• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Unilever aandelen verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Unilever aandeel? Unilever is één van de grootste bedrijven ter wereld en de meeste mensen hebben vaak niet eens door dat ze elke dag weer te maken hebben met Unilever. Zo is Unilever bijvoorbeeld de eigenaar van merken als Becel, Bertolli of Knorr. En dat is nog maar een kleine greep uit het hele assortiment!

Maar hoe zit het met het aandeel van Unilever? Voor beleggers in aandelen is het van belang om van tevoren goed te onderzoeken welke aandelen voor jouw portfolio interessant kunnen zijn, zodat je op de lange termijn je geen zorgen meer hoeft te maken over jouw financiële toekomst.

Daarom onderzoeken wij in dit artikel alles rondom het aandeel van Unilever. Zo heb jij aan het eind van dit artikel allerlei tips en tricks ontdekt die jou kunnen helpen in het bepalen of Unilever voor jou een interessante belegging kan vormen! Meer weten? Lees dan vooral verder.

Snel en gemakkelijk het aandeel Unilever kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Unilever aandeel?

Niet elk bedrijf is in staat om aandelen aan te bieden aan het brede publiek. Sterker nog, je moet van goede huizen komen om dat voor elkaar te krijgen. Al jouw financiën moeten goed georganiseerd zijn, je hebt een enorm bedrag aan omzet nodig én je moet jouw winst delen met aandeelhouders over de hele wereld.

Gelukkig is Unilever een bedrijf dat sterk in de schoenen staat. Unilever is anno 2023 namelijk een bedrijf dat meerdere bedrijven onder zich heeft hangen. Maar dat is niet altijd zo geweest. Unilever is in 1930 officieel ontstaan uit een fusie van Margarine Unie en de Britse zeepfabrikant Lever Brothers. 

Die samenwerking tussen Engeland en Unilever houdt tot op de dag van vandaag stand. Zo heeft Unilever ook eigenlijk twee hoofdkantoren; één in Rotterdam, en één in London. En vanuit die twee hoofdkantoren werd vanaf 1930 door Unilever een enorme expansie op poten gezet.

Die expansie zien we bijvoorbeeld terug in de het aantal bedrijven dat door Unilever werd overgenomen. Zo werd het portfolio van Unilever uitgebreid met bedrijven als Calvé, Conimex of Hellmans. Kortom, een korte wandeling door een supermarkt en je loopt pal tegen vrijwel alle merken van Unilever aan. 

In de jaren tussen 1930 en 2015 groeide Unilever niet alleen in aantal dochterbedrijven, maar ook in het aantal werknemers. En het zal je niet verrassen, maar ook de winstgevendheid van Unilever bleef alleen maar stijgen. Vanaf 2015 veranderde er echter iets: Unilever begon voor het eerst met het afstoten van dochterbedrijfjes. 

Daarnaast veranderde de relatie tussen Nederland en Engeland, want vanaf 2020 wordt Unilever officieel vanuit Engeland gerund. Vanaf dat moment heet het bedrijf Unilever PLC. En dat brengt ons bij de tijd van nu. 


Actuele Unilever koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Unilever koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Unilever aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Unilever op dit moment heeft. 


Historische koers Unilever

Oke, we hebben nu kort kennisgemaakt met het bedrijf dat achter het Unilever aandeel schuilt. Zo hebben we een beetje een indruk gekregen van het bedrijf en met wat voor soort belegging we te maken hebben. Maar, we zijn in dit artikel natuurlijk geïnteresseerd in het aandeel van Unilever.

En een aandeel is niet altijd helemaal hetzelfde als een bedrijf. Dat heeft alles te maken met de koers van een aandeel. Die koers ontstaat namelijk door een wisselwerking tussen vraag en aanbod naar een aandeel. Hoe hoger de vraag, hoe hoger de koers van een aandeel zal staan.

Met dit in ons achterhoofd is het interessant om te kijken naar de historische koers van Unilever. Van de historische koers leer je namelijk heel veel over het bedrijf. En voordat we beginnen met de historische koers, moeten we een duidelijk onderscheid aangeven. Het aandeel Unilever PLC is namelijk het aandeel dat is bedoeld voor Jan en alleman. Het aandeel Unilever is echter bedoeld voor zeer grote aandeelhouders, waardoor de prijs van een aandeel al extreem hoog ligt.

Maar onze geschiedenis van het aandeel Unilever PLC start in 1987 en is daarmee één van de oudste aandelen op de beurs. In die tijd kon je een aandeel van Unilever kopen voor welgeteld €1 per stuk. Maar, zoals gezegd, werd Unilever steeds populairder. En dat bleek ook uit de koers.

In de jaren daarna steeg de koers namelijk aanzienlijk. Om maar even een paar hoogtepunten te noemen: de koers steeg van die €1 per stuk in 1987 naar €10 per stuk 1997, €20 per stuk in 2001, €30 per stuk in 2013 en €50 per stuk in 2019. Met andere woorden: een zeer stabiele stijging.

En dat brengt ons bij het jaar 2023. De koers is sinds de beursgang in 1987 op een zeer stabiele wijze gegroeid, en dat is voor beleggers een prettige ontwikkeling. Natuurlijk zitten er af en toe mindere periodes verstopt in de koers, maar die periodes zijn in vergelijking met de rest van de koers nauwelijks zichtbaar. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Unilever kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Unilever Verwachting

En na de historische koers kunnen we door naar de Unilever verwachting. Als belegger is het namelijk belangrijk om bij een bepaald aandeel te kijken naar het verleden, maar ook zeker om na te denken over de toekomst van een bedrijf. Hierbij staat eigenlijk de vraag centraal of jij gelooft in de toekomst van de branche.

