Wil jij een account aanmaken bij eToro? Dan ben je aan het juiste adres! 

Stap 1: Account aanmaken

Voordat je kunt beleggen bij eToro moet je een account aanmaken. Allereerst kun je via deze link een account aanmaken. Vervolgens kun je op 'join now'  drukken, zoals hieronder is te zien. 

Het maken van een account bestaat uit gemakkelijke stappen. Daarbij wordt er eerst een account aangemaakt, en daarna wordt het account door eToro gevalideerd. Hieronder is te zien hoe je een account aanmaakt nadat je op 'join now' hebt gedrukt: 

Lees ook onze trading212 review.

Stap 2: Log in en voltooi jouw profiel

Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je je vrij bewegen in het platform van eToro. Dat betekent dat je kunt kijken naar de verschillende koersen en dat je portfolio's van ervaren beleggers kunt bekijken. Toch kun je nog niet direct beginnen met jouw eerste belegging. Jouw account moet namelijk eerst gevalideerd worden door eToro. Dit zet je in werking door op 'profiel voltooien' te drukken. 

Stap 3: Verifieer je gegevens

De volgende stappen hebben alles te maken met het verifieren van jouw persoonsgegevens. Hierbij probeert eToro jou als belegger in kaart te brengen. Ze zullen bijvoorbeeld vragen stellen over hoeveel rendement je probeert te behalen, je bewust te maken van de risico's van beleggen en simpelweg jouw accountgegevens op te stellen. 

De meeste stappen spreken voor zich en zullen niet anders zijn dan het aanmaken dan elk ander account. Toch nemen we je kort mee door de belangrijkste stappen van het aanmaken van een beleggingsaccount:

Allereerst wordt gevraagd om persoonlijke gegevens. Aangezien eToro een platform is dat gericht is op handelingen met geld is eToro vanuit de Europese wetgeving verplicht om persoonlijke gegevens van haar klanten te hebben. Nadat een aantal persoonlijke vragen is gesteld, zullen er stappen volgen waarin wordt gevraagd naar beleggingskennis en ervaring, zoals hieronder te zien is.

Het in kaart brengen van beleggingskennis en financiële status heeft te maken met het feit dat sommige beleggingshandelingen meer kennis vereisen dan andere. 

Daarna wordt er gevraagd naar persoonlijke gegevens. Deze informatie is niets anders dan het openen van een reguliere rekening bij een bank.

Het is voor Nederlandse rekeninghouders met een Amerikaans paspoort mogelijk om te beleggen bij eTORO. Daarbij geldt er wetgeving, waarbij Amerikaanse paspoorthouders niet volledig onder de Nederlandse wetgeving kunnen beleggen. 

Als laatste wordt er om een aantal zaken gevraagd, zoals het huidige woonadres, jouw rekeningnummer en jouw telefoonnummer. 

Stap 4: Beleggen maar!

Is aanmaken van een account gelukt? Gefeliciteerd! Helaas kun je nog niet directe beginnen met beleggen. Het is namelijk zo dat eToro op dat moment jouw account controleert op eventuele fouten of missende documenten. Dit duurt doorgaans 2 tot 3 werkdagen. 

In de tussentijd kun je wel alvast beginnen met het oriënteren op de verschillende soorten beleggingen op het platform via het demo-account. Druk op 'virtueel portfolio' en je kunt direct oefenen met beleggen met een bedrag van €100.000!

En vanaf nu ligt de beleggingswereld aan jouw voeten. Boek via iDEAL geld in en je kunt starten met beleggen. Vanaf nu kan jij beginnen met het investeren in aandelen, fondsen, ETFs en obligaties. Vanaf nu kun je research doen naar de verschillende soorten beleggingen, waarbij je gemakkelijk gebruik kunt gaan maken van de koersinformatie in de interface van eToro. 

Weet jij nog niet welke investering je wilt maken? Onlangs hebben we een review geschreven over waarin we uitleggen hoe je aandelen kunt kopen via eToro! 

Veelgestelde vragen

Voor startende beleggers kan het grote aanbod van eToro overweldigend zijn. Wij kunnen ons voorstellen dat je vol vragen zit. Welke investering moet ik als eerste maken? Hoeveel geld moet ik hebben om te starten met beleggen? Hieronder beantwoorden we de belangrijkste vragen!

Is beleggen bij eToro veilig?

Ja. Als online broker is eToro een gevestigde naam in de beleggingswereld, waardoor je kunt concluderen dat eToro een veilige belegger is. Daarnaast hanteert de broker een bedrag van £20.000 waar eToro garant voor staat.

Waar moet ik als eerste in beleggen?

Dat verschilt. Je kunt geld verdienen door alleen te investeren in aandelen, maar ook door te investeren in ETFs. Het is handig om een portfolio op te bouwen waarin je zoveel mogelijk risico spreid. Een handige maatstaf om te hanteren is de 70/30-regel. Dit betekent dat je 70% ETFs en 30% obligaties in je portfolio hebt. Kom je er niet uit? Bij eToro kun je portfolios van ervaren beleggers kopiëren via Copy Trader. Lees hier hoe dat werkt!

 

Hoe koppel je een bankrekening aan eToro?

Als jij voor het eerst geld inboekt in jouw eToro-account maak je gebruik van iDEAL. Vervolgens wordt jouw bankrekening onthouden, waardoor het inboeken van geld vanaf dat moment heel gemakkelijk is. 

Kun je bij eToro CFD-trading doen?

Ja. eToro is marktleider in CFD-trading en miljoenen beleggers gingen je voor. Lees hier hoe je gebruik kunt maken van Copy Trader om advies van ervaren beleggers te volgen!

Is dit platform het meest geschikt voor jou? Vergelijk hier alle brokers.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>