• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Nvidia aandelen verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2022-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Nvidia aandeel? Voor iedereen die weleens een potje FIFA heeft gewonnen op een Xbox of Playstation mag Nvidia dankbaar zijn, want niets minder dan de Nvidia videokaarten hebben jouw overwinning haarscherp in beeld gebracht!

En daar houdt het niet op. Nvidia is een op de beurs verhandelbaar aandeel, maar hoe gaat het nu eigenlijk met het aandeel? Als belegger wil je het spaargeld waar je hard voor hebt gewerkt zo verstandig mogelijk investeren. Wellicht is Nvidia wel een aandeel dat goed in dat rijtje past!

In dit artikel nemen we geen enkel risico en onderzoeken we tot op de bodem alle ins en outs van dit Amerikaanse aandeel. Zo kan je aan het eind van dit artikel zelf onderbouwen of Nvidia aandelen een interessante investering zou kunnen zijn op de lange termijn. Meer weten? Lees dan verder!

Snel en gemakkelijk het aandeel Nvidia kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Nvidia aandeel?

We beginnen het onderzoek naar het Nvidia aandeel met een korte kennismaking met dit bedrijf. Als belegger wil je een beetje weten met wat voor aandeel we te maken hebben voordat je erin investeert. Daarom maken wij hier kennis met Nvidia, een Amerikaans techbedrijf dat gevestigd zit in het zonovergoten Santa Clara in Californië.

Dat Nvidia een hoofdkantoor heeft laten bouwen in het prachtige klimaat van Californië is niet heel gek, want voor dit bedrijf heeft de zon sinds de oprichting in 1993 veelvuldig geschenen. Nvidia stond namelijk aan de basis van de wereldwijde verspreiding van 's werelds invloedrijkste uitvinding: de computer. 

Nvidia heeft zo vanaf het jaar 2015 de vruchten geplukt van de investeringen die zij in de jaren '90 hebben uitgevoerd. Wat gebeurde er in 2015, zal je je misschien afvragen. Het antwoord is heel simpel: computers, Playstations en Xboxen werden zo razend populair onder gamers dat de verkoopcijfers door het dak schoten.

Niet alleen de productie van bijvoorbeeld videokaarten, maar ook de hoogte van de winst en het aantal werknemers nam vanaf 2015 bijna explosief toe. Daar kwam nog eens bovenop dat laptops - ook een paradepaardje van Nvidia - steeds meer de status quo begonnen de vormen.

Anno 2022 zien we bij Nvidia een enorm techbedrijf dat een zeer dominante positie heeft ingenomen ten opzichte van de concurrenten. Concurrenten zijn er zeker, wat je bijvoorbeeld kunt lezen in ons AMD aandelen artikel, maar dat lijkt voor bedrijven als Nvidia niet heel veel uit te maken. 


Actuele Nvidia koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Nvidia koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Nvidia aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Nvidia op dit moment heeft. 


Historische koers Nvidia 

Nu we hebben kort hebben kennisgemaakt met Nvidia, kunnen we doorgaan naar de orde van de dag: het aandeel. Tsja, laten we eerlijk zijn, we zijn hier om te praten over keiharde cijfers! En een van de belangrijkste hulpmiddelen om een aandeel als Nvidia beter in perspectief te plaatsen is de historische koers.

Met de historische koers kunnen we namelijk bekijken hoe de waarde van het aandeel van Nvidia zich door de jaren heeft ontwikkeld. Zo kan je bijvoorbeeld ontdekken of de koers al jaren heel hoog staat, of juist dat hij al jaren heel laag staat. Of misschien fluctueert de prijs van een aandeel wel heel erg.

In het geval van Nvidia gaan we voor de historische koers terug naar de beursgang in 1999, waarbij het aandeel een welgetelde €0,80 per stuk kostte. Jazeker, een reep chocolade is duurder dan een aandeel in Nvidia. Sterker nog, het duurde tot 2005 voordat het aandeel van Nvidia duurder werd dan een reep chocolade.

Vanaf 2005 zien we een lichte stijging in de prijs van de koers, maar eigenlijk is die prijsstijging te verwaarlozen. De trend van de Nvidia koers is namelijk overduidelijk: tot 2015 is de koers laag. Heel laag.

Maar vanaf 2015 raakt de koers van Nvidia in een stroomversnelling. In een korte periode steeg de prijs van het aandeel naar zo'n €60 in 2018, naar €70 in 2019, en al gauw boven de €300 in 2021. Met andere woorden: een explosieve groei. De koers steeg immers van €20 in 2017 naar €315 in 2021!

Net als de meeste aandelen heeft de coronaperiode flinke klappen uitgedeeld, en zo ook bij Nvidia. Tussen 2021 en 2022 zakte de koers van boven de €300 naar zo'n €180 per aandeel. De explosieve groei werd zo ingeruild voor een explosieve daling. En die daling brengt ons bij de periode van nu!

Snel en gemakkelijk het aandeel Nvidia kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Nvidia Verwachting

Zo, we hebben nu kennisgemaakt met het bedrijf dat achter Nvidia schuilgaat en vervolgens met de historische koers van het aandeel. Dan kunnen we het nu hebben over de Nvidia aandeelverwachting. In het kort zijn we hier op zoek naar zaken die belangrijk zijn voor de toekomstbestendigheid van een aandeel.

In de meeste gevallen zijn beleggers die beleggen in aandelen op zoek naar aandelen die op de lange termijn veel rendement opleveren. Misschien maak je winst over 1 jaar, misschien over 5 jaar en misschien zelfs pas over 10 jaar. Met een geduldige houding ten aanzien van het beleggen maakt dat niet zoveel uit, want je belegt toch voor de lange termijn.

