• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Virgin Galactic Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 20/01/2023

Wat zijn de verwachtingen van het Virgin Galactic aandeel? One small step for man, one giant leap for mankind. Toen Neil Armstrong op de maan deze woorden uitsprak had hij waarschijnlijk niet verwacht dat zo'n vijftig jaar later Virgin Galactic de eerste commerciële vlucht naar de ruimte mogelijk zou maken.

Nu is dat niet helemaal hetzelfde als naar de maan vliegen, maar de koers van dit aandeel is wel degelijk naar de maan gevlogen. Beleggen is met de hoge inflatie van tegenwoordig steeds interessanter geworden, maar is Virgin Galactic een aandeel wat voor jou portfolio interessant zou kunnen zijn?

In dit artikel geven we jou alle informatie die je nodig hebt om te bepalen of jij wilt instappen in dit vliegtuig van Virgin Galactic. Zo onderzoeken we de achtergrond van dit bedrijf, de historische koers van het aandeel en onderzoeken we het toekomstperspectief. Kortom, aan het eind van dit artikel kan weet jij alles over het Virgin Galactic aandeel!

Snel en gemakkelijk het aandeel Virgin Galactic kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Virgin Galactic aandeel?

Op de beurs zijn er talloze aandelen van bedrijven die een heel duidelijke niche hebben. Zo weet je van Apple dat zij iPhones, iMacs en airpods produceren, van ASML dat zij computerchips produceren en van Tesla dat zij elektrische auto's in elke straat van de wereld willen hebben staan. Het excentrieke Virgin Galactic steekt net even iets anders in elkaar. 

Dit bedrijf heeft namelijk maar één doel: mensen voor de lol kennis te laten maken met gewichtloosheid in de ruimte. Voor een magere $450.000 kan jij vandaag nog een salto maken buiten de atmosfeer van de aarde. Virgin Galactic probeert niet de wereld te verbeteren, maar haar klanten een onvergetelijke dag te bezorgen. 

En dit bijzondere idee komt natuurlijk niet uit de koker van een doorsnee mens. De Britse miljardair Richard Branson, de oprichter van Virgin Galactic, werkt namelijk al sinds de jaren '60 aan de Virgin Group. Dit bedrijf is verantwoordelijk geweest voor een enorme toename in het aanbod van commerciële vluchten binnen de Verenigde Staten.

Daar houdt het niet bij op. De naam van Richard Branson staat anno 2023 geplakt op meer dan 300 bedrijven in en rond de luchtvaartindustrie in de Verenigde Staten en daarbuiten. Het is ook niet gek dat hij in de Forbes 500 lijst van zeer welvarende zakenlui in de wereld staat genoteerd.

Deze Richard Branson had al langer zijn peilen gericht op de ruimte en in 2004 verwezenlijkte hij zijn droom door Virgin Galactic op te richten. Na jaren meerdere testvluchten uit te voeren werd in 2021 dan ook de eerste bemande vlucht naar de ruimte met succes uitgevoerd, waarbij Richard Branson zelf ook in het vliegtuig zat.

Helaas was dat ook meteen de laatste vlucht tot op heden. Hoewel er meer dan 600 inschrijvingen in het systeem stonden, is zijn de vluchten alleen nog maar gepland in het najaar van 2022. 


Actuele Virgin Galactic koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Virgin Galactic koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Virgin Galactic aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Virgin Galactic op dit moment heeft. 


Historische koers Virgin Galactic

Nu we kort hebben kennisgemaakt met het bedrijf van Richard Branson, kunnen we onze peilen richten op de koers van Virgin Galactic. We zijn hier immers voor informatie over het beleggen in aandelen. En daarbij kunnen we simpelweg niet om de historische koers heen.

Er zijn soms van die aandelen waarvan de koers volledig is gebouwd op de publieke opinie.  Heeft men vertrouwen in het bedrijf? Dan schiet de koers omhoog. Is men er toch niet zo tevreden over? Dan valt het aandeel al snel door de mand. En Virgin Galactic is daar een perfect voorbeeld van. 

Virgin Galactic verkoopt namelijk niet een product. Nee, zij verkopen een zeer luxe dienst. Daar komt nog eens bij dat tot op heden is er nog nooit - met uitzondering van die ene vlucht in 2021 - een van die diensten verkocht is. Natuurlijk staan er 600 mensen op de wachtlijst, maar geen van hen is nog buiten de atmosfeer geweest. 

