• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Aandeel PostNL kopen of niet – PostNL aandeel verwachtingen [2023-2030]

Aandeel PostNL kopen of niet? In dit artikel onderzoeken we de PostNL aandeel verwachtingen en proberen we te ontdekken of PostNL aandelen interessant zouden kunnen zijn voor jouw portfolio!

Je bent ongetwijfeld bekend met de in oranje geklede brief- en pakketbezorgers die het straatbeeld domineren, maar hoe zit het nu met het beleggen in PostNL aandelen? Wees gerust, want in dit artikel zetten we alles wat jij moet weten over PostNL aandelen voor je op een rij!

Snel en gemakkelijk het aandeel PostNL kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het PostNL aandeel?

Wat is het PostNL aandeel precies? Een aandeel is in essentie een klein stukje van een bedrijf dat waarvan jij dan eigenaar bent. Maar een aandeel is niet altijd exact hetzelfde als een bedrijf. 

Het is namelijk zo dat de koers van een aandeel tot stand komt door een wisselwerking tussen vraag en aanbod. Maar op het moment dat veel beleggers ineens instappen in een aandeel, zal de koers snel stijgen. Andersom zal de koers snel dalen als men massaal een aandeel verkoopt.

Tegelijkertijd kan het zo zijn dat een bedrijf een periode lang veel verlies maakt, terwijl de koers op dat moment - door beleggers - enorm stijgt. Daarom moeten we dus goed onderzoeken wat voor soort bedrijf PostNL is.

PostNL is een bedrijf dat bestaat uit een rijke historie van naamsveranderingen, fusies en uitbreidingen van het takenpakket. Zo is de briefbezorging - destijds 'posterijen' genoemd' - terug te leiden naar het jaar 1799.

Anno 2023 beleg je met een aandeel in PostNL in het bedrijf dat Koninklijke PostNL heet, en verantwoordelijk is voor de postpakketdiensten in Nederland. Ook beleg je in zo'n 25.000 werknemers, waarbij het aandeel te verhandelen is op de Nederlandse AEX.


Actuele PostNL koers

Ben jij benieuwd naar de actuele PostNL aandeelkoers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de PostNL Koers van het aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel PostNL op dit moment heeft. 


Historische koers PostNL

Hoe zag de PostNL koers er door de jaren heen uit? Door te kijken naar de PostNL aandelen koers kan je als belegger heel veel leren over hoe het bedrijf zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

Dit brengt ons terug naar 1998, toen PostNL voor het eerst toetrad tot de beurs voor een bedrag van zo'n €11 per aandeel. En laten we dan maar alvast met de deur in huis vallen: de koers van PostNL heeft door de jaren heen heel veel schommeling laten zien.

Zo schommelde de koers van PostNL aandelen tussen 1998 en 2010 tussen de €5 en €17 per aandeel. Hierin is er niet een duidelijk patroon te zien, want er zitten zowel ups- als downs verwerkt in de koers.

Na 2012 zien we echter een trendbreuk, want toen bleef de koers steken rond een bedrag van zo'n €4 per aandeel. En die lage koers ten opzichte van de jaren daarvoor bleef zo tot en met 2023.

Nu is het zo dat die fluctuering simpelweg een gevolg kan zijn van het instabiele kopen- en verkopen van het aandeel door beleggers. Hoe meer transacties, hoe meer schommeling er in de koers zichtbaar is. En dat is dan ook heel duidelijk zichtbaar in de PostNL koers.  

Snel en gemakkelijk het aandeel PostNL kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

PostNL verwachting

Hoe zit het met de PostNL aandeel verwachting? Als belegger ben je idealiter op zoek naar aandelen die je tegen een lage prijs kunt aankopen en op een later moment, als de koers hoog staat, weer kunt verkopen. Zo heb je immers het meeste rendement behaald.

Helaas is dit niet altijd mogelijk. We kunnen immers niet voorspellen wat PostNL de komende jaren gaat doen. Maar als we dan toch een PostNL verwachting moeten formuleren, kunnen we twee zaken gebruiken in deze onderbouwing.

Allereerst moeten we stilstaan bij de sector waarin PostNL werkzaam is. En hierbij is het zo dat PostNL de laatste jaren steeds meer in opspraak komt vanwege de discutabele werkomstandigheden van hun pakketbezorgers.

