• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Netflix Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Netflix aandeel? Tegenwoordig kan je niet meer om Netflix heen. Waarschijnlijk staat jouw favoriete film of serie op Netflix en heb je zelf ook een account bij de streamingdienst. Voor veel mensen is Netflix hun favoriete manier van ontspannen, maar wist je dat je ook in Netflix kan beleggen?

Daarnaast is het tegenwoordig belangrijker dan ooit om te beleggen. Met een hoge inflatie en een lage rente op spaarrekeningen lijkt het haast onmogelijk om jouw geld niet te laten verdampen. Nu beginnen met beleggen zou hier een oplossing voor kunnen zijn.

Zou Netflix dan een interessant aandeel kunnen zijn om in te beleggen? In dit artikel proberen we die vraag te beantwoorden. Zo heb jij aan het einde van dit artikel genoeg informatie tot je kunnen nemen om zelf te beslissen of het Netflix aandeel voor jouw portfolio interessant zou kunnen zijn. Kortom, lees verder om alles te weten over het Netflix aandeel!

Snel en gemakkelijk het aandeel Netflix kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Netflix aandeel?

Netflix is wereldwijd de grootste streamingdienst en dit is in Nederland niet anders. Netflix staat bekend om haar grote en populaire aanbod van films, series, documentaires en meer. Het bedrijf is opgericht in 1997 en trad in 2002 toe tot de beurs. 

Netflix is opgericht door Marc Randolph en Reed Hastings. Reed Hastings kwam met het idee om Netflix op te richten nadat hij een boete moest betalen voor het te laat terugbrengen van een film die hij gehuurd had. Het begon allemaal met het idee om dvd's voor een onbepaalde tijd te verhuren. De hoeveelheid dvd's die iemand kon huren hing af van het abonnementstype. Marc Randolph en Reed Hastings wisten toen natuurlijk nog niet dat Netflix met het huidige bedrijfsmodel de grootste streamingdienst ter wereld zou worden. Het huidige bedrijfsmodel van Netflix is uiteraard het streamen van content zoals wij het in Nederland sinds de introductie van het bedrijf kennen. Dit bedrijfsmodel werd door Netflix is geïntroduceerd in 2007. 

Netflix was tot 2010 alleen actief in de Verenigde Staten, maar vanaf dat moment is Netflix ook uitgebreid naar Canada. In 2011 is Netflix ook actief geworden in Latijns-Amerika en in 2012 volgde Europa. Netflix was echter niet actief in Nederland tot 2013. 

Één jaar nadat Netflix de beurs had toegetreden hadden zij 1,5 miljoen betalende abonnees in de Verenigde Staten die gebruik maakte van de dienst die zij toen aanboden. Tegenwoordig zijn er wereldwijd meer dan 200 miljoen mensen die een abonnement op de streamingdienst hebben.

Netflix is nu de grootste streamingdienst ter wereld en ook een van de grootste bedrijven ter wereld. Netflix gaat mee met de tijd en past zich goed aan op de wensen en behoeften van de mensen. Hierdoor is Netflix altijd een relevant bedrijf geweest en zijn ze alleen maar verder gegroeid.  


Actuele Netflix koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Netflix koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Netflix aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Netflix op dit moment heeft. 


Historische koers Netflix 

Nu we kennis hebben gemaakt met het het bedrijf Netflix kunnen we ons richten op het aandeel. Dit doen we uiteraard helemaal vanaf het begin, sinds het toetreden tot de beurs.

Netflix trad in 2002 toe tot de beurs. Op dat moment verhandelde het aandeel van Netflix voor een bedrag van ongeveer €1. Tot 2009 heeft het aandeel veel geschommeld tussen de €1 en €9. Op dit moment werd het aandeel van Netflix niet veel verhandeld. 

in 2010 en 2011 begon er echter een significante stijging van de koers plaats te vinden door de uitbreiding naar Canada en Latijns-Amerika. Het aandeel van Netflix piekte in 2011 op ongeveer €40 maar daalde aan het eind van 2011 weer naar het oude niveau van €9. 

Toen Netflix in 2012 ook uitbreidde naar Europa begon er weer een stijging van de koers plaats te vinden. Aan het eind van 2013 zat de koers van Netflix weer op het niveau van de oude piek van €40. 

Sindsdien is de koers van het aandeel blijven stijgen met kleine schommelingen tussendoor. In 2016 bereikte het aandeel van Netflix voor het eerst de prijs van €100. Vanaf het begin van 2017 tot de eerste helft van 2018 is het aandeel significant gestegen van ongeveer €130 naar €410. 

Vanaf dit moment heeft er tot 2020 een sterke schommeling van de koers plaatsgevonden. Na deze schommeling heeft de koers echter in 2021 een nieuwe piek bereikt van een bedrag van zo'n €680. Nadat deze piek bereikt is heeft de sterkste daling van de koers tot nu plaats gevonden en heeft de koers een bedrag van zo'n €400 bereikt. Nadat Netflix voor het laatste kwartaal van 2021 minder abonnees had gerapporteerd dan verwacht, kelderden de aandelen met bijna 20%. 

