• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Ajax Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Elke voetballiefhebber kent de club Ajax wel. Het is één van de beste ploegen ter wereld. De laatste jaren is AFC Ajax weer aan een echte opmars begonnen in Europa. Hierdoor is de wereldwijde populariteit gestegen en is het één van de grootste ploegen geworden. AFC Ajax probeert dit alleen maar uit te breiden en nog grotere doelen te behalen.

Wij gaan je in dit artikel alles vertellen over AFC Ajax. Hierin zullen we je uitleg geven over Ajax aandelen die interessant voor jou zijn. Zo gaan we eerst wat vertellen over geschiedenis van Ajax en zullen we later ingaan op de verwachtingen en prijsvoorspellingen. Ook wordt er nog een eindadvies gegeven. Ben jij benieuwd? Lees dan gauw verder! 

Snel en gemakkelijk het aandeel Ajax kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Ajax aandeel?

Voordat we ingaan op de verwachtingen en voorspellingen is het goed om eerst even terug te gaan naar de basis van Ajax. Ajax is een club uit Amsterdam en is in 1900 opgericht. De bekendste speler was Johan Cruijff. Het is de ploeg die de meeste Nederlandse prijzen gewonnen heeft. Hierdoor is het de meest succesvolle club van Nederland. Ze zijn geroemd om hun jeugdopleiding aangezien daar vele talenten vandaan komen. Deze breken ook vaak door en bereiken de top.

Sinds 1998 is Ajax beursgenoteerd en vanaf dat moment konden er aandelen gekocht worden. De Ajax aandelen werden ook wel emotionele aandelen genoemd. Dit komt omdat mensen erin willen investeren omdat ze zich verbonden voelen aan Ajax. Zo werd er bij het overlijden van Johan Cruijf meerdere orders geplaatst voor 14 aandelen (het rugnummer). Bij een emotioneel aandeel wordt er dus een ander soort waarde aangekoppeld.

Hedendaags is dat natuurlijk veranderd en zijn het niet alleen meer emotionele aandelen. Zo heeft Ajax een echte groei doorgemaakt de laatste jaren. Ze zijn succesvol in de Champions League en dat zorgt ook voor meer aandacht en populariteit. Met een Ajax aandeel investeer je eigenlijk in dit succes en kan je meegroeien.

In de jaren voor 2018 hadden mensen minder gevoel om in te investeren in aandelen van Ajax. Ze waren minder succesvol in de Europese competities en het was een beetje een normale Nederlandse voetbalclub geworden. Het nieuwe succes heeft er wel weer voor gezorgd dat ze een topclub zijn geworden en dat ze echt een grote speler zijn geworden. Dit heeft natuurlijk ook wel grote invloed gehad op de aandelen. 

Actuele Koers Ajax

Ben jij op zoek naar de actuele koers van Ajax? Dan zit je hier goed! Bekijk de grafiek hieronder. Hierin kan je goed zien hoe de koers is gelopen vanaf 1998. Het is goed te zien dat de koers redelijk stabiel is gebleven in deze korte tijd. Hiernaast zie je ook dat het af en toe een beetje gestegen. Op welke waarde de koers nu is kan je zien in de onderstaande grafiek.

Historische koers Ajax

Hierboven in de grafiek is de historische koers van Ajax te zien. In 1998 kwam Ajax op de beurs met een waarde van 12,52 euro. Op dit moment heeft het een waarde van 14,5 euro. Dit lijkt geen sterke groei maar als je goed kijkt zie je dat Ajax een lange tijd stabiel gebleven is. Hiernaast is het ook al nog een aantal keer gedaald. De laatste jaren is er echter een stijging gaande. Maar wat betekent deze stijging? Dat gaan we je uitleggen!

Ajax kwam met een redelijk hoge waarde de beurs op. Dit had ook te maken met het feit dat ze een paar jaar ervoor de Champions League hadden gewonnen. Het waren dan ook echt succes jaren en in de nationale competitie ging het ook goed. De populariteit was dan ook heel erg groot en dat is één van de redenen dat het goed ging met de aandelen.

De Ajax koers was op dat moment geen goede voorbode voor de toekomst. De jaren erop bleef het daalde het of bleek het redelijk stabiel. Dat kwam ook omdat daarna niet de beste jaren kwamen op het voetbalgebied. Op een gegeven moment werd er in 2003 zelfs een waarde van 3,25 euro bereikt. Dat is aanzienlijk minder dan de waarde waarmee ze begonnen in 1998.

Maar wanneer ging de koers Ajax flink stijgen? Dat was in 2018. Dit was ook in het wel bekende succesvolle Champions League seizoen. Ajax werd toen als een outsider voorspelt maar bereikte toch de halve finale. Dat liet de hele wereld zien dat je met een redelijk 'kleine' club in Europa nog steeds kan stunten. Dit was dan natuurlijk ook weer positief voor de koers. In 2019 werd er toen zelfs een waarde van 19,5 euro bereikt.

