• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Aandeel Nikola kopen of niet – Nikola aandeel verwachtingen [2023-2030]

Aandeel Nikola kopen of niet? Deze Amerikaanse autofabrikant is net als Tesla vernoemd naar de beroemde Nikola Tesla. Toch is Nikola alles behalve de perfecte broer van Tesla, want de ontwikkeling van het bedrijf Nikola had zo een film kunnen zijn.

Bedrog, fraude en geld: alle ingrediënten voor een blockbuster zijn aanwezig binnen het Nikola aandeel. En juist daarom gaan we in dit artikel eens even nader onderzoeken of een Nikola aandeel nu een interessante investering zou kunnen zijn. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder!

Snel en gemakkelijk het aandeel Nikola kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Nikola aandeel?

Wat is het Nikola aandeel precies? Zoals gezegd is Nikola een bedrijf dat net als Tesla is vernoemd naar Nikola Tesla. En de oprichting van Nikola is nog niet eens zo lang geleden, want pas in 2018 is dit bedrijf voor het eerst wereldkundig gemaakt. 

In eerste instantie waren de vooruitzichten rooskleurig. Nikola zou een van de eerste producenten worden die op grote schaal waterstof zou verwerken in hun nieuwe 6x6 trucks, de Nikola One. De ontwikkelingen hiervan verliepen zelf zo goed dat ze al snel een gigantische deal met General Motors, één van de grootste autofabrikanten van de Verenigde Staten.

Hun Nikola One werd zo omgedoopt tot de Badger, waarna het heel snel ging met het bedrijf. Snelle groei, uitbreiding naar Europa, en de vooruitzichten leken geweldig.

Totdat er een flinke aap uit mouw kwam. Oprichter Trevor Milton had vlak na de samenwerking met General Motors nogal op een wat duistere wijze aandelen van het bedrijf voor zichzelf weten te strikken. Kort daarna werd Milton voor de rechter gesleept.

En toen begon de soap. In eerste instantie ontkende Milton alle beschuldigingen en gaf aan dat hij onverstoord door zou gaan met het leiden van Nikola. Nog geen week later nam hij ontslag bij het bedrijf, waarbij hij een zinkend schip achter zich liet.

Nikola werd overgenomen door een van de leden van de raad van bestuur, maar voor de aandelen van Nikola was het kwaad al geschied. Milton werd nog een aantal keren beschuldigd, voor de rechter gesleept en zelfs gearresteerd - en is uiteindelijk ontsnapt met een borg van $100 miljoen. 

En nu? Tsja. Nikola bestaat nog steeds, maar heeft flinke klappen moeten verduren. Het aantal werknemers is teruggezakt naar zo'n 300 en de koers is flink gezakt. Hoeveel? Dat leggen we hieronder voor je uit.


Actuele Nikola koers

Ben jij benieuwd naar de actuele koers Nikola? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de Nikola koers van het aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel Nikola op dit moment heeft. 


Historische koers Nikola

Hoe zag de Nikola koers er door de jaren heen uit? We hebben al kort de hele soap rondom Trevor Milton en zijn Nikola bekeken, maar heeft zich dat vertaald in de Nikola aandelen koers?

Die vraag beantwoorden we hier door te analyseren hoe de koers van het aandeel Nikola zich heeft bewogen door de jaren heen. En daarvoor gaan we terug naar de beursgang van Nikola tot de Amerikaanse beurs in 2018.

De koers van Nikola stond destijds op zo'n $10 per aandeel. En die prijs is heel lang onveranderd gebleven, waaruit blijkt dat buiten de investeringen van externe partijen er nauwelijks door beleggers werd geïnvesteerd in dit bedrijf.

Dat is ook niet gek, want Nikola had aardig wat concurrentie die nét even populairder waren, zoals van Tesla. Maar in 2020 werd de samenwerking met GM aangekondigd. En toen ging het los.

De koers steeg in juni van 2020 in een zeer korte periode naar een bedrag van $80 per aandeel. Succes dus! En precies op dat moment begonnen de perikelen. Zo stortte de koers in een periode van een paar maanden volledig in. 

Die daling werd doorgezet tot 2022, waarbij het aandeel een dieptepunt van $4.70 wist te bereiken. En die lage koers lijkt voorlopig nog wel de bepalende factor. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Nikola kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Nikola verwachting

Hoe zit het precies met de Nikola aandeel verwachting? In dit onderdeel van het artikel onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn van Nikola in de toekomst.

Als belegger ben je immers geïnteresseerd in aandelen die op de lange termijn rendement zouden kunnen opleveren. Valt Nikola ook binnen deze categorie.

Laten we daarbij beginnen met de niche waarin Nikola werkzaam is: voertuigen op waterstof. Dit is een niche die nu nog volledig in ontwikkeling is, maar waarvan de potentie gigantisch is. In een wereld waarin fossiele brandstoffen steeds schaarser worden, moeten we op zoek naar alternatieven.

