• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Aandeel Saint Gobain kopen of niet – Saint Gobain aandeel verwachtingen [2022-2030]

Aandeel Saint Gobain kopen of niet? Van het monteren van al het glas van het paleis van Lodewijk de Vijftiende tot en met overnames van meer dan 15 bedrijven: met aandelen Saint Gobain maak je het allemaal mee! In dit artikel onderzoeken we dit nogal onbekende Franse aandeel.

Maar kunnen aandelen Saint Gobain voor jouw portfolio interessant zijn? Dat is precies wat we in dit artikel gaan analyseren! Zo kan jij aan het einde van dit artikel zelf beoordelen of het Saint Gobain aandeel een bijdrage zou kunnen leveren aan jouw aandelenportfolio!

Snel en gemakkelijk het aandeel Saint Gobain kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Saint Gobain aandeel?

Wat is het Saint Gobain aandeel precies? Voor verschillende soorten bedrijven die op zoek zijn naar investeringen van buitenaf om hun bedrijf te laten groeien is het toetreden tot de beurs een interessante optie. Maar niet elk bedrijf kan zomaar toetreden tot de beurs.

Daarnaast zijn er veel verschillen tussen bedrijven en hun aandelen. Zo heb je bijvoorbeeld aandelen die meer dividend uitkeren dan bij andere, of heb je bedrijven die door de staat worden gesteund. Dat soort bedrijven maken doorgaans minder spectaculaire winsten. 

Saint Gobain is een bedrijf dat werkzaam is in de Franse glasmarkt met een rijke historie heeft aan fusies en overnames. Zo werden er vanaf 1858 meerdere fusies op poten gezet met Franse concurrenten in Frankrijk en Wallonië, maar later ook met bedrijven die werkzaam waren in Spanje.

Zo rond 1990 werden de pijlen van Saint Gobain nog verder gericht, want toen ontstonden er fusies met het Amerikaanse Norton en de Duitse GIAG en Oberlander. Zo werd Saint Gobain in 1992 de grootste glasproducent ter wereld. 

Tot dat moment laat Saint Gobain zich kenmerken door heel veel groei - zowel doordat er meer geproduceerd werd in meerdere landen als in overnames van bedrijven die al werkzaam zijn in de glasproductie.

In 2015 werd voor het eerst een onderdeel van de glasproductie afgestoten, waarbij een Amerikaanse investeerder na een mislukt bod werd ingehaald door een Ierse partij. Zo verkocht Saint Gobain voor het eerst een stukje van het bedrijf. 


Actuele Saint Gobain koers

Ben jij benieuwd naar de actuele koers Saint Gobain? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de Saint Gobain koers van het aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel Saint Gobain op dit moment heeft. 


Historische koers Saint Gobain

Hoe zag de Saint Gobain koers er door de jaren heen uit? Met de koers van een aandeel kan je veel ontdekken over de ontwikkelingen van het bedrijf - en vooral hoe beleggers hierop reageerden.

Een individuele belegger zal niet zo snel een gigantische koersverandering teweegbrengen door zijn of haar aandelen te verkopen. Tenzij je natuurlijk honderden aandelen bezit van eenzelfde bedrijf. Maar op het moment dat meerdere beleggers hun aandelen verkopen, zal er wel een koersdaling ontstaan.

Hoe zit dat met de Saint Gobain koers? Daarvoor moeten we terug naar de beursgang van Saint Gobain in 1991, toen het aandeel voor zo'n €15 per stuk was aan te kopen op de Franse beurs.

In de jaren daarna is het duidelijk zichtbaar dat de koers veel schommeling laat zien. Dat wil zeggen dat de koers binnen een aantal jaren op veel momenten daalt, stijgt, daalt en vervolgens weer stijgt zonder dat er een heel duidelijk patroon zichtbaar is.

Zo schommelde de koers van Saint Gobain tussen 1991 en 2004 zo tussen de €17 en €43 per aandeel. Daarna werd voor het eerst een enorme groei ingezet, waarbij de koers tussen 2004 en 2007 steeg tot een recordhoogte van €76 per aandeel.

Maar het verhaal na die piek is hetzelfde als het verhaal voor de piek, want de koers schommelde na 2007 tussen een bedrag van zo'n €20 per aandeel en zo'n €45 per aandeel. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Saint Gobain kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Saint Gobain verwachting

Hoe zit het precies met de Saint Gobain aandeel verwachting? We hebben al ontdekt wat voor soort bedrijf Saint Gobain is en dat zij tegenwoordig één van de grootste glasproducenten zijn ter wereld. Ook hebben we gezien dat de koers veel schommeling heeft laten zien in de afgelopen jaren. 

Een volgende stap in de analyse is om te onderzoeken of we iets kunnen zeggen over de aandeel verwachting van Saint Gobain. En daarvoor kijken we allereerst naar de branche waarin het bedrijf werkzaam is. 

De glasindustrie is een industrie die sterk is verbonden met de bouwsector. Voor een nieuw gebouwd huis is immers een grote hoeveelheid glas nodig om het huis te voorzien van ramen. 

