• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Amplifon aandelen verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Amplifon aandeel? Met het aandeel van Amplifon investeer je de grootste aanbieder van gehoorapparaten. Ja, je hoort het goed, de grootste aanbieder! Dit Italiaanse bedrijf is al sinds 1950 een grote speler in deze branche en is al sinds 2001 aan te kopen op de Italiaanse beurs.

En hoe zit het dan precies met het aandeel Amplifon? Kan het voor jou een interessante belegging zijn? Met de grote hoeveelheid aandelen die tegenwoordig worden aangeboden op beurzen over de hele wereld is het van belang om goed te onderzoeken of een aandeel op de lange termijn goed zou kunnen presteren.

Daarom hebben wij in dit artikel het Amplifon aandeel eens onder de loep genomen. Dit hebben wij gedaan om jou te helpen in het onderzoeken van dit aandeel, zodat jij zelf zou kunnen beoordelen of het Amplifon aandeel in jouw portfolio toegevoegde waarde zou kunnen hebben. Ben jij hierin geïnteresseerd? Lees dan vooral verder!

Snel en gemakkelijk het aandeel Amplifon kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Amplifon aandeel?

Over de wereld zijn talloze bedrijven die aandelen uitgeven aan investeerders. Maar, niet elk bedrijf is in de positie om dit via de beurs te doen. Daarom zal je niet een willekeurige groentewinkel op de beurs treffen. Alle gekheid op een stokje: bedrijven op de beurs zijn vermogende bedrijven die in staat zijn om hun winst te delen met aandeelhouders.

Amplifon is een goed voorbeeld van een vermogend bedrijf dat in staat is om hun winst te delen met de medemens. Sinds 1950 is dit Italiaanse bedrijf actief in de wereld van gehoorverlies, waarbij het oorspronkelijk was bedoeld voor veteranen van de Tweede Wereldoorlog die door de oorlog hun gehoor verloren waren. 

Later breidde Amplifon binnen Italië flink uit, waardoor het tegen 1970 marktleider was op het gebied van productie, verloop en service rondom de gehoorapparaten. Ook richtten zij in deze tijd het Amplifon Centrum voor Onderzoek en Studie op, waardoor een brug werd geslagen tussen de de academische wereld en dit winstgevende bedrijf. 

Amplifon richtten haar pijlen in de jaren daarna op de rest van Europa. Tegenwoordig is Amplifon werkzaam in landen als Canada, Duitsland, Nederland en Spanje. En het bedrijf heeft daarnaast zichzelf in de top 40 van best presterende Italiaanse bedrijven ter wereld weten te plaatsen.

Al met al beleg je met Amplifon in een bedrijf die een essentiële dienst verleent voor mensen die kampen met gehoorverlies. Voor deze mensen is Amplifon een bedrijf dat het leven in de positieve zin verandert. En dat doet dit bedrijf al sinds de jaren '50, waaruit blijkt dat het een bedrijf is dat veel stabiliteit laat zien. 


Actuele Amplifon koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Amplifon koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Amplifon aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Amplifon op dit moment heeft. 


Historische koers Amplifon

Als belegger is het van belang dat je goed onderzoekt in wat voor bedrijf je belegt. Het is namelijk zo dat het aan te raden is om te beleggen in bedrijven waar jij persoonlijk in gelooft. Geloof jij bijvoorbeeld niet in het gebruik van fossiele brandstoffen, dan is het niet heel verstandig om te beleggen in bedrijven als Shell.

Dat betekent niet dat een aandeel van Shell een slechte investering is. Jouw persoonlijke overtuigingen staan in principe los van het succes van een bedrijf. Maar dat betekent niet dat je jouw overtuigingen buitenspel moet zetten. Sterker nog, een portfolio waarin bedrijven zitten waar jij in gelooft zullen op de lange termijn waarschijnlijk beter presteren, omdat jij daar goed onderzoek naar hebt gedaan.

Gelukkig is er een middel dat meteen helpt bij het analyseren van het succes van een aandeel: de historische koers. In het geval van Amplifon gaan we daarvoor terug naar 2001, waarbij het aandeel voor zo'n €2 per stuk was aan te kopen op de Borsa Italiana, de in Milaan gevestigde Italiaanse beurs. 

Vanaf 2001 bleek Amplifon een populair aandeel onder beleggers, want in de periode tussen 2001 en 2006 groeide de koers op lichtelijk. Zo steeg de prijs van €2 in 2001 naar een bedrag van zo'n €9 per aandeel in 2006. Dit is een groei van 350% in een periode van 5 jaar!

