• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Aandeel Tencent kopen of niet – Aandelen Tencent verwachtingen [2023-2030]

Aandeel Tencent kopen of niet? Dit Chinese technologiebedrijf heeft zichzelf sinds 1998 ontwikkeld als een van de grootste bedrijven ter wereld, dat meer overnames van bedrijven heeft uitgevoerd dan transfers op de voetbalmarkt op de laatste dag voor de deadlines.

En het is ook zeker mogelijk om te beleggen in deze tech-gigant. Maar hoe zit het nu precies met het Tencent aandeel? Is het aandeel Tencent interessant voor jouw portfolio? In dit artikel analyseren we de verwachtingen van dit aandeel, zodat jij zelf kunt onderzoeken of het Tencent aandeel voor jouw portfolio interessant zou kunnen zijn!

 • Tencent is een Chinese tech-gigant die actief in de online wereld
 • Tencent heeft talloze overnames uitgevoerd en meer dan 65.000 werknemers in dienst
 • De Chinese regering gooit regelmatig roet in de plannen van Tencent
 • De koers van Tencent is aantrekkelijk, want hij is eerst gestaag gegroeid, en daarna met enige schommeling gedaald
 • Tencent maakt al jaren enorm veel winst

Wat is het Tencent aandeel?

Wat is het Tencent aandeel precies? Dat Tencent een technologiebedrijf is staat vast, maar er zijn inmiddels zoveel verschillende varianten van technologiebedrijven, dat men soms door de bomen het bos niet meer ziet. 

Laten we het daarom even terug brengen naar de basis. Tencent is opgericht in 1998 en is actief in drie gebieden van de online wereld. Allereerst beheren zij de grootste chat-app in China, WeChat. De Chinese WhatsApp dus. 

Daarnaast is Tencent actief in de wereld van e-Sports, waarbij ze bijvoorbeeld Supercell en Riot Games, bekend van Clash of Clans en League of Legends hebben overgenomen. Als laatste zijn ze ook actieve beheerders van JD.com, een e-commerce bedrijf. 

Tencent kent een rijke historie van overnames van kleinere bedrijven. Mede hierdoor is dit bedrijf uitgegroeid tot een bedrijf dat in de online sector meer dan 65.000 werknemers in dienst heeft vanuit hun hoofdkantoor in Shenzhen. 

Al met al is Tencent een enorm technologiebedrijf dat een flinke vinger in de pap heeft in de online wereld in zowel China als daarbuiten. En met zo'n grootte kan een beursgang niet ontbreken.

Snel en gemakkelijk het aandeel Tencent kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Actuele Tencent koers

Ben jij benieuwd naar de actuele koers Tencent? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de Tencent koers van het aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel Tencent op dit moment heeft. 


Historische koers Tencent

Hoe zag de Tencent koers er door de jaren heen uit? We weten nu met wat voor soort bedrijf we te maken hebben en dat Tencent een bedrijf is dat je met recht een gigant kunt noemen.

Laten we daarom eens kijken naar de historische Tencent koers, zodat we kunnen ontdekken hoe beleggers hebben gereageerd op dit bedrijf. Zo kan je bijvoorbeeld een stijgende koers zien op het moment dat veel mensen kiezen om te beleggen in een bepaald aandeel.

In 2009 trad Tencent toe tot de beurs van Hong Kong, waarbij een aandeel te koop stond voor zo'n €1,35 per aandeel. Die lage koers hebben ze gestaag kunnen laten groeien, want in 2018 was de prijs van het Tencent aandeel gestegen naar een bedrag van zo'n €45 per stuk. 

Kort gezegd was dit een periode waarin er stukje bij beetje steeds meer belangstelling ontstond voor dit bedrijf, want de koers laat een keurig stijgende lijn zien.

In de jaren daarna begon de schommeling om de hoek te komen. Dat is niet vreemd, want waar veel beleggers investeren in een bedrijf, ontstaat al gauw schommeling door de hoge belangstelling.

Tussen 2018 en 2023 steeg de koers naar een recordhoogte van €82 per stuk, maar kletterde de koers ook weer neer tot een bedrag van €40 per stuk. Eerst een periode van gestage groei, gevolgd door een periode van ietwat sterkere schommeling dus. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Tencent kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Tencent verwachting

Hoe zit het precies met de Tencent aandeel verwachting? De online wereld heeft in de laatste jaren de wereld volledig op zijn gezet, dat is inmiddels wel duidelijk geworden. Al gaat het om de afhankelijkheid van WhatsApp, e-mails, online shoppen of gaming: alles draait om het internet.

En ook Tencent heeft hier een gigantische rol in gespeeld - alleen dan in het verre Oosten, China. Maar dat betekent dat we hier met een bedrijf te maken hebben dat in de toekomst alleen nog maar meer uitbreidingen zal laten zien. 

Als we de vergelijking maken tussen Tencent en een bedrijf als Facebook, dat een vergelijkbaar bedrijfsplan heeft, kunnen we bijvoorbeeld ons voorstellen dat Tencent een vergelijkbare groei zal doormaken op de lange termijn.

