• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Alfen Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het aandeel Alfen? Alfen is een Nederlands bedrijf dat al een aantal jaren een bekend gezicht is op de Amsterdamse AEX. Alfen is een bedrijf dat zich een groot deel van het Nederlandse elektriciteitsnet onder beheer heeft en is bekend van elektrische laadpalen voor auto's in de straat en langs de wegen.

Maar daar houdt het niet op: Alfen heeft de ambitie om elektriciteit nog duurzamer en nog gemakkelijker aan de man te brengen. En dan komt het aandeel van Alfen om de hoek kijken. Is Alfen een interessant aandeel om in te beleggen? In dit artikel geven wij een analyse van het aandeel Alfen en kan jij ontdekken of dit aandeel voor jou interessant is.  

Snel en gemakkelijk het aandeel Alfen kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Alfen aandeel?

Het beleggen in een aandeel van Alfen betekent dat je voor een klein deel mede-eigenaar bent geworden van het bedrijf. Dan is het niet heel gek om eerst even te ontdekken wat voor soort bedrijf Alfen nu eigenlijk is. Daarom laten we je in dit deel van dit artikel even kennismaken met het bedrijf Alfen.

De geschiedenis van Alfen begint in 1937 onder de flitsende naam J. van Alfen's fabriek van hoog- en laagspanningsapparten. Het zal je niet verbazen, maar in deze fabriceerde het bedrijf alles dat nodig was om huizen aan te sluiten op het opkomende elektriciteitsnetwerk. 

In de periode daarna groeide Alfen gestaag uit tot één van de grotere leveranciers van alles rondom elektra, waardoor het in 1971 onderdeel werd van het bedrijf TBI. In deze tijd veranderde de focus van het bedrijf van lokaal naar nationaal, waarbij het een enorm grote rol heeft gespeeld in de energietransitie.

In 2014 verkocht TBI Alfen aan investeringsmaatschappij Infestos. Deze overname heeft in 2018 geleid tot de beursgang van Alfen tot de Nederlandse AEX. Sindsdien is het dus mogelijk om aandelen te kopen van Alfen. 

Al met al is Alfen begonnen als fabrikant die een rol speelde in het aanleggen van het elektranet in Nederland. In de tussentijd is Alfen uitgegroeid tot toonaangevende speler in de Nederlandse energietransitie. Het aanbod is hiermee uitgegroeid van elektriciteitsnetten voor huizen en bedrijven tot het produceren, ontwikkelen en installeren van zonnecentrales, energieopslagsystemen en Alfen laadpalen voor elektrische auto's. 


Actuele Alfen koers

Wil jij weten hoe de actuele koers van Alfen ervoor staat? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het aandeel te zien. Je kan daardoor goed zien welke waarde Alfen op dit moment heeft. 

Historische koers Alfen

Nu je kennis hebt van de actuele koers, is het van belang om een aantal stappen terug te zetten. De vraag is namelijk hoe de historische koers van Alfen eruit ziet. Zo kunnen we namelijk ontdekken of de ontwikkelingen in het bedrijf zich ook hebben vertaald naar de koers. Alfen is namelijk vanuit het perspectief van de beurs een jong bedrijf.

Laten we daarmee beginnen met de beursgang in 2018, waarop een aandeel van Alfen €9,70 kostte. De koerswaarde van Alfen schommelde in de periode daarna zo rond de €12 per aandeel.

Vanaf 2020 begon zette Alfen een flinke sprint in. In de periode tussen 2020 en 2021 steeg het aandeel - met ups en downs - naar een koerswaarde van €102,40 per aandeel. Deze groei is niet geheel onverwachts als we ontdekken dat Alfen in dezelfde periode haar winst in 2021 en 2020 verdubbelde ten opzichte van het jaar ervoor. 

De impact van de coronacrisis op de koers van Alfen was niet desastreus, want de groei heeft zich na een relatief diepe dip in midden 20201 keurig omgezet naar een all-time-high eind 2021. Echter lijkt er aan het begin van 2022 een flinke dip te zien in de koers van Alfen.

En dat brengt ons bij de koerswaarde anno januari 2022. Momenteel is er een flinke dip te zien in de koerswaarde van zo'n 40% en is het de vraag of Alfen op dezelfde manier deze dip bestrijdt als in 2021 gebeurde. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Alfen kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Alfen Verwachting

Nu we je hebben ingelicht over de groei van de koerswaarde die is ingezet door Alfen met veel ups en downs, kunnen we de volgende stap zetten. Wat betekent deze historische koers voor de toekomst van het aandeel? Gaat er nog meer groei komen of zal de prijs alleen nog maar meer zakken?