Toen gebeurde er iets vreemds. De koers klapte in één keer ineen, waarbij de koerswaarde in eerste instantie zakte naar zo'n €1 per aandeel. Voor beleggers die net in 2005 waren ingestapt, was dit een flinke klap in het gezicht. Deze beleggers zagen hun vermogen heel snel kelderen.

Die daling bleek de aankomende periode voor Amplifon te tekenen.  In de periode tussen 2006 en 2016 schommelde de koers zo rond de €8 per aandeel. Maar, na regen komt zonneschijn. Vanaf 2016 vertoonde Amplifon namelijk weer tekenen van leven, want er werd een nieuwe stijging van de koers ingezet.

Tussen 2016 en 2022 steeg de koers weer naar een bedrag van zo'n €42 per aandeel. Als we het hele plaatje bekijken zien we eigenlijk een heel mooie en stabiele groei tussen 2010 en 2023. En die stabiliteit is zeldzaam voor aandelen. Met andere woorden: Amplifon heeft laten zien dat zij een sterke speler zijn op de beurs!

Snel en gemakkelijk het aandeel Amplifon kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Amplifon Verwachting

Van de historische koers van Amplifon kunnen we leren dat dit aandeel een heel duidelijke tweedeling heeft. Uit de eerste periode blijkt een positieve stemming, want sinds de beursgang heeft het aandeel alleen maar groei laten zien. De tweede periode is een stukje somberder, want deze groei werd gevolgd door het ineenstorten van de koers. 

Toch krabbelde de koers van het aandeel weer terug. Kennelijk is het consumentenvertrouwen in dit aandeel na 2014 toch weer bijgetrokken. De vraag is alleen wat deze ontwikkeling nu betekent voor de Amplifon aandeel verwachting. Wat kunnen we verwachten van het Amplifon aandeel op de lange termijn? 

Dat is een lastige vraag om te beantwoorden, omdat daar allerlei factoren van invloed op zijn. Zo is het allereerst interessant om te kijken naar de winstgevendheid van het bedrijf. Amplifon maakt sinds 2016 elk jaar weer winst. Daar waar veel bedrijven op de beurs echter steeds meer winst maken, blijft dit bij Amplifon een beetje steken.

Met andere woorden: Amplifon is een stabiel bedrijf dat elk jaar ongeveer dezelfde winst maakt. Tot 2021, want toen steeg de winst opeens met zo'n 30% ten opzichte van het jaar daarvoor. En dat is interessant, want in hetzelfde jaar zakte de koers van Amplifon met zo'n 30%.

Met andere woorden: de winst van Amplifon steeg, terwijl de koers van Amplifon in dezelfde periode zakte. Deze ontwikkeling biedt echter kansen voor beleggers. In zo'n situatie staat de koers er namelijk laag voor, terwijl het bedrijf wél winst blijft maken. Daardoor is te verwachten dat de koers van Amplifon op de lange termijn wel zal bijtrekken en meer stijging zal laten zien dan het nu doet. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Amplifon kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Amplifon prijs voorspelling 2023 – 2028

Inmiddels hebben we kennis gemaakt met Amplifon, het Italiaanse bedrijf dat vanuit Milaan de regie uitoefent bij één van de grootste spelers op het gebied van gehoorapparatuur. Ook hebben we ontdekt dat historische koers van Amplifon goed weergeeft dat Amplifon een gestage groei heeft ingezet vanaf 2010 tot 2022. 

Toch staat de koers er anno 2023 een stukje lager voor dan de jaren ervoor. Voor jouw beeld: de koers zakte met zo'n 32% tussen einde 2021 en 2022. Voor beleggers is dat gek genoeg geen slecht nieuws, maar juist goed nieuws. We hebben namelijk ontdekt dat de winst van Amplifon in diezelfde periode alleen maar groeide! 

Beleggen is een handeling op de lange termijn. Van alles wat je vandaag investeert, wil je op de lange termijn immers een groei zien. En de prijs van een aandeel speelt een grote rol in de keuze tussen de verschillende aandelen. Zo kan de koers van een aandeel - de prijs - op een gegeven moment in vergelijking met de jaren daarvoor laag staan, waardoor het aandeel eigenlijk in de uitverkoop staat.