Dit succes seizoen zorgde ervoor dat Ajax steeds populairder werd. Het ging beter in Europa en ze hadden meer geld te besteden. De doelen werden bijgesteld en de Europa League was niet meer goed genoeg. In 2019 is de koers van de aandelen redelijk stabiel gebleven en gestegen. Het is wel bijna altijd boven de beginwaarde van 1998 gebleven in 2019 en 2020.

Snel en gemakkelijk het aandeel Ajax kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Ajax aandeel Verwachting

Maar wat is dan de Ajax verwachting? Hoe ziet de toekomst van Ajax eruit? Wat is de Ajax koersverwachting? En wat is het Ajax koersdoel? Dit blijven allemaal moeilijke vragen en we kunnen er niet precies antwoord op geven. We verwachten wel dat de toekomst er van Ajax hoopgevend uitziet. Hierdoor is het ook interessant om een aandeel te hebben.

Waarom? Ajax is echt weer een grote speler in de voetballerij geworden. De jaren voor 2018 waren niet hoopgevend. De meeste ploegen hadden Ajax al afgeschreven als topclub. Het successeizoen heeft voor zoveel meer positieve aspecten gezorgd. Ze verdienen meer geld en worden weer steeds populairder. De koers heeft laten zien dat dit een positief effect heeft op de aandelen.

Hiernaast probeert Ajax steeds meer mee te gaan met de trends en zijn ze het merk aan het uitbreiden. Zo hebben ze een uitstekend mediateam die de social media's bijhoudt. Hiernaast komt Ajax vaak positief in het nieuws doordat ze een vrijgevige club zijn. Deze investeringen kunnen ervoor zorgen dat dit kan helpen bij de waarde van de aandelen.

De verwachting is dus dat Ajax kan blijven groeien in de toekomst. Als ze nog lang Europees succesvol blijven verwachten wij dat er nog veel gehandeld gaat worden in de aandelen van Ajax.

Snel en gemakkelijk het aandeel Ajax kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Ajax aandeel prijs voorspelling 2023 – 2030

In de historische koers hebben we al een aantal keer de prijswaarde benoemd van een Ajax aandeel. Hierin is te zien dat ze vaak een mooie waarde kunnen behalen. Wij verwachten dan ook dat de prijs de komende jaren zal gaan stijgen.

Zolang Ajax mee blijft gaan met de trends en de prestaties goed houdt blijven ze relevant. De verwachting is dan ook dat het succes van Ajax resultaten oplevert.

Maar wat gaat er precies met de prijs gebeuren? Dat weten we natuurlijk nooit zeker maar we verwachten wel dat het de goede kant op zal gaan. Wij denken dat het succes van Ajax ervoor zorgt dat steeds meer mensen aandelen willen hebben.

Als je de koers ook goed bekijkt zie je dat er een mooie geleidelijke stijging in zit. Er zijn niet flinke dalingen of stijgingen. Wij verwachten daarom ook dat het geleidelijk zal blijven stijgen door de populariteit. Hierdoor is het ook zeer betrouwbaar omdat alles redelijk stabiel blijft.

Ajax Kopen of niet?

Moet je nou een wel of niet Ajax aandelen kopen? Dit is een vraag die we vaak te horen krijgen en het is ook moeilijk te beantwoorden. We weten nooit zeker wat er precies gaat gebeuren met de koers. Wat we wel weten is dat Ajax een bekende voetbalclub is die al jarenlang meegaat. Hierbij zit het al sinds 1998 op de beurs met een mooie waarde.

Het is sowieso eerst goed om onderzoek te doen. Daarnaast is het ook goed om de kansen te spreiden maar Ajax aandelen zijn naar onze mening een zeer goede optie. De voetbalclub bestaat al jaren en het lijkt erop dat ze nog vele jaren blijven bestaan.

Waar Ajax aandelen Kopen?

Ben jij overtuigd en wil je ajax aandelen kopen? Dat kan! Je hebt verschillende online brokers die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten.

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee

Ajax aandelen advies?

In dit artikel hebben we je informatie gegeven over de voetbalclub Ajax en het bedrijf erachter. We zijn eerst ingegaan op de achtergrond en vervolgens op de koers. Hierna hebben we nog de verwachtingen en de prijsvoorspellingen behandeld. Ajax had een kleine dip in de koers nadat ze op de beurs kwamen maar daarna is het geleidelijk gaan stijgen. Ze zijn daarom redelijk stabiel en hadden een stijging tijdens het Europese successeizoen. Deze stijging wordt op dit moment doorgetrokken.

Wij denken dat het een goede investering voor mensen die geloven in Ajax. Voetbal blijft een onvoorspelbare sport maar zolang het goed gaat met Ajax is dat zeer positief voor de aandelen. Ajax is op dit moment zeer goed bezig en het lijkt de komende jaren ook nog zo te zijn. Dat is zeer hoopgevend.

Snel en gemakkelijk het aandeel Ajax kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>

🎁 Cadeautje:  Bitvavo geeft onze lezers vandaag €10,- gratis Bitcoin, DOGE, XRP of een andere crypto!