• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Aandeel Pharming verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Pharming aandeel? Met dit Nederlandse biotechbedrijf beleg je al sinds 1999 in allerlei vernieuwingen in de wereld van medicijnen. En dat is een branche die voor de toekomst interessant zou kunnen zijn.

Maar hoe zit het precies met het Pharming aandeel? Als belegger ben je ongetwijfeld op zoek naar een toekomstbestendig aandeel om jouw spaargeld in te beleggen, dus is het belangrijk om goed een aandeel te analyseren voordat je erin belegt. En precies dat gaan we doen in dit artikel!

Snel en gemakkelijk het aandeel Pharming kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Pharming aandeel?

Wat is het Pharming aandeel nu precies? Een aandeel is een stukje van een bedrijf, maar dat betekent niet dat de ontwikkelingen van een bedrijf volledig synchroon lopen met de ontwikkelingen van het aandeel. 

Zo kan het zo zijn dat de koers van een aandeel flink stijgt, terwijl het bedrijf zelf verlies maakt. Dat is natuurlijk een vreemde situatie die je als belegger wilt voorkomen. Daarom is het van belang om eerst kennis te maken met het bedrijf dat achter een aandeel schuilt.

In het geval van Pharming moeten we hiervoor terug naar  1988, toen het bedrijf een start maakte met het ontwikkelen van innovatieve therapeutische eiwitten voor moeilijk behandelbare ziekten. In essentie specialiseren zij zich in manieren om het menselijk lichaam in te zeten als wapen tegen allerlei ziektes. 

In de wereld van medicijnen wordt er vaak gewerkt met patenten die voor een bepaalde periode geldig zijn. Zo heeft Pharming een patent op het medicijn Ruconest - een medicijn dat helpt tegen zwellingen - voor de periode tussen 2015 en 2026. Dat betekent dus eigenlijk dat Pharming hier marktleider is.

En dat geldt voor nog wel een aantal andere medicijnen die Pharming op de markt heeft gebracht. Het bedrijf kent een geschiedenis van overnames, ontwikkelingen en patenten van allerlei verschillende typen medicijnen op verschillende markten.

Anno 2023 beleg je met het Pharming aandeel in een bedrijf dat al een aantal jaren op rij winstgevend is en zo'n 150 medewerkers in dienst heeft. Pharming is verhandelbaar op de Nederlandse AEX.


Actuele Pharming koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Pharming koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Pharming aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel Pharming op dit moment heeft. 


Historische koers Pharming 

Nu we hebben ontdekt wat voor soort bedrijf Pharming is, kunnen we over gaan op het belangrijkste hulpmiddel in het beoordelen van een aandeel: de historische Pharming koers.

Met de koers kan je namelijk zien hoe beleggers reageren op een bedrijf. Een immens populair aandeel zal bijvoorbeeld veel schommeling in de koers laten zien, omdat er simpelweg veel aandelen worden aangekocht en verkocht.

In met Pharming hebben we te maken met een interessante casus. Pharming trad in 1999 tot de beurs toe met een prijs van zo'n €100 per aandeel. In 2001 ontstond er door positief beleggerssentiment een enorme groei tot een bedrag van wel €315 per aandeel.

Maar een explosieve groei van de koers is vaak een voorteken van explosieve daling - en Pharming vormt hierin geen uitzondering. In 2002 zakte de koers naar een bedrag van €5 per aandeel! 

In de periode zien we nog een aantal stuiptrekkingen, waarbij de koers bijvoorbeeld in 2006 steeg naar zo'n €40 per aandeel. En toen viel het stil. In 2008 zakte de koers naar een bedrag van €4 per aandeel - en sindsdien is het zelf gedaald tot €0,30 per aandeel.

Zo is de situatie al sinds 2010 tot 2023 dramatisch voor Pharming. Een bedrag onder de €1 voor een aandeel is uitzonderlijk laag. En wat betekent dat nu precies? Daar gaan we hieronder verder op in!

Snel en gemakkelijk het aandeel Pharming kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Pharming verwachting

Wat is de Pharming aandeel verwachting? Dat is een belangrijke vraag die beleggers zichzelf moeten stellen, want het beleggen in aandeel is veelal een handeling die op de lange termijn rendement zal moeten opleveren.

En dat kan alleen op het moment dat er wordt belegd in stevige aandelen die dan ook op de lange termijn groei zullen laten zien. Hoe zit dat precies met het aandeel van Pharming?

Als we kijken naar de branche waarin Pharming actief is, kan niet anders worden geconcludeerd dat het nogal een instabiele sector is. Als we kijken naar de koersontwikkeling van Pharming kan bijvoorbeeld worden gesteld dat het bedrijf het momenteel dramatisch slecht doet.