Een investering in een bedrijf als Shell is een stuk risicovoller dan Nvidia, omdat fossiele brandstof in de nabije toekomst wellicht zal worden vervangen. En als we kijken naar Nvidia is dat risico al een stuk kleiner, maar niet geheel afwezig. Puntje bij paaltje is Nvidia namelijk een bedrijf dat grondstoffen omzet in grafische kaarten en allerlei hardware.

En die grondstoffen worden steeds duurder. Tegelijkertijd lijkt de vraag naar de producten van Nvidia steeds groter te worden. Playstations, Xboxes en laptops zijn immers op alle hoeken van de straten wel te vinden. Dat levert dus een dilemma op. Wat zal winnen, de vraag naar Nvidia, of een toenemende druk op de grondstofwinning? 

Snel en gemakkelijk het aandeel Nvidia kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Nvidia prijs voorspelling 2022 – 2028

Oke, we hebben nu al een aantal zaken onder de loep genomen die van belang zijn bij het beleggen in Nvidia aandelen. Dan kunnen we het nu hebben over een heel praktisch onderdeel: de prijs. De prijs van een aandeel komt tot stand door een wisselwerking tussen vraag en aanbod.

En in het geval van Nvidia hebben we al ontdekt dat die prijs heel lang laag stond, maar vervolgens explosief snel groeide. Hoe zal dat er in de toekomst uit gaan zien? Wat we hier moeten ontdekken is of die hoge koers van de afgelopen jaren ook gelijk staat aan de 'echte' waarde van het bedrijf zelf. Misschien is de koers namelijk opgeblazen door een grote hoeveelheid beleggers die hierin belegde vanuit het idee dat het een 'hype' was.

Als we kijken naar Nvidia in de periode na 2015 zien we dat het bedrijf steeds meer winst is gaan maken, met als uitzondering dat het jaar 2020 wat magerder was. Gek genoeg is in 2022 de meeste winst ooit gemaakt. En dat is interessant, want in de periode tussen 2021 daalde de koers, terwijl de winst hoger was dan ooit.

En dat is voor beleggers een goed teken! Dat betekent namelijk dat een wisselende koers geenzins betekent dat het bedrijf het zelf slecht doet. Als we die redenering doortrekken is het daarom aannemelijk dat op den duur de koers van Nvidia wel weer een groei zal laten zien, want met de winst is er niets aan de hand. 


Nvidia kopen of niet?

Zo, we hebben al veel ontdekt over het Nvidia aandeel. Het is een bedrijf dat een zeer dominante positie heeft ingenomen in de branche van hardware voor computers en spelcomputers, waarvan jaar na jaar meer winst uit de cijfers blijkt. Tegelijkertijd is de koers snel gestegen, en ook weer snel gedaald.

Dan volgt nu een belangrijke vraag: Nvidia kopen of niet? Deze vraag houdt veel beleggers bezig, want het daadwerkelijk kopen van een aandeel is best een keuze. Je moet zelf nadenken over jouw persoonlijke budget, denkt misschien na over de koers op een bepaald moment of wellicht twijfel je wel over de toekomstbestendigheid van een aandeel.

En dit zijn valide vragen, want het beleggen in aandelen is en blijft risicovolle handeling. Toch zijn er strategieën die jij kunt toepassen om dit risico te verkleinen. Zo kan je ervoor kiezen om simpelweg te beleggen in veel verschillende soorten aandelen in veel verschillende landen en sectoren.

Een aandeel in groene energie hier, een aandeel in technologie daar, en misschien nog wel twintig andere aandelen. De kans op een enorme klapper is misschien hierdoor wat kleiner, maar je hebt in ieder geval jouw kansen verspreid. En ditzelfde kan je toepassen in jouw timing. Wat als je namelijk door een jaar heen steeds op verschillende momenten een aandeel koopt?

Ik zal je het antwoord verklappen: je verspreidt jouw kansen over verschillende momenten in de koers. Zo pak je soms een aandeel in de piek van de koers, en soms in een dal van de koers. Onder de streep houd jij zo een prima rendement over. En laat het dan vooral staan! En Nvidia kan via deze strategie zeker een interessant aandeel zijn voor jouw portfolio. 


Waar Nvidia kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Nvidia aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Nvidia aandelen advies?

Kijk! Zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van dit artikel waarin we Nvidia aandelen eens onder de loep hebben genomen. En we hebben een aantal zaken ontdekt die van belang zijn voor beleggers voordat ze ervoor kiezen om daadwerkelijk te beleggen in Nvidia aandelen.

Allereerst ontdekten we dat Nvidia momenteel een zeer dominante positie inneemt in de markt. Dat is belangrijk, omdat een dergelijke positie het aantrekkelijk maakt voor heel veel beleggers om hierin te gaan beleggen. Het nadeel daarvan is dat de koers wat onvoorspelbaarder wordt. En dat is ook gebleken, want na 2015 fluctueert de koers een stuk meer.

Toch heeft dit aandeel laten zien dat het zeer stabiel presteert, want de winstcijfers zijn sinds 2017 steeds groter en groter geworden. In dezelfde periode stortte de koers van het aandeel enigszins in, maar daar had Nvidia geen boodschap aan. Dit bedrijf werd namelijk groter en groter. 

Als laatste hebben we besproken dat het mogelijk is om op een verstandige wijze te beleggen, waarbij je jouw kansen zoveel mogelijk verspreidt. Op het moment dat je die strategie hanteert, zou Nvidia een interessante belegging kunnen zijn. Maar dat blijft natuurlijk een persoonlijke keuze. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Nvidia kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>