Het aandeel is sinds 2019 beschikbaar op de beurzen, waarbij het opende met een koersprijs van zo'n €10 per aandeel. In de periode daarna zien we hoe groot de invloed is van de publieke opinie op de koers. De koers na 2019 is namelijk het best te beschrijven als Jantje huilt, Jantje lacht.

Op de ene dag stond Virgin Galactic positief in het daglicht, waarna de koers in een korte periode omhoog schoot. Jantje lacht dus. Dit gebeurde bijvoorbeeld maart 2020, toen de koers naar zo'n €35 per aandeel schoot of in januari 2021, toen de koers naar een piek van €59,41 per aandeel schoot. 

Maar Jantje kan ook huilen. In mei 2021 zakte de koers van zo'n €50 per aandeel naar €15 per aandeel. En daar houdt het niet bij op, want het huilen van Jantje veranderde in januari 2022 in een soort krijsbui die resulteerde in een daling van de koers naar €6 per aandeel. 

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de fluctuerende koers van Virgin Galactic. In de periode tussen de beursgang in 2019 en 2022 kende de koers hoge pieken en diepe dalen. En dat alles zonder dat er één enkele vlucht werd uitgevoerd met betalende klanten.

Snel en gemakkelijk het aandeel Virgin Galactic kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Virgin Galactic Verwachting

De historische koers van Virgin Galactic maakt duidelijk dat dit aandeel niet altijd even stabiel in de schijnwerpers staat. Sterker nog, de koers schommelt heel erg. Laten we voor die 600 mensen in de wachtrij maar hopen dat het vliegtuig een stuk stabieler vliegt.

Maar wat betekent die schommeling nu voor de komende periode? Bij het beleggen in aandelen is het namelijk een belangrijke vraag of Virgin Galactic in de komende jaren nog een interessant bedrijf zal blijven om in te investeren. Wat dat betreft staat Virgin Galactic nu 2023 op een kruispunt.

Aan de ene kant is Virgin Galactic een bedrijf dat een wens in vervulling kan brengen voor de uitzonderlijk rijke mensen die niet zoveel moeite hebben met geld over de balk smijten. Dit blijkt dan ook uit de 600 lui die zich kalmpjes hebben ingeschreven om bij een commerciële ruimtevlucht van Virgin Galactic in te stappen. 

Aan de andere kant wordt er met heel veel kritiek gekeken naar de werkzaamheden van Virgin Galactic. Luchtvaartmaatschappijen staan steeds meer onder druk vanwege de milieuvervuiling waar zij een bijdrage aan leveren via het verbruik van kerosine om vliegtuigen te laten vliegen. 

Virgin Galactic heeft lak aan die kritiek. Zij zien het probleem van luchtvervuilende, recreatieve vluchten naar de ruimte niet zo in. Het bijzondere hieraan is dat er kennelijk ook genoeg klanten die deze problemen ook niet inzien. 

En daarmee is Virgin Galactic een bedrijf dat waarschijnlijk haar vluchten gewoon zal uitvoeren in de aankomende jaren. De testvlucht in 2021 bleek een succes, er zijn veel klanten die willen meevliegen en Virgin Galactic schuift de kritiek die zij ontvangen terzijde. Met andere woorden: de kans is groot dat we binnenkort de eerste rijken in de ruimte zullen kunnen zien.

Snel en gemakkelijk het aandeel Virgin Galactic kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Virgin Galactic prijs voorspelling 2023 – 2028

Nu we kennis hebben gemaakt met Virgin Galactic als bedrijf en hebben gezien dat de koers in de afgelopen jaren veel fluctuatie heeft laten zien. Ook hebben we beargumenteerd dat Virgin Galactic waarschijnlijk in de komende jaren de commerciële vluchten een werkelijkheid zal gaan laten worden. 

Hoe zit dat met de prijs? We zijn hier om het aandeel van Virgin Atlantic te bespreken en we zijn daarom voornamelijk geïnteresseerd in de prijsontwikkelingen. Een aandeel met een prijs van meer dan €1.500 per stuk - ja, die bestaan echt, bekijk Adyen maar eens - is namelijk toch andere koek dan een aandeel dat minder dan €20 per stuk kost. 

Daarnaast is het interessant om de trend van de koers van Virgin Galactic te onderzoeken. Anno 2023 staat de koers namelijk heel laag. En dat zou je kunnen beschouwen als uitverkoop. Hoe lager de kosten van jouw aandeel, hoe hoger de potentiële winst is op de lange termijn.

Dat is echter alleen het geval als op de lange termijn de prijs weer omhoog zal schieten. En dat is bij het beleggen in aandelen altijd nog maar net de vraag. Dat weten we namelijk nooit met volledige zekerheid. Toch kunnen we op basis van de wachtrij van 600 mensen wel voorzichtig concluderen dat de kans groot is dat Virgin Galactic binnenkort een aantal vluchten zal gaan lanceren.