En daarmee kan je zeggen dat de glas industrie in de komende jaren nog wel meer groei zal laten zien, want de vraag naar bouw is in de laatste jaren alleen maar toegenomen.

Vervolgens kunnen we kijken naar de winst van Saint Gobain. En dat brengt ons meteen bij goed nieuws, want Saint Gobain heeft in de laatste alleen maar meer winst gemaakt, waarbij in 2021 de hoogste winst ooit werd gepresteerd. 

Al met al is Saint Gobain dus een interessant aandeel, omdat ze werkzaam zijn in een sector waarin de groei de komende jaren hoogstwaarschijnlijk nog meer zal toenemen. Tegelijkertijd is de winst in de laatste jaren steeds groter geworden. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Saint Gobain kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Saint Gobain prijs voorspelling 2022 – 2028

Hoe zit het met de Saint Gobain aandeel prijsvoorspelling van 2022 tot 2028? De prijs van een aandeel is bepalend voor beleggers om te beslissen of het beleggen in een bepaald aandeel wel of niet interessant is. 

Met een prijs van €150 per aandeel is de drempel om te investeren in aandelen al een stuk hoger dan voor een bedrag van €10 per aandeel. En in het geval van Saint Gobain is dit best gunstig, want de koers van Saint Gobain is de laatste jaren niet extreem hoog geweest.

Maar de prijs van een Saint Gobain aandeel kan in de komende jaren nog best wel gaan stijgen. De prijs van grondstoffen is de laatste jaren immers alleen maar aan het stijgen, omdat fossiele grondstoffen simpelweg op raken.

En voor Saint Gobain kan dat twee kanten opgaan. Enerzijds kan het zo zijn dat een hogere prijs voor glas kan leiden tot meer winst. Ze kunnen immers voor hetzelfde product meer geld vragen. Op termijn zou dat dus een groei van het bedrijf kunnen betekenen.

Anderzijds kan de hogere prijs tot een afname van vraag leiden. De prijs is hoog, dus bouwbedrijven kunnen ervoor kiezen om minder glas te verwerken in hun bouwprojecten. 

Al met al is het aannemelijk dat de prijs van het Saint Gobain aandeel de komende jaren nog dezelfde schommeling zal laten zien als de afgelopen jaren. 


Saint Gobain aandeel kopen of niet?

Aandeel Saint Gobain kopen of niet? Het beleggen in aandelen is een handeling waar veel verschillende factoren bij komen kijken. Zo kunnen beleggers verschillen in hun budget, strategie of sectoren waar ze al in beleggen.

In de meeste gevallen is het verstandig om te beleggen in meerdere sectoren die verspreid zijn over meerdere landen, omdat je zo jouw kansen verspreidt over meerdere partijen.

Als we kijken naar het Saint Gobain aandeel, hebben we te maken met een bedrijf dat al honderden jaren oud is en werkzaam is in de grondstoffensector met een enorme spreiding over de wereld. Dat zijn goede tekenen, want hiermee is het een bedrijf dat intern al een grote spreiding heeft.

Tegelijkertijd heeft dit aandeel in de laatst jaren veel schommeling laten zien. Dat wil zeggen dat beleggers bij dit aandeel soms veel aandelen kochten, maar soms veel aandelen verkochten. Met andere worden: onzekerheid.

Als we dit combineren met het feit dat Saint Gobain de laatste jaren alleen maar meer winst heeft behaald, kunnen we niets anders concluderen dan dat we met dit aandeel een aandeel voorhanden hebben waarvan het onmogelijk is om een eenduidig advies te geven. 


Waar investeren in Saint Gobain?

Ben jij van plan om te beleggen in Saint Gobain aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Saint Gobain aandeel advies

Zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van dit artikel over de Saint Gobain aandeel verwachtingen! In dit artikel hebben we vanuit verschillende perspectieven dit Franse aandeel geanalyseerd.

Saint Gobain is een bedrijf dat sinds de jaren 1800 zichzelf heeft ontwikkeld tot een van de grootste glasproducenten ter wereld. Daarmee zijn ze in de bouwsector een enorme speler - en wellicht ligt daar juist hun risico. 

De grondstoffensector staat namelijk onder druk, want de prijzen rijzen de pan uit. En ook voor Saint Gobain liggen daar gevaren, die tegelijkertijd ook wel weer kunnen worden gezien als kansen.

Als we kijken naar de Saint Gobain koers kan niets anders worden geconcludeerd dan dat de koers veel schommeling heeft laten zien in de laatste jaren - en de kans is groot dat die schommeling in de komende jaren nog wel zal worden doorgezet.

Al met al hebben we met aandelen Saint Gobain een aandeel voor ons dat vanuit verschillende perspectieven kan worden geanalyseerd, maar waarbij wel voorop staat dat het een risicovolle investering is. Daarom blijft het beleggen hierin een persoonlijke keuze. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Saint Gobain kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>