En dat alternatief heeft Nikola gevonden in de waterstof. Tegelijkertijd is bekend dat dit bedrijf nog zo erg in ontwikkeling zit - en dat ze onder leiding van Trevor Milton nogal een valse start hebben beleefd - dat de prestaties van het bedrijf momenteel erg slecht zijn. 

Toch is dit niet een hopeloze situatie. Een bedrijf dat zelfs na zo'n valse start nog weet te blijven staan, heeft laten zien dat ze niet snel omgeblazen worden. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de winstcijfers op dit moment er slecht voor staan. 

Nikola bevindt zich in een positie die extreem lastig is, want zij bieden een product aan waarvoor de markt eigenlijk nog niet klaar is. Daarnaast hebben zij het financieel lastig. Desalniettemin is dit een bedrijf met heel veel potentie om te groeien in de toekomst. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Nikola kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Nikola prijs voorspelling 2023 – 2028

Hoe zit het met de Nikola aandeel prijsvoorspelling van 2023 tot 2028? Het analyseren van de prijs van een aandeel is belangrijk, omdat dit doorslaggevend kan zijn in de beslissing of je wel of niet belegt in een bepaald aandeel.

Zo staat de koers van Nikola momenteel laag. En een lage koers is meteen een lage drempel om te beleggen in een aandeel Nikola. Zo is de prijs van $5 per aandeel een stuk aantrekkelijker dan een prijs van $100 per aandeel voor beleggers.

Een lage prijs betekent natuurlijk ook dat een aandeel op dat moment niet erg in trek is bij beleggers. Als er immers meer zou worden belegd in een aandeel, zou de koers hoger staan. En bij Nikola is dat niet het geval.

Tegelijkertijd moeten we bedenken dat Nikola momenteel niet goed presteert. Daar komt nog bovenop dat hun product nog niet goed genoeg is omarmd door de markt. Maar in de nabije toekomst kan dat verhaal wel heel anders zijn.

Zo is de kans vrij groot dat Nikola in de komende jaren nog wel een groei zullen doormaken. En daarmee zou de prijs van het aandeel Nikola best nog wel eens kunnen meegroeien. Weten we dat zeker? Helaas niet. 


Nikola aandeel kopen of niet?

Aandeel Nikola kopen of niet? De hamvraag waar iedereen al het gehele artikel op zit te wachten. Is het nu een interessante investering of niet?

Laten we vooropstellen dat elk aandeel interessant kan zijn, mits er goed wordt nagedacht welke positie dat aanneemt in het portfolio. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om te beleggen in meerdere aandelen verspreid over meerdere landen en sectoren. Diversifiëring noemen we dat. 

En wellicht heb je nog niets in jouw portfolio dat iets te maken heeft met waterstof. In dat geval kan Nikola best een interessant aandeel zijn - zeker omdat de koers van Nikola momenteel zo laag staat.

Tegelijkertijd kan het ook een risicovolle investering zijn, omdat de sector waarin Nikola actief is heel erg competitief is. Daarnaast zijn er genoeg partijen die best wel eens het concept van Nikola kunnen toepassen op hun eigen bedrijf en zo Nikola volledig wegblazen van de markt.

Al met al hebben we met het Nikola aandeel dus een interessante casus voorhanden, aangezien je vanuit verschillende perspectieven kunt beredeneren dat het zo wel een goede als een slechte investering kan zijn. Wellicht maakt juist dat de wereld van aandelen zo interessant. 


Waar investeren in Nikola?

Ben jij van plan om te beleggen in Nikola aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Nikola aandeel advies

En dat brengt ons alweer bij het einde van dit artikel over de Nikola aandeel verwachtingen van 2023 tot 2030! In dit artikel hebben we ontdekt dat het nogal ingewikkeld is om een eenduidig Nikola aandeel advies te geven.

Sterker nog, we hebben ontdekt dat Nikola een aandeel is dat een nogal rijke historie heeft - en dat is geen compliment. Het Nikola aandeel kent namelijk een geschiedenis van voor- en tegenspoed, waarbij de tegenspoed de laatste jaren overheerst.

Nikola heeft met de ontwikkeling van de waterstof trucks een potentieel gat in de markt ontdekt, waarbij het lijkt alsof de markt hier nog niet helemaal klaar voor is. En dit heeft geresulteerd in een flinke daling van de koers. 

Daarmee bevindt Nikola zich op glad ijs. Enerzijds zit er heel veel potentie in de ontwikkeling van dit bedrijf, anderzijds heeft Nikola zeer slechte prestaties in de laatste jaren laten zien. Met andere woorden hebben we hier te maken met een risicovolle investering.

Al met al kunnen we concluderen dat een investering in Nikola aandelen niet voor iedereen zijn weggelegd, omdat er veel factoren zijn die het risico van dit aandeel verhogen. Dat gezegd hebbende blijft natuurlijk wel overeind dat er veel potentie zit in dit aandeel. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Nikola kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>