Als we bijvoorbeeld kijken naar de koers van Facebook en die vergelijken met Tencent, dan kan je niet anders concluderen dan dat er een schone toekomst in het verschiet ligt voor Tencent. 

Er is echter één groot probleem dat wellicht roet in het ogen zou kunnen gooien, en dat zijn de strenge regels van de Chinese regering. Ze stellen zich namelijk heel sceptisch op - en agressief -ten opzichte van internetgebruik enerzijds en gaming anderzijds. 

Als het aan Tencent ligt zal dit bedrijf ook de komende jaren nog wel meer van zich laten horen, en misschien zelfs wel wereldwijd. Als het aan de Chinese regering ligt, is dit niet het geval. Een interessante casus dus!

Snel en gemakkelijk het aandeel Tencent kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Tencent prijs voorspelling 2023 – 2028

Nu we de Tencent verwachting hebben besproken, kunnen we overstappen op de prijs voorspelling van de komende jaren. Met een onderbouwde blik op de prijs kan je als belegger immers het beste ontdekken of een aandeel interessant is voor jouw portfolio.

De kosten van het Tencent aandeel vallen enigszins mee. Als je dit bijvoorbeeld vergelijkt met een aandeel Facebook of Apple, is het aandeel Tencent een koopje. En daarmee is de drempel om te beleggen in dit aandeel laag.

Maar dat betekent niet alles. Om de analyse treffender te maken is het interessant om te onderzoeken hoe de winst zich heeft ontwikkeld in de laatste jaren. En daar kunnen we heel kort over zijn: jaar na jaar heeft Tencent meer en meer winst behaald.

Een gigantische groei in winst, terwijl de koers zakt. Dat is interessant, omdat dit hoogstwaarschijnlijk een tijdelijke reactie van beleggers zijn. Met zoveel winst is de kans namelijk veel aannemelijker dat men juist gaat beleggen in dit groeiende aandeel.

En daarmee is de kans groot dat de koers in de komende jaren nog wel een opzwieper zal gaan meemaken. Wanneer is dat dan precies? Tsja, dat zullen we helaas nooit kunnen voorspellen. 


Tencent aandeel kopen of niet?

En dan de hamvraag van dit artikel: een aandeel Tencent kopen of niet? En om maar meteen met de deur in huis te vallen is deze vraag niet voor iedereen eenduidig te beantwoorden.

Elke belegger staat immers net even anders in de race. Een veelgebruikte methode van beleggers die hun pijlen hebben gericht op de lange termijn is om te beleggen in meerdere sectoren in meerdere landen. Zo spreid je immers jouw kansen over meerdere aandelen.

Voor zulke beleggers zou Tencent een interessante belegging zijn in het geval dat je nog geen aandelen in de technologiesector in bezit hebt.

Tegelijkertijd moeten we vanuit ons Westerse perspectief natuurlijk wel beseffen dat er veel alternatieven zijn van Tencent die eigenlijk dezelfde producten aanbieden, zoals Facebook of Apple. Het enige verschil is dat Tencent onder beleggers minder populair lijkt en goedkoper is.

Daarmee zijn er dus wel degelijk kansen voor Tencent aandelen op de lange termijn - zeker met in ons achterhoofd dat het bedrijf de laatste jaren enorm veel winst heeft gemaakt. Tegelijkertijd weten we dat de Chinese regering nog wel eens nog meer roet in het eten zou kunnen gooien. 


Waar investeren in Tencent ?

Ben jij van plan om te beleggen in Tencent aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Tencent aandeel advies

Zo zijn we alweer aanbeland bij het laatste onderdeel van dit artikel, namelijk het Tencent aandeel advies! In dit artikel hebben we vanuit verschillende perspectieven gekeken naar het Tencent aandeel, waarbij we nu kunnen onderzoeken of Tencent nu een interessant aandeel is.

Allereerst hebben we gezien dat Tencent een gigantisch bedrijf is. Meer dan 65.000 werknemers is absurd - zelfs voor Chinese begrippen. En tegelijkertijd hebben we gezien dat dit bedrijf ook nog eens heel veel winst wist te behalen.

Tegelijkertijd zagen we dat de koers van dit aandeel in de periode waarin de winst het hoogst was, juist daalde. Dat is interessant, omdat deze beweging vanuit de verwachtingen in de aandelenmarkt niet helemaal te plaatsen is. 

Daarom kan worden beargumenteerd dat die koers in combinatie met de winstgevendheid van Tencent op den duur zal resulteren in een groeiende koers. Want dan gaat men zien met wat voor stevig bedrijf we eigenlijk te maken hebben.

Als laatste is het noemenswaardig dat de Chinese regering een flinke vinger in de pap heeft. De technologie die Tencent beoogt te verspreiden over de wereld wordt nogal flink tegengehouden door de regering in Hong Kong. 

En hoe dat zich op de den duur gaat ontwikkelen, zal altijd een vraagteken blijven. Wellicht neemt Tencent de wereld over, wellicht zal het aflopen met een sisser. In ieder geval hebben we beargumenteerd dat dit aandeel interessant kan zijn voor elk portfolio. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Tencent kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>