• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Thales aandelen verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Thales aandeel? Het Franse bedrijf Thales is vernoemd naar de Griekse filosoof Thales van Milete, die al heel vroeg beargumenteerde dat je observaties moest onderbouwen met feiten. Best vooruitstrevend voor zijn tijd dus! Is het bedrijf Thales net zo vooruitstrevend als die Griekse filosoof?

En nog veel belangrijker: hoe zit het nu precies met het aandeel van Thales? Als belegger wil je dat je jouw zuurverdiende spaargeld investeert in stevige aandelen, dus is het belangrijk om bepaalde aandelen goed te analyseren voordat je er daadwerkelijk in belegt.

En wees gerust! In dit artikel analyseren we het Thales aandeel, zodat jij aan het einde van dit artikel zelf kunt beoordelen of dit aandeel voor jouw portfolio een interessante investering zou kunnen zijn. Meer weten over het Thales aandeel? Lees dan verder!

Snel en gemakkelijk het aandeel Thales kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Thales aandeel?

Voordat we beginnen met het analyseren van de cijfers van het Thales aandeel, is het van belang om kennis te maken met het bedrijf dat achter het aandeel schuilt. Zo ontdek je namelijk hoelang een aandeel al op de beurs actief is, in welke branche het handel drijft en wat de plannen zijn voor de toekomst. 

Thales werd al in 1968 opgericht onder de naam Thomson-CSF, waarbij er een duidelijke nadruk in het bedrijf lag op het ontwikkelen van apparatuur rondom televisiezenders, radio's, maar ook radars die werden gebruikt door het Franse leger. Al in deze tijd werd de apparatuur van Thomson-CSF gebruikt over heel Europa, waaronder door de Nederlandse televisie.

In 2000 werd de naam van het bedrijf vervangen door het huidige Thales. En met de naamsverandering werd er ook meteen een nieuw bedrijfsplan gehanteerd, waarbij er steeds meer kleinere bedrijven werden overgenomen door Thales. Tegelijkertijd verschoof de focus van het bedrijf steeds meer naar de productie van apparatuur voor defensie.

De Franse regering heeft een groot aandeel in het bedrijf, waarbij Thales verantwoordelijk is voor een groot deel van de apparatuur voor defensie. Maar niet alleen het Franse leger heeft profijt hiervan, want ook het Australische en Britse leger komt geregeld langs bij Thales voor appratuur voor defensie.

Anno 2023 is Thales een heel grote producent op het gebied van elektrische apparatuur voor defensie, transport, veiligheid en de vliegindustrie. Het is zelfs de nummer 8 grootste producent van apparatuur voor defensie en heeft zo'n 80.000 medewerkers in dienst over de hele wereld. 


Actuele Thales koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Thales koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Thales aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Thales op dit moment heeft. 


Historische koers Thales 

Nu we kennis hebben gemaakt met het bedrijf achter het aandeel van Thales, kunnen we door naar de informatie waar we op zitten te wachten: het aandeel. We zijn hier immers geïnteresseerd in de investering in een aandeel van Thales, dus is het logisch dat we ook de keiharde cijfers onder ogen komen te zien.

En een van de belangrijkste bronnen in een analyse van een aandeel is de historische koers. Via de historische koers kan je namelijk ontdekken hoe een bedrijf zich heeft ontwikkeld door de jaren heen. De koers komt tot stand door een wisselwerking tussen vraag en aanbod, dus met de historische koers ontdek je ook hoe het koopgedrag van beleggers eruit ziet.

De historische koers van Thales begint met de beursgang in 1989, waarbij het aandeel was aan te kopen voor een bedrag van €36 per stuk. Voor een startend bedrijf op de beurs is dit al een vrij hoog bedrag, maar niet heel vreemd als je bedenkt dat dit bedrijf al sinds 1968 een grote speler was binnen hun sector.

De periode daarna laat zich kenmerken door enige schommeling van de koers, maar niets om heel erg van te schrikken. Tussen 1989 en 2013 schommelde de koers van Thales zo tussen de €20 per stuk en €52 per stuk. De pieken en dalen zijn niet extreem hoog, waaruit blijkt dat het eigenlijk gedurende die hele periode een stabiel aandeel is gebleken.

Maar echte groei liet het bedrijf ook niet zien. Tot 2014 in ieder geval, want toen raakte het aandeel in de stroomversnelling. Tussen 2014 en 2018 groeide de hoogte van de koers van €50 per stuk naar een bedrag van €118 per stuk. En dat is een flinke groei! Helaas daalde de koers kort daarna weer terug naar een bedrag van €60, maar daarna groei de koers nogmaals naar een bedrag van €118. En dat brengt ons bij 2023, waarbij de koers momenteel hoog staat.

Snel en gemakkelijk het aandeel Thales kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Thales verwachting

Wat is de Thales verwachting op de lange termijn? Dat is een belangrijke vraag voor beleggers, omdat het beleggen in aandelen voor de meeste beleggers een handeling die op de lange termijn rendement oplevert. Maar dat betekent natuurlijk ook dat een beleggersportfolio moet bestaan uit aandelen die op termijn nog veel groei zullen laten zien.