In het geval van Unilever kunnen we daar eigenlijk heel snel al in concluderen dat deze branche niet failliet zal gaan. De mens heeft te allen tijde voeding nodig, en dat wordt geleverd door Unilever. Zo zijn supermarkten absoluut niet weg te denken uit het straatbeeld. 

Daarnaast is het interessant om te bedenken dat Unilever al sinds 2016 een winstgevend bedrijf is. Wat daar nog eens bij komt is dat er in diezelfde periode bij Unilever steeds minder medewerkers zijn gaan werken. Dat is opvallend, want kennelijk is Unilever dus gegroeid in winst, met minder werknemers. 

Toch hebben we ook gezegd dat Unilever steeds meer dochterbedrijven aan het afstoten is. Dat maakt de situatie een stuk complexer, maar ook heel interessant. Al met al is Unilever namelijk meer winst gaan maken met minder werknemers én minder bedrijven in haar portfolio. Kennelijk doen ze iets magisch!

Snel en gemakkelijk het aandeel Unilever kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Unilever prijs voorspelling 2023 – 2028

Oke, we hebben het gehad over het bedrijf achter Unilever en de historische koers van het bedrijf. Ook hebben we ontdekt dat er twee soorten Unilever aandelen zijn: Unilever en Unilever PLC. En in dit onderdeel onderzoeken we de prijsontwikkelingen van Unilever PLC, want dat is het aandeel dat voor de meeste beleggers binnen handbereik ligt.

Als we kijken naar de koers van Unilever PLC zien we een aandeel dat zich zeer stabiel ontwikkelt. Naast die prettige stabiliteit is het noemenswaardig dat de prijs van dit aandeel op geen enkel moment is geëxplodeerd. Met andere woorden, de prijsstijging is binnen de perken gebleven.

Dit zijn allebei signalen die voor beleggers interessant zijn, want het geeft aan dat Unilever in staat is om een koers neer te zetten die al sinds 1987 (!) stabiel is gebleven. En als we dit combineren met het gegeven dat Unilever werkzaam in een branche die nog altijd noodzakelijk zal blijven, kunnen we eigenlijk alleen maar concluderen dat Unilever een stevig aandeel is.

Toch is het lastig om prijsveranderingen in de komende periode te voorspellen. Ook bij een stabiel bedrijf als Unilever kan het heel goed zo zijn dat de koers op een gegeven moment een klap ontvangt, wat wel duizend verschillende redenen kan hebben. 


Unilever kopen of niet?

En dan kunnen we nu over gaan op de belangrijkste vraag van dit artikel: Unilever kopen of niet? Laten we eerlijk zijn, we hebben tot nu toe in dit artikel veel lof uitgesproken over dit aandeel. Betekent dat dan automatisch dat alle beleggers dit aandeel in hun portfolio moeten hebben?

Nee. Dat is niet het geval. Beleggen is namelijk een complexe handeling waarbij je moet nadenken over allerlei factoren. Op het moment dat jij enkel belegt in Unilever, ben je namelijk op een risicovolle wijze aan het investeren. Wat als de koers ineenstort? 

Daarom is het altijd aan te raden om te beleggen in meerdere aandelen, waarbij je in het ideale scenario ook nog eens zorgt voor spreiding in verschillende sectoren. Zo zou je een portfolio met alleen maar Unilever, een bedrijf dat werkzaam is in de voedingsindustrie, kunnen uitbreiden met aandelen in bijvoorbeeld de technologie-industrie of duurzame energie.

Daarnaast is het van belang om te beleggen op verschillende momenten in het jaar. Zo beleg je soms op het moment dat de koers hoog staat, en soms dat de koers laag staat. Het voordeel hiervan is dat je zo niet meer afhankelijk bent van een bepaalde timing, want onder de streep is jouw resultaat goed.

Al met al kunnen we dus alleen maar concluderen dat Unilever een interessante investering kan zijn voor alle beleggers, maar dat het ook bij dit stabiele aandeel van belang is om goed op te blijven letten. Het risico van beleggen bestaat immers ook voor een bedrijf als Unilever.


Waar Unilever kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Unilever aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Unilever aandelen advies?

En zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van dit artikel over het Unilever aandeel! In dit artikel hebben we allerlei onderdelen van het Unilever aandeel eens onder de loep genomen. En met het lezen van dit artikel heb jij al een eerste stap gezet in het beleggen op een verstandige wijze. 

In dit artikel hebben we ontdekt dat Unilever een bedrijf is dat eigenlijk bestaat uit een samenwerking tussen een hoofdkantoor in Rotterdam en een hoofdkantoor in London. Die samenwerking is in de loop der jaren echter veranderd, want later werd Engeland toch echt de baas. 

Uit de historische koers hebben we ontdekt dat Unilever een schoolvoorbeeld is van een stabiel aandeel. Een gestage groei vanaf 1987? Dat kunnen maar weinig bedrijven zichzelf aanprijzen. Daarnaast is de prijs van het Unilever aandeel in die jaren binnen de perken gebleven, waardoor het aandeel voor vrijwel alle beleggers betaalbaar is gebleven.

In dit artikel zijn we heel positief over het Unilever aandeel, maar het beleggen in aandelen is zelfs bij een stevig aandeel als Unilever een risicovolle handeling. Maar met een verstandige kijk op het beleggen kom je al een heel eind. En met zo'n verstandige strategie kan het Unilever aandeel voor alle beleggers interessant zijn! 

Snel en gemakkelijk het aandeel Unilever kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>