Wanneer je uitzoomt dan heeft er een mooie en gezonde stijging van de koers plaats gevonden. Opvallend is uiteraard wel de plotselinge grote daling na het bereiken van nieuwe piek. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Netflix kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Netflix Verwachting

De koers van Netflix heeft door de jaren heen een goede en gezonde stijging laten zien. De koers heeft niet al te veel grote schommelingen vertoont, maar de grote daling na het bereiken van de hoogste piek is uiteraard wel opvallend. Nu is het de vraag wat deze informatie betekend voor jou als belegger. In dit onderdeel van het artikel lichten we dat toe. 

Historisch gezien is Netflix een goed aandeel geweest om in te investeren. Nadat Netflix heeft uitgebreid buiten de Verenigde Staten heeft de koers een mooie stijging vertoont. 

Netflix gaat mee met de tijd en past zich goed aan op de wensen en behoeften van de mensen. Hierdoor is Netflix altijd een relevant bedrijf geweest en heeft er een goede groei kunnen plaats vinden. Dit heeft Netflix altijd een relatief veilige investering gemaakt.

Door de grote daling van het aandeel in 2021 gaat er natuurlijk wel een alarmbelletje rinkelen. Nadat Netflix voor het laatste kwartaal van 2021 minder abonnees had gerapporteerd dan verwacht, kelderden de aandelen met bijna 20%. Dit zorgt voor enige onzekerheid rondom het aandeel. Het is natuurlijk lastig om te zeggen of deze trend zal blijven doorzetten of dat Netflix dit zal omkeren. Netflix ondervindt namelijk ook concurrentie van nieuwe, opkomende streamingdiensten. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Netflix kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Netflix prijs voorspelling 2022 – 2028

Nu we op de hoogte zijn van de ontwikkelingen rondom Netflix kunnen we onze ogen richten op de prijs van de koers. Dit artikel heeft namelijk als doel om inzicht te geven in het Netflix aandeel. 

Het aandeel laat zich kenmerken door een hoge, gezonde groei door de jaren heen sinds het toetreden tot de beurs. Er heeft relatief weinig schommeling plaats gevonden wat het een vrij constant aandeel maakt. 

Onzekerheid is er wel door de sterke daling van de koers in 2021. Het is natuurlijk lastig te zeggen of het aantal abonnees van Netflix zal blijven afnemen of dat dit zal omkeren. Netflix ondervindt namelijk ook steeds meer concurrentie van andere streamingdiensten. 

Netflix heeft zich echter bewezen als een bedrijf dat wendbaar is en zich aan de omstandigheden kan aanpassen. Als Netflix hier niet toe in staat was geweest dan was het niet het bedrijf geworden dat wij vandaag de dag kennen. Het is daarom aannemelijk dat Netflix het tij zou kunnen keren en dat de koers in dat geval zou herstellen. De vraag is alleen of Netflix weet hoe zij dit voor elkaar kunnen krijgen. Als dit niet het geval is zouden het aantal abonnees kunnen blijven afnemen en zal de koers ook blijven dalen. 


Netflix kopen of niet?

Nu vraag jij je natuurlijk af of het verstandig is om het aandeel van Netflix nu te kopen. Het antwoord op deze vraag verschilt per persoon. Alhoewel het aandeel van Netflix flink gedaald is ten opzichte van de piek is het nog steeds een duur aandeel. Dit maakt het minder toegankelijk voor beleggers met weinig kapitaal. 

Daarnaast kan je jezelf afvragen of je erin geloofd of Netflix het tij kan keren en het aantal dalende abonnees kan stoppen. Ook kan je jezelf afvragen of streamingdiensten in de toekomst nog steeds relevant zijn en of Netflix weer in staat is om zich aan te blijven passen indien nodig. 

Al met al kan worden gesteld dat het aandeel van Netflix historisch goed presteert en dat het weinig grote schommelingen heeft gekend, maar dat het door de scherpe daling van de koers een enigszins risicovolle investering is omdat het in de toekomst niet duidelijk is welke richting de koers op zal gaan. 


Waar Netflix kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Netflix aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Netflix aandelen advies?

In dit artikel hebben we het populaire bedrijf Netflix behandeld. Netflix is van veel mensen de favoriete streamingdienst door het grote en populaire aanbod dat ze hebben. Netflix is daarom de grootste streamingdienst ter wereld en ook van Nederland. 

Nadat Netflix is begonnen met uitbreiden naar onder andere Canada, Latijns-Amerika en Europa is de koers van Netflix over de jaren heen flink toegenomen met weinig grote schommelingen. Toen Netflix in 2002 tot de beurs toetrad verhandelde het aandeel van Netflix voor ongeveer €1. In 2021 heeft het aandeel van Netflix een piek gekend van ongeveer €680, waarna het aandeel een flinke daling van 20% heeft doorgemaakt. 

Hoe zit het dan met het Netflix aandelen advies? Dat is een vraag die door iedereen op een andere manier wordt beantwoord. In dit artikel hebben we jou allerlei achtergrond informatie gegeven over het Netflix aandeel. Op basis van deze kennis kan jij zelf op een goed onderbouwde manier een oordeel vellen over dit aandeel en besluiten of het voor jou waard is om erin te beleggen. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Netflix kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>