• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Pinterest aandelen verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2022-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Pinterest aandeel? Lekkere recepten, inspiratie voor de inrichting van jouw nieuwe woning, vakantiekiekjes en nog heel veel meer ideeën over van alles en nog wat: Pinterest is het platform waar je deze informatie kunt vinden.

Maar wist je dat je ook kunt beleggen in aandelen van Pinterest? Daarom is het een interessant om te onderzoeken of Pinterest een geschikte investering zou kunnen zijn voor jouw portfolio. Wellicht is een belegging in een Pinterest aandeel wel die ene goudmijn waar jij al jaren naar op zoek bent!

In dit artikel analyseren we daarom het Pinterest aandeel. Zo leer jij in dit artikel alle ins en outs van dit Amerikaanse aandeel en ontdek je waarom het belangrijk is om een aandeel te onderzoeken voordat je erin investeert. Wil jij meer weten over het Pinterest aandeel? Lees dan verder!

Snel en gemakkelijk het aandeel Pinterest kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Pinterest aandeel?

We beginnen dit onderzoek met een korte kennismaking met Pinterest. Pinterest is een bedrijf dat groot genoeg is om tot de beurs toe te treden, dus is het van belang om te ontdekken met wat voor soort bedrijf we te maken hebben. Zo ontdekken we namelijk wat voor vlees we in de kuip hebben.

Pinterest is een bedrijf dat is ontstaan vanuit Tote, een mislukt bedrijf dat in 2009 werd opgericht door de Amerikanen Ben Silverman en Paul Sciarra. Tote had een revolutionair idee, want zij wilde alle alle magazines en catalogussen samenbrengen in een online omgeving. Het enige probleem was dat de mens nog te erg gewend was aan het bladeren in fysieke boekjes.

Maar de mislukking van Tote was niet alleen maar kommer en kwel. In de app konden gebruikers namelijk aanklikken welke producten in catalogussen zij interessant vonden, en dat werd door enkele gebruikers dan ook gedaan. Na een aantal jaren Tote hadden Ben en Paul daarom een enorme database opgebouwd met wensen van shoppers.

En zie daar hét idee dat het startsignaal was van Pinterest! Met Pinterest komen gebruikers in aanraking met talloze plaatjes, waarin iedereen simpelweg kan aankruisen wat voor hem of haar interessant is. Een catalogus in een nieuw jasje dus. Dankzij de enorme opmars van social media is Pinterest daarom uitgegroeid tot een enorme speler op de social media markt. 


Actuele Pinterest koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Pinterest koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Pinterest aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Pinterest op dit moment heeft. 


Historische koers Pinterest

Oke, we hebben nu kennisgemaakt met het bedrijf Pinterest. Laten we daarom verdergaan met onze analyse door het te hebben over de historische koers van het aandeel. We zijn immers geïnteresseerd in de keiharde feiten rondom het beleggen in aandelen!

Onze analyse van de historische koers van Pinterest begint in april 2019, toen Pinterest toetrad tot de Amerikaanse New York Stock Exchange. Destijds was het aandeel aan te kopen voor een bedrag van €24 per aandeel. Dit is voor een starter op de aandelenmarkt al een best flinke prijs, dus er zaten toen al aardig wat investeerders in Pinterest. 

Na 2019 schommelt de koers van Pinterest enigszins. Tot half 2020 fluctueert de prijs zo tussen de €15 en €40 per aandeel. Deze schommelingen zijn niet heel gek voor een aandeel dat nog maar net tot de beurs toetreed, want in zo'n beginperiode kijken veel beleggers nog maar eventjes de kat uit de boom.

Eind 2020 raakt de koers van Pinterest echter in een stroomversnelling. Zo stijgt de koers van zo'n €40 naar een bedrag van €83 in 2021 - en dat is ook meteen de hoogste waarde van het Pinterest aandeel. Hiermee hebben we te maken met een stijging van meer dan 100% in een periode van 1 jaar, en dat is best aardig.

Daarna zien we echter een daling in de koers. Die daling is heel gestaag, maar ook meteen heel duidelijk zichtbaar. In een periode van 1 jaar stijgt de koers tussen 2021 van €80 per aandeel naar €20 per aandeel in 2022. Met andere woorden: terug bij af. Al met al heeft het aandeel van Pinterest daarom een stabiele stijging, met daarna een stabiele daling laten zien. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Pinterest kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Pinterest Verwachting

Zo, we hebben nu ontdekt wat voor soort bedrijf Pinterest is en hoe de historische koers zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Dan kunnen we nu verdergaan met de verwachting van het aandeel. Het is voor beleggers immers interessant om na te denken over de ontwikkelingen van een aandeel op de lange termijn.

Een handig hulpmiddel om dit in te kaderen is de winst van het bedrijf. Beursgenoteerde bedrijven zijn verplicht om deze cijfers te delen met het brede publiek, dus dat kunnen we meteen meenemen in onze analyse!