Op deze vragen is het onmogelijk om een eenduidig antwoord te geven. Wel kunnen we de historische koers gebruiken om een voorzichtige voorspelling te maken. In combinatie met gezond verstand kom je namelijk al een heel eind. 

Alfen is momenteel een van de grootste spelers in het ontwikkelen, produceren en aanleggen van de talloze uitbreidingen in het Nederlandse elektranet. In de huidige energietransitie zal Nederland nog wel veel meer te maken krijgen met de ontwikkelingen die Alfen in gang zet. 

Je kunt hierbij denken aan het toenemen van elektrische laadpalen, het duurzamer opslaan van elektriciteit uit wind- en zonne-energie en een toename van voertuigen en machines op elektriciteit. 

Ook is bekend dat Alfen al sinds 1937 actief is als bedrijf. Deze lange bestaansgeschiedenis demonstreert dat Alfen een stabiel bedrijf is met veel doorzettingsvermogen. Daarnaast is het noemenswaardig dat Alfen al jaren winst maakt - en dat kan niet elk beursgenoteerd zeggen. 

Al met al is het daarom te verwachten dat de vraag naar Alfen nog wel meer zal toenemen. Een prominente rol in de energietransitie in combinatie met een stevig bedrijf dat al jaren winst maakt zijn namelijk twee grote voordelen van beleggen in Alfen aandelen. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Alfen kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Alfen prijs voorspelling 2022 – 2028

In dit artikel hebben we uitgelegd dat Alfen sinds 1937 is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse spelers op het gebied van het aanleggen van het elektranet. Ook hebben we toegelicht dat het als aandeel relatief jong is, waardoor de koers veel fluctuatie laat zien. Wel is het zo dat Alfen in de jaren op de beurs veel groei heeft laten zien. 

Maar hoe zit het dan met de prijs voorspelling van Alfen? Hoewel het onmogelijk is om hier een eenduidig antwoord op te geven, kunnen we wel een voorzichtige voorspelling doen op basis van de historische koers.

Gezien het feit dat Alfen een grote rol speelt in de energietransitie en toepassingen van elektriciteit nog wel vaker in het straatbeeld zullen verschijnen, is het niet ondenkbaar dat de vraag naar Alfen alleen nog maar meer zal toenemen.

Stijgt de vraag, dan stijgt de prijs mee. Het is daarom best denkbaar dat de koers van Alfen in de komende jaren nog wel zal stijgen. Ook is het denkbaar dat - gezien de jonge leeftijd van het aandeel - de koers veel fluctuatie zal vertonen. 


Alfen Kopen of niet?

Dit brengt ons bij de belangrijkste vraag van dit artikel: Alfen kopen of niet? Natuurlijk is het zo dat voor elke belegger dit antwoord weer een andere context heeft. De ene belegger belegt op de lange termijn in aandelen waarin hij of zij volledig achterstaat, terwijl de andere belegger meer ziet in het daytraden van fluctuerende aandelen.

In elk geval kunnen we concluderen dat Alfen een interessant aandeel is voor beleggers die toekomst zien in de verschillende uitbreidingen van het elektranet. Ook geeft de lange geschiedenis van het bedrijf weer dat het Alfen in staat is om een lange periode met winst een bedrijf te runnen. 

Als laatste is het belangrijk om te noemen dat de koers van Alfen veel fluctuatie laat zien. Dit is niet heel onverwachts voor jonge aandelen, want dit stabiliseert op termijn vaak. Alfen is daarom geschikt voor beleggers die zich bewust zijn van de risico's van het beleggen in een jong aandeel dat veel toekomstperspectief heeft. 

Waar Alfen Kopen?

Ben jij overtuigd en wil je Alfen aandelen kopen? Of wil je gewoon een keer ontdekken hoe het kopen van aandelen werken? Je hebt verschillende online brokers die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee

Alfen aandelen advies?

In dit artikel stond volledig in het teken van het aandeel van Alfen. We hebben toegelicht dat Alfen als bedrijf al sinds 1937 actief is in het leveren van elektra aan heel Nederland. Sinds de beursgang in 2018 is de koers van Alfen lange tijd rustig gebleven, maar dat veranderde in de aanloop naar 2020. 

Sinds 2020 zit de koers in de lift. Tegelijkertijd laat de koers veel fluctuatie zien. Dit is voor een jong aandeel als Alfen niet geheel onverwachts, want de instroom van investeringen is voor zo'n aandeel vaak instabiel. 

Al met al kan worden geconcludeerd dat Alfen een interessant aandeel is voor beleggers die geloven in een toekomst waarin elektriciteitstoepassingen steeds meer in het straatbeeld zal verschijnen. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Alfen kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>