Maar dat is niet het hele verhaal, want het bedrijf is in de periode waarin de koers laag stond wel degelijk winstgevend geweest. Sterker nog, ze hebben betere jaren dan ooit tevoren gedraaid. En tegelijkertijd zijn er steeds meer werknemers in dienst gekomen.

Ook is gebleken dat Pharming in de markt een grote speler is, want ze hebben patent op meerdere medicijnen weten te bemachtigen. Al met al hebben we dus te maken met een interessant bedrijf dat veel verschillende kanten laat zien.

En daaruit kan alleen maar geconcludeerd worden dat de Pharming verwachting is dat de kans best groot is dat Pharming in de komende jaren toch nog groei zal laten zien.

Snel en gemakkelijk het aandeel Pharming kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Pharming prijs voorspelling 2023 – 2028

Wat is de Pharming prijsvoorspelling van 2023 en 2028? Dat kan voor beleggers een interessante vraag zijn. De prijs van een aandeel is immers belangrijk voor beleggers, want daarmee kan worden beoordeeld of een aandeel voor jouw portfolio interessant is of niet.

En bij Pharming is deze vraag nog veel moeilijker te beantwoorden dan bij andere aandelen, omdat de koers al jaren zo extreem laag staat. De prijs van een aandeel is afhankelijk van hoe beleggers omgaan met het aandeel.

Met andere woorden: er wordt nauwelijks belegd in dit aandeel. En dat is opvallend, omdat de koers zo laag staat. Je zou namelijk kunnen beargumenteren dat dit aandeel al jaren in de uitverkoop staat. 

Toch kan wel voorzichtig worden gezegd dat de prijs van het Pharming aandeel in de komende jaren nog wel een groei zal gaan doormaken. We hebben immers te maken met een financieel gezond bedrijf dat een aardig stevige speler is in de markt.

Al met al is de huidige prijs van het Pharming aandeel genoeg reden voor beleggers om eens een kijkje te nemen bij dit aandeel. 


Pharming kopen of niet?

En dan volgt hier een belangrijke vraag in dit artikel: aandeel Pharming kopen of niet? Deze vraag kent voor allerlei verschillende beleggers weer een ander antwoord.

Zo heb je beleggers die in aandelen beleggen op hun oog op de lange termijn. Dit wordt ook wel de buy-and-holdstrategie genoemd. Je koopt en houdt het zo lang mogelijk vast. De koers zal immers ongetwijfeld groeien over een langere periode.

Tegelijkertijd heb je beleggers die meer geïnteresseerd zijn in de korte termijn, door aandelen binnen een week te kopen en weer te verkopen. Hierbij spelen de koersontwikkelingen een veel grotere rol dan bij de buy-and-holdstrategie. 

En dan weer terug naar Pharming, het aandeel dat meerdere jaren achter elkaar minder dan €1 per aandeel kostte. Voor iedereen die weleens kijkt naar de prijs van een gemiddeld aandeel zal het geen verrassing zijn dat de prijs van Pharming ongelofelijk laag is. 

Als we dat combineren met het feit dat Pharming al jaren op rij winstgevend is en dat zij een aardige rol spelen in de markt, kan niet worden ontkend dat dit bedrijf interessant kan zijn voor elk portfolio.


Waar Pharming kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Pharming aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Pharming aandelen advies?

En zo zijn we alweer bij het einde van dit artikel beland over de Pharming aandeel verwachting. Dit Nederlandse aandeel in de biotechindustrie op de AEX is een interessante casus - een zeer interessante casus.

Zo hebben we ontdekt dat Pharming een best flinke speler is op de markt van medicijnen en dat het bedrijf al jaren winstgevend is. Tegelijkertijd hebben we ontdekt dat Pharming werkzaam is een sector die wat instabiel kan zijn.

En dan die koers. De koers van Pharming is zonder meer één van de meest interessante koersen op de gehele aandelenmarkt. Van een enorme piek in 2001 naar een ongelofelijk lage koers sinds 2010. Met Pharming is het geen dag saai.

Wat is dan het Pharming aandelen advies? Dat is natuurlijk een vraag die geen eenduidig antwoord kent, omdat alle beleggers net even anders in de wedstrijd staan. Wel is overduidelijk dat Pharming al sinds 2010 in de uitverkoop staat. 

Is het dan meteen een uitstekend aandeel waar je veel geld in moet stoppen? Zeker niet. Het is te allen tijde belangrijk om kritisch te blijven bij het investeren in aandelen. Ook is het zeker aan te raden om goed te onderzoeken of dit aandeel voor jouw portfolio en jouw strategie een passende match is. Kan het een interessant aandeel zijn? Ja. Zeker weten. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Pharming kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>