• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Abbott aandelen kopen of niet – Aandelen Abbott verwachtingen [2023-2030]

Aandelen Abbott kopen of niet? Met de huidige lage spaarrente is beleggen in aandelen steeds belangrijker en zelfs noodzakelijker geworden dan voorheen. Zo is het immers mogelijk om op de lange termijn een vermogen op te bouwen.

Kunnen aandelen Abbott daar een rol bij spelen? Deze Amerikaanse farmaceut uit Ilinois is al sinds 1990 een grote speler op de Amerikaanse beurs. Zo hebben ze een groei gerealiseerd tussen 1990 en 2020 van zo'n 4600%. Niet verkeerd dus!

In dit artikel analyseren we het Abbott aandeel en onderzoeken we of aandelen Abbott nog steeds zo interessant zijn als ze in 1990 waren. Meer weten? Lees dan verder!

 • Abbott is al sinds 1880 een zeer grote speler in de farmaceutische industrie
 • Abbott produceert medicatie, medische apparatuur en voeding over meer dan 150 landen 
 • De koers van Abbott is uitzonderlijk stabiel gestegen in de periode tussen 1990 en 2020
 • Abbott maakt al jaren winst
 • De concurrentie binnen de farmaceutische markt is moordend, maar Abbott blijkt hierin een zeer stabiele speler
 • Abbott kan worden gezien als een interessante belegging

Wat is het Abbott aandeel?

Hoe zit het nu precies met het Abbott aandeel? Met aandelen Abbott in jouw bezit ben je eigenlijk deeleigenaar van het bedrijf Abbott Laboratories dat is opgericht in 1888 door Wallace Abbott, een apotheker uit Chicago. 

Aanvankelijk was Abbott een bedrijf dat zich toespitste op het verkopen van medicijnen in Amerika, maar langzaamaan werd het aanbod van het bedrijf steeds meer uitgebreid naar het verkopen van medische apparatuur en voeding. 

Vanaf 1900 breidde Abbott zich ook uit naar het buitenland, waarbij allereerst Engeland werd toegevoegd aan hun klantenbestand. Ook werd vanwege de koloniale banden van Engeland het land India een grote afzetmarkt voor Abbott Laboratories. In India is Abbott tot op de dag van vandaag de grootste leverancier van medicatie. 

Vanwege de dominante positie van Abbott in de farmaceutische werd stonden de jaren 2000 voornamelijk in het teken van overnames van kleinere bedrijven, waarbij landen als Rusland bij het klantenbestand werden toegevoegd. Abbott is actief in zo'n 160 landen wereldwijd. 

Met aandelen Abbott beleg je zo in een zeer grote speler dat al meer dan 130 jaar bestaat in de farmaceutische industrie met zo'n 110.000 medewerkers verspreid over de hele wereld. En wat dit nu precies betekent voor het aandeel, leggen we hieronder verder voor je uit!

Snel en gemakkelijk het aandeel Abbott kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Actuele Abbott koers

Ben jij benieuwd naar de actuele koers Abbott? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de Abbott koers van het aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel Abbott op dit moment heeft. 


Historische koers Abbott

Hoe ziet de historische Abbott koers er nu precies uit? Op basis van de historische koers kunnen we veel ontdekken over het koop- en verkoopgedrag van beleggers. 

De Abbott koers start in 1988, toen het Abbott aandeel te koop stond voor zo'n $3 per aandeel. Maar die lage prijs - noem het een koopje - groeide gestaag. De dominante positie van het bedrijf werd immers ook herkend door beleggers over de hele wereld.

Zo zien we tussen 1990 en 2015 een prachtig geleidelijke groei van een bedrag van $3 per aandeel in 1990 naar een bedrag van $50 per aandeel in 2015. Daartussen zien we nauwelijks grote schommelingen in de koers - en dat is vrij uniek.

Na 2015 raakt de groei van de Abbott koers in een stroomversnelling, waarbij de koers steeg van $50 per aandeel in 2015 naar een bedrag van $140 per aandeel in 2020. Zelfs de coronacrisis heeft nauwelijks invloed gehad op de koers Abbott, want de groei zette gewoon door.

Wel is in deze periode een sterkere schommeling zichtbaar dan in de periode van 1990 tot 2015, maar dat is verklaarbaar vanuit het feit dat er simpelweg meer beleggers in dit aandeel belegden. Met andere woorden: meer beleggers betekent meer schommeling. 

Na 2020 is een eerste koersdaling zichtbaar. De koers zakte tussen 2020 van $140 per aandeel naar $100 per aandeel in 2023. Afgezien daarvan is de Abbott koers bewonderenswaardig, want een mooiere groei dan de Abbott aandeel koers is vrij uniek. Wat kunnen we nu met deze informatie? Dat leggen we hieronder verder voor je uit!

Snel en gemakkelijk het aandeel Abbott kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Abbott verwachting

Wat is de verwachting van Abbott aandelen? Met de aandeel Abbott verwachting kan je als belegger onderzoeken of een aandeel op de lange termijn rendement zal opleveren - en dat is waar de meeste beleggers natuurlijk naar op zoek zijn.

