Wil jij meer halen uit jouw geld en overweeg jij een account aan te maken bij Peaks? Zelfs met een beetje wisselgeld kun je namelijk een investering maken in jouw financiele toekomst. In dit artikel geven wij je een stappenplan met daarin alle informatie voor het aanmaken van een account bij Peaks. Zo kun je vandaag nog het wisselgeld van elk kopje koffie dat je koopt bij de kiosk omzetten in succesvolle ETFs en obligatie!

Daarnaast beantwoorden we al jouw vragen die je kunt hebben als beginnende belegger, zodat jij na het lezen van dit artikel kunt beginnen met jouw allereerste investering!  

Is Peaks betrouwbaar? Lees onze Peaks Reviews!

Het aanmaken van een account bestaat uit 3 onderdelen: het invullen van persoonsgegevens, het kiezen van het soort beleggingen waar jij in wilt investeren in het verifieren van jouw persoons- en bankgegevens.


Stap 1: Account aanmaken

Allereerst zul je persoonlijke gegevens van jou moeten invullen. Hierbij moet je denken aan het invullen van jouw e-mailadres, het aanmaken van een pincode voor jouw app en het invullen van je naam.

Via de app wordt je gemakkelijk door deze stappen begeleid. Het aanmaken van een account voor Peaks zal daarom heel natuurlijk verlopen en voelt niet anders aan dan het aanmaken van een account bij bijvoorbeeld Gmail. 

Peaks is onderdeel van de Rabobank en is daarom verplicht om met jouw gegevens conform de privacywet om te gaan. 


Stap 2: Kiezen van jouw beleggingen

Nadat je jouw persoonsgegevens hebt doorgegeven, kun je kiezen uit de verschillende soorten beleggingen die worden aangeboden door Peaks en de manier waarop jij wilt beleggen. Deze opties kun je op een later moment altijd nog aanpassen.

Allereerst maak je een keuze uit de manier waarop je kunt beleggen bij Peaks:

Op welke manier kun je beleggen bij Peaks?

  • Beleggen met je wisselgeld 
  • Een piek (of tien) per dag
  • Maandelijks inleg
  • Eenmalige inleg

Vervolgens maak je een keuze uit het profiel. Elk profiel bestaat uit 4 ETFs en 2 obligaties. 

Peaks biedt vier verschillende niveaus van portfolio's aan, waarbij de verdeling van ETFs-obligaties verschilt per profiel. Bekijk hieronder de verdeling van de verschillende profielen. 

Mild

Pittig

Scherp

Heet

30% ETFs

50% ETFs

70% ETFs

90% ETFs

70% Obligaties

50% Obligaties

30% Obligaties

10% Obligaties

Stap 3: Verifieren van persoons- en bankgegevens

De laatste stap is dat je jouw bankgegevens verifieert. Bij deze laatste stap zul je een kopie van jouw ID moeten toevoegen en jouw bankrekeningnummer toevoegen. Dit heeft als doel om te controleren dat jouw bankgegevens hetzelfde zijn als jouw persoonsgegevens. Zo weet Peaks zeker dat het wisselgeld van al die kopjes koffie wel op het account van de juiste persoon terecht komt. 

Stap 4: Je eerste belegging!

Is aanmaken van een account gelukt? Gefeliciteerd! Vanaf nu kun jij achterover leunen en het geld haar werk zien doen. Peaks is een platform dat passief belegt, dus de beleggingen zullen automatisch worden aangekocht. Het enige wat jij nu kunt doen is elke week even op de app te kijken om te zien met hoeveel procent jouw rendement is toegenomen. Of afgenomen natuurlijk.

Veelgestelde vragen

Peaks is een van de vele brokers in Nederland. Voor startende beleggers kunnen wij ons voorstellen dat je vragen hebt over het starten met beleggen. Hieronder geven we een overzicht van de meest gestelde vragen!

Is beleggen bij Peaks veilig?

Ja. Peaks is een veilig platform. Peaks is een belegginsplatform dat onderdeel is van de Rabobank. Je koppelt jouw bankrekening met Peaks, waardoor het beleggen automatisch verloopt.

Vanuit de Nederlandse wetgeving gelden er strenge regels voor aanbieders van beleggingen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de privacywetgeving, waarbij transactiegegevens na twee weken automatisch worden verwijderd uit het systeem. De beleggingen waarin Rabobank, en daardoor ook Peaks, in investeert zijn bovendien getoetst op betrouwbaarheid door meerdere financiele instanties. 

 

Moet je een kopie van je ID, rijbewijs of paspoort toevoegen?

Ja. Het openen van een rekening is niets anders dan het openen van een bankrekening. 

Is er een app van Peaks?

Ja. Met Peaks kun je gemakkelijk zien hoe jouw rendement ervoor staat. Dit doe je altijd via de app. 

 

Moet je een bankrekening koppelen?

Ja. Het beleggen gaat automatisch nadat je een bankrekening hebt gekoppeld. Jij hoeft dus niets meer te doen nadat je jouw bankrekening hebt gekoppeld.

 
Lees ook onze trading212 review.
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>