Hoe zit dat met Amplifon? We hebben gezien dat Amplifon sinds de beursgang in 2001 heel gestaag groei heeft laten zien, waarbij de koers sinds 2016 in een stroomversnelling is geraakt. Anno 2023 staat de koers er weer wat lager voor, want de prijs van het aandeel Amplifon is met zo'n 30% gedaald.

Maar, we hebben ook gezien dat de winst van Amplifon alleen nog maar is gegroeid. Als we daarnaast bedenken dat er naar de niche van Amplifon - gehoorapparatuur - eigenlijk te allen tijde vraag zal bestaan, volgt de logische conclusie dat de koers van Amplifon in de komende jaren nog wel meer zal groeien.


Amplifon kopen of niet?

Oke, we hebben nu al heel veel ontdekt over het Amplifon aandeel. Het feit dat jij dit artikel aan het lezen bent, en dat je nu nog steeds leest, betekent dat jij al veel informatie tot je hebt genomen over Amplifon. Dat is verstandig, want zo beleg je in een aandeel waar je meer vanaf weet dan de gemiddelde belegger. Je staat eigenlijk al 1-0 voor dus!

Toch rest de vraag of Amplifon kopen voor jou een interessante investering zou kunnen zijn. En om die vraag te beantwoorden moeten we het eerst hebben over beleggingsstrategieën. Het is namelijk zo dat beleggen in aandelen een risicovolle investering kan zijn.

Met een investering in een aandeel beleg je immers in één enkel bedrijf. In het geval van Amplifon beleg je in de gehoorindustrie, that's it. Nu hebben we al ontdekt dat deze industrie hoogstwaarschijnlijk relevant zal blijven in de komende jaren, want gehoorbeschadiging maakt eenmaal deel uit van het leven.

Tegelijkertijd ben je met beleggen in aandelen afhankelijk van de hoogte van de koers. In de ideale wereld beleg je op de momenten dat de koers laag staat en verkoop je op momenten dat de koers hoog staat. Echter leert de realiteit ons helaas dat de markt niet zo gemakkelijk is te timen als hierboven wordt beschreven.

Daarom beleggen veel beleggers in meerdere aandelen, waarbij ze op meerdere momenten investeren. Zo pak je namelijk soms een piek, en soms een dal, waardoor je onder de streep een prima rendement overhoudt. En Amplifon zou met deze strategie een interessante positie kunnen innemen in jouw portfolio.

Amplifon staat anno 2023 er gunstig voor, waardoor een investering een bijdrage zou kunnen leveren aan de winst van jouw portfolio. Tegelijkertijd is Amplifon een aandeel dat een bijdrage levert aan het beantwoorden van een vraag die altijd zal blijven bestaan: oplossingen voor gehoorbeschadigingen.


Waar Amplifon kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Amplifon aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Amplifon aandelen advies?

En zo zijn wij alweer aanbeland bij het einde van dit artikel over het Amplifon aandeel! In dit artikel hebben we kennisgemaakt met deze Italiaanse grootmacht op het gebied van gehoorapparatuur. 'S werelds grootste verkoper van hoortoestellen, dat is niet niets! 

Allereerst hebben wij ontdekt dat Amplifon in eerste instantie werkzaam was in Italië, maar al gauw uitbreiding nastreefde. En dat is gelukt, want anno 2023 zijn de gehoorapparaten van Amplifon in meer dan 80 landen over de wereld te verkrijgen via hun talloze winkels en online webshop.

Dit artikel heeft een focus op beleggen, dus we moeten het hebben over de beleggingsvoordelen van het beleggen in Amplifon aandelen. Hierbij hebben we ontdekt dat de historische koers van Amplifon eigenlijk een heel goed voorbeeld is van stabiele groei - en dat is precies waar langetermijnbeleggers geïnteresseerd in zijn.

Ook hebben we ontdekt dat Amplifon in de jaren van deze stabiele groei redelijke winst heeft behaald. Hun winst steeg elk jaar niet, maar bleef zo ongeveer gelijk. Tot 2021 ten minste, want toen steeg de winst opeens met 30%. En dat is interessant, want in dezelfde periode zakte de koers met 30%.

Al met al blijft het beleggen in een aandelen een handeling waarop veel persoonlijke keuzes van invloed zijn. Daarnaast is het van belang dat je als belegger een stevige strategie hanteert, zodat je je kansen zoveel mogelijk verspreidt. En in dit artikel heb jij handvatten gekregen om zelf te onderzoeken of Amplifon voor jou een interessante investering kan zijn!

Snel en gemakkelijk het aandeel Amplifon kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>