Nu is het zo dat we hierbij moeten onderzoeken of de niche waarin een aandeel actief is op de lange termijn groei zou kunnen laten zien. In dit geval hebben we met het Abbott aandeel te maken met de farmaceutische industrie, maar ook de productie van medische apparatuur. 

De farmaceutische industrie is van nature een risicovolle niche, omdat de concurrentie moordend is. Wat echter in het voordeel van Abbott werkt is dat zij in hun bedrijfsvoering meerdere diensten aanbieden, namelijk medicatie, maar ook apparatuur en voeding. 

Daarnaast moet worden benadrukt dat Abbott marktleider is in het aanleveren van medicatie in India - dat is een gigantische prestatie. Daar bovenop komt nog eens dat de diensten die worden geleverd door Abbott noodzakelijk zijn voor het welzijn van de mens.

Al met al is het daarom de Abbott verwachting dat dit bedrijf in de komende jaren de groei die ze nu al laten zien zullen doorzetten. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Abbott kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Abbott prijs voorspelling 2023 – 2028

Nu we de verwachting van Abbott aandelen onder de loep hebben genomen, kunnen we het hebben over de prijs voorspelling van het Abbott aandeel. 

Daarvoor is het interessant om te kijken naar de koers, maar ook naar de winst of verlies van een bedrijf. De koers van een aandeel ontstaat door de hoeveelheid aandelen die worden uitgezet door een bedrijf, maar ook door het koopgedrag van beleggers.

Dit is een wisselwerking, waarbij de koers van een aandeel doorgaans groeit op het moment dat veel mensen het aandeel kopen, en de koers daalt op het moment dat veel beleggers hun aandelen verkopen. 

In het geval van het Abbott aandeel zien we een zeer sterke groei tot 2020 gevolgd door een matige daling van de koers. Nu is het zo dat in de periode vanaf 2016 Abbott als bedrijf structureel winst heeft gemaakt. En niet zo'n beetje ook, want de winst is - met uitzondering van 2017 - jaar na jaar groter geworden.

Met andere woorden: de koers in 2023 staat laag, terwijl in 2021 er meer winst werd gemaakt dan ooit. Dat is opvallend, omdat de koers eigenlijk lager staat dan de onderliggende waarde van het aandeel. Dit biedt voor beleggers dus kansen op de lange termijn.

Abbott aandeel winst cijfers

Aandelen Abbott kopen of niet?

Betekent dit nu dat het voor iedere belegger interessant is om Abbott aandelen te kopen? Het antwoord op die vraag verschilt per persoon, omdat elke belegger net even anders in de wedstrijd staat.

Als we kijken naar de winst in combinatie met de koers kan worden geconcludeerd dat de koers van het Abbott aandeel eigenlijk lager ligt dan het zou moeten liggen - de winst is in de periode van koersdaling immers alleen maar gegroeid.

Tegelijkertijd is Abbott een aandeel waarin veel beleggers hebben belegd. De koers is namelijk sinds de jaren '90 geleidelijk gestegen door een constante toevoer van beleggers in dit aandeel. Daarmee is de prijs van het aandeel dus vrij hoog. 

Als belegger is het dus belangrijk om na te denken over de rol van Abbott aandelen in jouw portfolio. Heb je bijvoorbeeld al beleggingen in de farmaceutische industrie? Wellicht is daarnaast nog beleggen in Abbott dan overbodig.

Heb jij dit niet? Dan heb je met een aandeel Abbott een aandeel in handen dat een zeer stevige positie inneemt in de markt. En daarmee kan het - ook op de lange termijn - kansen bieden. 


Waar investeren in Abbott?

Ben jij van plan om te beleggen in Abbott aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Abbott aandeel advies

Dat brengt ons alweer bij het einde van dit artikel over aandelen Abbott! In dit artikel hebben we deze Amerikaanse grootmacht binnen de farmaceutische industrie vanuit verschillende oogpunten onder de loep genomen.

Allereerst hebben we gezien dat Abbott een bedrijf is dat in meer dan 150 landen actief is, waarbij het zelfs marktleider is op het gebied van medicatie in India. Dat is een uitzonderlijke prestatie.

Daarnaast is gebleken dat Abbott deze positie al jaren heeft weten te handhaven. Dat blijkt uit de zeer stabiele groei van de koers die Abbott sinds de jaren '90 voor elkaar heeft weten te boksen. In de periode tussen 1990 en 2020 is de koers immers heel stabiel geleidelijk gegroeid.

Als we dit combineren met het feit dat er sinds 2016 al winst wordt gemaakt door dit bedrijf, kunnen we al een aantal groene vlaggen ophijsen voor het Abbott aandeel. 

Zijn er dan geen rode vlaggen? Natuurlijk. Bij het beleggen in aandelen zijn er altijd wel rode vlaggen te vinden - als je maar goed genoeg zoekt. Zo is de farmaceutische markt qua concurrentie moordend. Ook een grote speler als Abbott kan hieronder bezwijken.

Desalniettemin hebben we in dit artikel over het Abbott aandeel verschillende kenmerken weten te vinden die het voor beleggers een interessante investering maken. En of dit dan ook echt leidt tot het kopen van Abbott aandelen, ligt vanaf nu dus echt bij jou. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Abbott kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>