Hierbij moeten we dus onszelf de vraag stellen of deze manier van werken over 10 jaar nog steeds zo wordt gedaan. Als het antwoord nee is, kan je jezelf dus afvragen of dit een aandeel is dat op de lange termijn veel groei zal laten zien.

Een tweede factor die we hierbij kunnen betrekken is de winst. En daarbij is het zo dat PostNL sinds 2016 al flink winst maakt. Dat is voor beleggers een gunstig teken, want dat getuigt van een financieel gezond bedrijf.

Al met al kan dus worden gesteld dat de PostNL aandeelverwachting twee gezichten kent. Enerzijds is de bedrijfsformule wellicht wat gedateerd, anderzijds blijft het een winstgevend bedrijf. PostNL is dus een interessante casus waarbij er geen eenduidige verwachting geformuleerd kan worden. 

Snel en gemakkelijk het aandeel PostNL kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

PostNL prijs voorspelling 2023 – 2028

Wat is de PostNL aandeel prijsvoorspelling van 2023 tot 2028? Met de prijsvoorspelling van PostNL aandelen kan je - net als bij de gewone verwachting - als belegger een inschatting maken van de toekomstbestendigheid van het PostNL aandeel.

Nu is het zo dat PostNL de afgelopen jaren enkel winst maakt, maar dat de koers tegenvalt. Dat is een interessant gegeven, want eigenlijk zou je verwachten dat de koers van het PostNL aandeel zou groeien op het moment dat het bedrijf financieel gezond is.

Daarom kan je beargumenteren dat het PostNL aandeel momenteel ondergewaardeerd is. De prijs is immers laag voor het succes van het bedrijf. En daarmee staat het bedrijf eigenlijk in de uitverkoop.

Of de PostNL prijsvoorspelling dan meteen een reden is om direct in te stappen in dit aandeel, is natuurlijk niet helemaal waar. Het beleggen in een aandeel PostNL is namelijk een persoonlijke keuze die afhangt van jouw financiële keuzes.


PostNL kopen of niet?

Aandeel PostNL kopen of niet? Dat is een belangrijke vraag die ongetwijfeld heerst bij jou - of misschien was je simpelweg geïnteresseerd in de informatie die in dit artikel zou staan.

In alle gevallen is PostNL een interessante casus om te bespreken, want PostNL kopen of niet kent een aantal voor- en tegenargumenten. En hoe die argumenten jouw keuze beïnvloeden is maar net afhankelijk van jouw visie op beleggen.

Zo zijn er bijvoorbeeld veel beleggers die een kortetermijnvisie hanteren, waarbij ze voornamelijk geïnteresseerd zijn in aandelen die veel fluctuatie vertonen. Door die fluctuatie kan je namelijk op de korte termijn rendement behalen.

Tegelijkertijd zijn er ook heel veel beleggers die juist op de lange termijn beleggen in aandelen. PostNL aandelen kunnen op de lange termijn interessant zijn, omdat de prijs nu redelijk laag staat. Toch hebben we ook beargumenteerd dat het bedrijfsplan wellicht gedateerd is.

Daarom kunnen we niets anders concluderen dat PostNL kopen of juist niet afhankelijk is van hoe jij staat in het beleggen in aandelen. Hebben wij het antwoord? Nee. Is PostNL alsnog interessant? Ja.


Waar PostNL kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in PostNL aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


PostNL advies?

Zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van dit artikel over de PostNL aandeel verwachtingen. Hierin hebben we vanuit verschillende perspectieven gekeken naar de kansen die liggen bij beleggen in PostNL aandeel.

Allereerst hebben we gezien dat PostNL al best lang meespeelt, want het bedrijf is al sinds de jaren 1800 actief. En daarbij zitten ze al sinds de jaren '90 op de Nederlandse AEX.

In de koers hebben we gezien dat PostNL eigenlijk twee fases heeft doorlopen: hoge schommeling en lage schommeling. En momenteel bevinden we ons in de periode van de lage schommeling. Dat wil zeggen dat de koers er laag voor staat.

En wat is dan het PostNL aandelen advies? Tsja, een PostNL advies is niet eenduidig te geven, want er zijn simpelweg te veel variabelen om daarover een sluitend antwoord te geven. Daarom is beoordelen of PostNL voor jou interessant zou kunnen zijn altijd een persoonlijke overweging.

Wat in ieder geval wel duidelijk is, is dat PostNL een interessant aandeel zou kunnen zijn voor beleggers die achter het bedrijfsplan van PostNL staan. 

Snel en gemakkelijk het aandeel PostNL kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>