 De vraag is alleen hoe je zoiets van tevoren kunt voorspellen. Meestal pakken wij op dit soort momenten onze glazen bol erbij, zodat we exact kunnen ontdekken hoe Thales zich gaat ontwikkelen. Dat klinkt geweldig, toch? Helaas is dit niet de realiteit. Het blijft onmogelijk om een exacte voorspelling te maken van de ontwikkelingen van een bepaald aandeel.

Maar dat betekent niet dat we helemaal met legen handen staan. We hebben bijvoorbeeld al ontdekt dat de koers van Thales momenteel relatief hoog staat. Ze hebben een heel mooie groei doorlopen, maar die groei was wel met een combinatie van ups en downs. 

Daarnaast kunnen we kijken naar de winstcijfers van een bedrijf, waarbij het interessant is om te bekijken of de winst van een bedrijf ook leidt tot een hogere koers. Thales heeft vanaf 2005 een mooie koersgroei doorlopen. En wat blijkt nu: ook de winst van Thales is in diezelfde periode gestegen.

Dat is een goed teken voor beleggers, want dat betekent dat de winst van een bedrijf ook daadwerkelijk leidt tot de groei van de koers. En daarmee kan voorzichtig worden gesteld dat Thales in de komende jaren nog wel meer groei zal doorlopen. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Thales kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Thales prijs voorspelling 2023 – 2028

Nu we hebben ontdekt met wat voor soort bedrijf we te maken hebben en dat Thales een financieel gezond bedrijf is, kunnen we over gaan op een belangrijk punt: de prijs. Beleggen in aandelen is namelijk grotendeels verbonden aan de hoogte van de koers op een bepaald moment.

In het ideale scenario koop je als belegger een aandeel als de prijs laag staat en verkoop je het als de prijs hoog staat. Zo heb je namelijk een mooi rendement behaald. Het probleem is echter dat dit niet altijd mogelijk is, omdat je als belegger niet van tevoren weet hoe de koers zich gaat ontwikkelen.

In het geval van Thales kunnen we stellen dat de hoogte van de koers anno 2023 redelijk hoog is, en dat er vlak voor die periode veel fluctuatie heeft plaatsgevonden. Tegelijkertijd hebben we gezien dat de koers tot 2013 een hele lange periode heeft geschommeld tussen de €20 en €50 per stuk. 

Als we deze informatie combineren met het gegeven dat er sinds 2015 door dit bedrijf alleen maar meer winst gemaakt werd, kan geconcludeerd worden dat de koers van dit aandeel hoogstwaarschijnlijk op de lange termijn nog wel meer groei zal laten zien. Weten we dat zeker? Nee, maar de kans hierop is wel degelijk aanwezig. 


Thales kopen of niet?

En dat brengt ons bij een belangrijke vraag in dit artikel: Thales kopen of niet? Het kopen van een aandeel is een persoonlijk proces, waarbij elke belegger net even anders in de wedstrijd staat. Daarom is het ook logisch dat er niet een eenduidig antwoord bestaat voor elk type belegger.

Als we kijken naar Thales kunnen we concluderen dat de koers redelijk hoog staat én dat er veel winst wordt gemaakt. Dit is voor beleggers in principe een goed teken, want het laat zien dat het een financieel gezond bedrijf is - en dat laat het al jaren zien.

Tegelijkertijd betekent dit dat de kosten van het beleggen in dit aandeel hoog liggen. Het instappen in een koers die hoog ligt is risicovoller, omdat je niet precies weet wat de koers van het aandeel op de lange termijn nog zal laten zien. Ook heeft Thales veel schommeling laten zien in de koers. Ook dat is een teken dat het aandeel wat risicovoller is.

In het geval van Thales hebben we dus te maken met een interessante discussie. Aan de ene kant is dit een financieel sterk bedrijf met een stevig aandeel dat al jaren bewijst dat het goed presteert op de beurs. Aan de andere kant staat de koers hoog en is het werkzaam in een risicovolle sector, waardoor het voor beleggers dus een risicovolle belegging is.


Waar Thales kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Thales aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Thales aandelen advies?

Dat was 'm alweer! In dit Thales aandelen artikel hebben wij het aandeel van het Franse bedrijf Thales eens goed onder de loep genomen. Met behulp van de analyse die wij hebben uitgevoerd in dit artikel kan jij zelf beoordelen of Thales voor jouw portfolio een interessante investering zou kunnen zijn.

Allereerst ontdekten we dat Thales al sinds de jaren '60 actief is in de wereld van apparatuur rondom defensie, communicatie en transport, waarbij het bedrijf al snel liet zien dat het een flinke speler was in de markt. Het is daarom ook niet gek dat dit bedrijf in 1989 toetrad tot de beurs.

In de jaren daarna is dit bedrijf flink gaan groeien. Meerdere fusies, uitbreidingen naar andere landen en een uitbreiding van het assortiment. En dat bleek ook uit de koers, want de koers van Thales is door de jaren heen heel stabiel gebleven, waarbij er na 2016 een flinke groei in de hoogte van de koers werd bewerkstelligd.

Al met al hebben we met Thales te maken met een aandeel dat opereert in een branche die niet heel veel voorkomt. Dit maakt het een redelijk risicovolle investering. Tegelijkertijd heeft Thales laten zien dat het een financieel gezond bedrijf is. Daarmee heb je als belegger met dit aandeel dus een interessante en complexe keuze voor je neus liggen.  

Snel en gemakkelijk het aandeel Thales kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>