• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Als ondernemer geld lenen? Dit zijn alle opties!

Iedere ondernemer weet dat geld essentieel is om nieuwe projecten te starten, om je bedrijf uit te breiden of om je geld voor je te laten werken. De vraag is echter altijd: waar haal je dat geld vandaan? Je kunt net zo lang sparen, totdat je genoeg hebt om je plannen te verwezenlijken, maar je kunt ook andere manieren aanwenden om je projecten te financieren. In dit artikel laten we je zien wat je kunt doen om aan geld te komen. Loop jij ook met plannen rond, maar weet je nog niet waar je een financier moet vinden zodat je knopen kunt hakken? Wij laten je zien wat je opties zijn. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Vraag een zakelijke lening aan bij je bank

Een goede manier om aan geld te komen, is door een zakelijke financiering aan te vragen via je bank. Dit is de manier die verreweg het vaakst wordt toegepast door ondernemers. Wil je een relatief laag bedrag lenen, dan kun je dat vaak al op heel korte termijn regelen. Je kunt naar de site van je bank gaan om te kijken of je in aanmerking komt voor zakelijke financiering.

Zorg er daarom altijd voor dat je je jaarcijfers bij de hand hebt, zodat je deze gelijk in kunt vullen. Vervolgens krijg je te horen hoeveel geld je kunt lenen. Ga je akkoord met de voorwaarde en het voorgestelde bedrag, dan kun je het geld al binnen een paar dagen op je rekening verwachten. Heb je meer nodig? Dan kan het nodig zijn om met je bank in gesprek te gaan. We raden je aan om altijd bij meerdere banken informatie in te winnen, want soms kunnen de aanbiedingen behoorlijk uiteenlopen. Let er ook altijd op waar je de laagste rente betaalt. Een tiende procent kan op de lange termijn namelijk al heel veel verschil maken. Doe dus goed onderzoek voordat je met een bank in zee besluit te gaan.

Benader andere bedrijven om in jouw bedrijf te investeren

Wanneer je geen zakelijke lening kunt of wilt aanvragen, dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden beschikbaar. Een van de opties die je hebt, is dat je andere ondernemers vraagt om in jouw bedrijf te investeren. Er zijn namelijk tal van ondernemers die op zoek zijn naar investeringsmogelijkheden. Wil je dus je bedrijf naar een hoger plan tillen, dan kun je deze mensen benaderen en je plannen met hen bespreken.

Dit kan er ook voor zorgen dat je je bedrijf aanpast, bijvoorbeeld doordat je een deel van je taken uitbesteed aan de partij die in je geïnvesteerd heeft. Op die manier kun je een mooie stap zetten met je bedrijf zonder dat je daar de hulp bij nodig hebt van een bank. Zorg er echter wel altijd voor dat jullie duidelijke afspraken maken over de investering. Het beste is om alles bij een notaris vast te leggen, zodat er geen onduidelijkheden kunnen ontstaan over de investering.

Je kunt objecten verpanden om geld vrij te maken

Soms heb je wel vermogen, maar geen geld. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfspand dat je gebruikt. Heb je geld nodig, dan kun je dit pand ook verpanden. Dat houdt in dat je een lening aanvraagt met je bedrijfspand als onderpand. Op deze manier maak je geld vrij dat je anders niet had kunnen gebruiken. Zorg er wel voor dat je altijd met een betrouwbare partij in zee gaat en kijk goed naar de voorwaarden die voor het verpanden gelden. Hiermee voorkom je dat je dingen toezegt of afsluit die niet in je voordeel zijn. Het voordeel van verpanden is dat je het geld heel snel beschikbaar hebt. We wensen je veel succes.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>