In het geval van Pinterest zijn deze cijfers opvallend, want in de periode tussen 2016 en 2020 heeft Pinterest enkel verlies gedraaid. Met dat in het achterhoofd is het dus bijzonder dat de koers van Pinterest steeg in een periode waarin Pinterest op papier verlies draaide. En dan gaat het om miljarden.

In 2021 werd er door het bedrijf echter voor het eerst sinds jaren winst gemaakt. En dat zijn momenten waarop beleggers toch nog even een keer moeten nadenken over dit aandeel. Hoe kan het dat er jaar na jaar verlies wordt gedraaid, maar dat er in 2021 opeens winst werd gemaakt? Het antwoord zal niet eenduidig zijn, maar kennelijk is Pinterest erin geslaagd om hun product op een succesvolle manier te profileren in de markt. En hoe zal dat in de toekomst gaan? Ook dat blijft onduidelijk. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Pinterest kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Pinterest prijs voorspelling 2022 – 2028

Nu we de verwachting van het Pinterest aandeel hebben besproken, kunnen we nadenken over een belangrijk onderdeel van het beleggen in aandelen: de prijs. Prijsstijgingen- en dalingen zijn namelijk de reden dat beleggers winst maken op een aandeel, of juist verlies.

In het ideale scenario koop je een aandeel op het moment dat de koers laag staat, en verkoop je het op het moment dat de koers hoog staat. Helaas is dit niet altijd even makkelijk - en zelfs vrijwel onmogelijk. Je weet immers niet wanneer jouw piekt en wanneer jouw aandeel een dal ingaat. 

Toch kunnen we kijken naar de trend van een aandeel op de lange termijn. En de trend in het geval van Pinterest is dat anno 2022 de koers laag staat. Met andere woorden: uitverkoop. Ten minste, als de koers op termijn veel groei zal laten zien. En precies dat is altijd een risicovolle voorspelling, omdat we het niet zeker weten. 

Als we kijken naar het aandeel van Pinterest is het namelijk de vraag of de prijs op de lange termijn nog zal groeien. We weten namelijk wél dat het bedrijf voor het eerst sinds jaren winst heeft gemaakt, terwijl de koers momenteel laag staan. Dat betekent dat de kans groot is dat de prijs van Pinterest op de lange termijn nog wel zal gaan groeien. 


Pinterest kopen of niet?

We naderen het einde van deze analyse van Pinterest aandelen, waarbij we het moeten hebben over het daadwerkelijk kopen van een aandeel. Of je wel of niet een aandeel aanschaft is afhankelijk van jouw persoonlijke keuzes rondom het beleggen. Beleg jij bijvoorbeeld op de lange termijn, of ben je meer geïnteresseerd in kortetermijnfluctuaties? 

In beide gevallen kan het beleggen in aandelen risicovol zijn, omdat de koers van een aandeel op elk moment een daling kan vertonen. En daarvan krijg je niet een uur van tevoren keurig een melding. Toch zijn er manieren om jouw risico te beperken, waarbij het met name van belang is om spreiding toe te passen.

Allereerst kun je spreiding toepassen door simpelweg in meerdere aandelen te beleggen. Zo wed je jouw geld niet op één paard, maar op álle paarden. Daarnaast kan je spreiding toepassen door te beleggen in een aandeel op meerdere moment in het jaar, zodat je belegt tijdens ups, maar ook tijdens downs. 

Ook is het van belang om te beleggen in bedrijven waar jij persoonlijk in gelooft. Geloof jij in het verdienmodel van Pinterest, en zie jij dat dit bedrijf op termijn nog wel groter zal worden? Dan kan dit aandeel wellicht interessant zijn. Is het aannemelijk dat dit aandeel volledig door het dak vliegt? Waarschijnlijk niet.  


Waar Pinterest kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Pinterest aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Pinterest aandelen advies?

En zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van dit Pinterest aandelen artikel! In deze analyse hebben we allerlei onderdelen van het beleggen in dit aandeel onderzocht. Zo hebben we jou handvatten gegeven om zelf te onderzoeken of Pinterest een interessant aandeel voor jouw portfolio zou kunnen zijn.

Uit de historische koers van Pinterest hebben we ontdekt dat het aandeel in eerste instantie veel groei liet zien, maar daarna een flinke daling heeft laten zien. De groei hiervan was niet gigantisch groot, maar wel prima. Een groei van €40 tot €80 zou immers een verdubbeling van jouw investering zijn.

Toch hebben we ontdekt dat Pinterest op papier niet gigantische potentie laat zien. Dit bleek allereerst uit de jarenlange periode waarin Pinterest verlies heeft gedraaid, en dat pas heeft omgedraaid in 2021. En dat is een interessante ontwikkeling, want in dezelfde periode daalde de koers!

Voor beleggers die vandaag nog geïnteresseerd zijn in het beleggen in aandelen kan eigenlijk alleen maar de conclusie worden getrokken dat Pinterest een aandeel omvat dat niet heel opvallend is. De koersschommelingen vallen best mee en de winstcijfers zijn summier. Toch kan dit aandeel interessant zijn voor beleggers die op de lange termijn geloven in Pinterest.

Snel en gemakkelijk het aandeel Pinterest kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>