En dat brengt ons weer terug bij de invloed van de publieke opinie. Als Virgin Galactic in de komende jaren de financiële wind mee zal hebben, is de kans groot dat de koers van dit aandeel nogal rap zal gaan groeien. Tegelijkertijd bestaat de kans dat het gehele concept flopt, want de kritiek op de commerciële ruimtevluchten is groot.

Al met al beleg je met een aandeel in Virgin Galactic in een risicovolle branche. Dit risico kan goed uitpakken, maar kan net zo goed floppen. Het is in ieder geval duidelijk dat de koers van Virgin Galactic anno 2023 extreem laag staat, en daarmee een uitgelezen kans om juist nu te investeren.  


Virgin Galactic kopen of niet?

Beleggen in aandelen is een kwestie van de knoop doorhakken op het juiste moment. Dit gaat echter gepaard met twee grote problemen: hoe groot is de knoop die je moet doorhakken en wanneer is het juiste moment? Een aandeel dat nogal duur is, vormt bijvoorbeeld al een flinke knoop om door te hakken voor de gemiddelde huis-tuin-en-keukenbelegger. 

En het juiste moment? Dat is alleen te bepalen met behulp van een glazen bol. En de glazen bol die wij op kantoor hebben staan begint sinds kort kuren te vertonen. Daarom zal het voorspellen van de koersontwikkelingen op de lange termijn altijd een combinatie van geluk en gezond verstand behelzen.

Gelukkig kom je met gezond verstand in vrijwel alle gevallen al een heel eind. Als we namelijk de feiten van het aandeel van Virgin Galactic op een rijtje zetten kunnen wij bijvoorbeeld al concluderen dat de koers er anno 2023 heel gunstig voor staat. De koers heeft veel fluctuatie laten zien, dat is waar, maar die fluctuatie resulteerde in 2023 tot een situatie waarin het aandeel eigenlijk in de uitverkoop staat.

Tegelijkertijd kan worden geconcludeerd dat beleggen in een Virgin Galactic aandeel een risicovolle investering is. Dat heeft alles te maken met de omstreden branche waarin zij werkzaam zijn. Ze bieden namelijk niet een alledaags product, maar een excentrieke dienst bedoeld voor de allerrijksten. 

Kortom, een investering in Virgin Atlantic aandelen is een risicovolle handeling, waarvan de potentiële winsten en verliezen hoog zijn. Anno 2023 staat de koers laag, dus vormt het een uitgelezen moment om juist nu te beleggen voor een lage prijs. Of dat voor jou een verstandige keuze is, blijft natuurlijk altijd een persoonlijke kwestie. 


Waar Virgin Galactic kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Virgin Galactic aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Virgin Galactic aandelen advies?

Dat brengt ons bij het einde van dit artikel over het Virgin Galactic aandeel. Net als de commerciële testvlucht van Richard Branson in 2021 hebben wij de snelle tocht naar de top gezien, maar ook dat de vliegtuigen regelmatig - net als de koers - een snelle duikvlucht hebben genomen. 

Ook hebben we zonder meer ontdekt dat het Virgin Galactic aandeel een dienst vertegenwoordigt die bedoeld voor de allerrijksten van onze wereld. En die allerrijksten zien niet zo veel bezwaar in het uitgeven van duizenden dollars voor een luchtvervuilende tocht van minder dan een uur. 

De koers laat duidelijk zien dat Virgin Galactic afhankelijk is van de publieke opinie. Je ziet in de koers duidelijk de momenten waarop Virgin Galactic in een positief daglicht in de media worden weergegeven, maar ook wanneer de Virgin Galactic nogal fel bekritiseerd werd. 

Voor beleggers met een langetermijnvisie op het beleggen kan Virgin Galactic een interessante investering zijn, omdat de koers anno 2023 laag staat. Tegelijkertijd moet worden beseft dat de de werkzaamheden van Virgin Galactic zomaar kunnen ophouden op het moment dat er een halt wordt toegeroepen aan hun commerciële vluchten. 

Al met al is Virgin Galactic een aandeel waarover we nog niet uitgesproken zijn. Het aandeel heeft een buitengewoon interessante koers die je duidelijk kunt koppelen aan de publieke opinie van het bedrijf. Wat je er ook van vindt, Richard Branson heeft ons iets gegeven waar je genoeg over kunt praten op een feestje. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Virgin Atlantic kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>