• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Aandeel Nel ASA kopen of niet – Aandelen Nel ASA verwachtingen [2023-2030]

Aandeel Nel ASA kopen of niet? Met een Nel ASA aandeel investeer je eigenlijk direct in de toekomst, want dit Noorse bedrijf spitst zich volledig toe op toepassingen van waterstof. Zo zijn ze bezig met het ontwikkelen van bussen die rijden op waterstof.

Maar kan het Nel ASA aandeel een interessante investering zijn? In dit artikel geven we daarom een analyse van dit aandeel Nel ASA!

 • Nel ASA is een Noors bedrijf dat zich bezighoudt met toepassingen en productie van waterstof
 • Nel ASA heeft contracten voor de inzet van waterstof voor treinen, auto's en zonnepanelen
 • De koers van Nel ASA is door de jaren heen heel laag gebleven met een kleine schommeling
 • De verwachting is dat Nel ASA in de komende jaren meer groei zal laten zien
 • Nel ASA speelde tot 2019 quitte, maakte in 2020 flink winst en in 2021 flink verlies
 • Nel ASA kan worden gezien als een interessante belegging

Wat is het Nel ASA aandeel?

Wat is het Nel ASA aandeel precies? Nel ASA is een bedrijf dat voortkomt uit het Noorse bedrijf Norsk Hydro in 1927. Het bedrijf is voornamelijk gericht op de productie, opslag en distributie van waterstof.

Waterstof is volop in ontwikkeling. Het is namelijk een duurzaam alternatief voor diesel en benzine, waarbij je 'groene waterstof', een mengvorm van waterstof met gas, kunt inzetten als brandstofmiddel voor voertuigen zoals bussen en treinen.

Nel ASA bouwt elektrolysefabrieken om die waterstof om te zetten. Dat is - helaas - nodig, omdat waterstof nog niet zo goed te transporteren is via bijvoorbeeld pijpleidingen. 

Sinds 2015 heeft Nel ASA de pijlen gericht op toepassingen van Waterstof in heel Europa. Zo hebben ze contracten opgesteld met Hyundai in Switzerland voor 1000 vrachtwagens op waterstof, een waterstoftrein in Duitsland en een gigantisch project voor het omzetten van zonne-energie naar waterstof in Australië.

Het bedrijf zelf heeft dus veel lijntjes uitgezet in het buitenland, maar is zelf niet gigantisch. Het heeft bijvoorbeeld maar zo'n 300 medewerkers. Bovendien zijn de toepassingen van waterstof afhankelijk van bijvoorbeeld politieke beslissingen. Dat maakt het een markt waar heel veel potentie in schuilt, maar waarbij het momenteel nog niet volledig tot uiting komt. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Nel ASA kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Actuele Nel ASA koers

Ben jij benieuwd naar de actuele koers Nel ASA? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de Nel ASA koers van het aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel Nel ASA op dit moment heeft. 


Historische koers Nel ASA

Hoe heeft de historische Nel ASA koers zich ontwikkeld? In dit onderdeel van het artikel onderzoeken we de koers van Nel Asa, zodat we kunnen ontdekken hoe beleggers hebben gereageerd op ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Nel ASA trad in 2018 toe tot de Noorse beurs, waarbij het aandeel beschikbaar werd gesteld voor een bescheiden €0,30 per aandeel. Een koopje dus!

En het zou de jaren daarna ook nog een koopje blijven. Zo zien we een mooie stijging in de prijs van de koers, waarbij de prijs van het aandeel tussen 2018 en 2021 steeg van €0,30 per aandeel naar €3,36 per aandeel. Het lijkt insignificant, maar dit is wel een stijging van 1020% in drie jaar!

Tussen 2021 en 2022 daalde de koers tot een bedrag van €1,50 per aandeel. Een halvering van de koerswaarde dus. 

De prijs van het aandeel Nel ASA is altijd laag gebleven. Dat heeft te maken met het volume van aandelen dat is uitgezet door het bedrijf enerzijds en hoeveel men belegt in het aandeel anderzijds. Hoe minder de vraag, hoe lager de prijs. Met andere woorden is de vraag naar dit aandeel onder beleggers kennelijk laag gebleven. En wat dat betekent, leggen we hieronder uit!

Snel en gemakkelijk het aandeel Nel ASA kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Nel ASA verwachting

Wat is de Nel ASA aandeel verwachting? Dat staat in dit onderdeel van de analyse centraal. Hierin onderzoeken we waar de potentie van Nel ASA op de lange termijn in schuilt en hoe ze dat van plan zijn om te bereiken.

Volgens de Grand View Research zal de waterstofmarkt wereldwijd groeien. Dat is ook niet een vreemde conclusie, want waterstof is een interessant alternatief voor de fossiele brandstoffen die we nu gebruiken voor vervoersmiddelen.

Tegelijkertijd is duidelijk dat waterstoftoepassingen, zoals die van Nel ASA, een hoge concurrentie genieten. Zo zijn er meerdere bedrijven die ook proberen om een voet te krijgen tussen de waterstofdeur.

Ook hebben we genoemd dat politieke beslissingen van grote invloed zijn op bedrijven als Nel ASA. Om een soortgelijk voorbeeld te noemen werden zonnepanelen pas steeds vaker toegepast toen regeringen over de hele wereld subsidies gingen uitzetten voor particulieren. 

We hebben met het Nel ASA aandeel dus te maken met een bedrijf dat in een markt werkzaam is met veel potentie, maar waarbij ze nog niet zijn vertrokken uit de startblokken. En dat proces zal hoogstwaarschijnlijk moeizaam verlopen. Dat wil niet zeggen dat dit bedrijf kansloos niet - integendeel. Op de lange termijn zal Nel ASA hoogstwaarschijnlijk haar stempel drukken op de markt.  

Snel en gemakkelijk het aandeel Nel ASA kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Nel ASA prijs voorspelling 2023 – 2028

Nu we de verwachtingen van Nel ASA binnen de waterstofniche hebben besproken, kunnen we het hebben over de prijs van het aandeel. 

We hebben al kort gezegd dat de koers van een aandeel tot stand komt door de hoeveelheid aandelen die worden uitgezet door een bedrijf en het koop- en verkoopgedrag van beleggers in een bepaald aandeel. 

Daar willen we nog bij toevoegen dat de winst (of het verlies) van invloed is op het koopgedrag van beleggers. Een bedrijf dat bekend staat als winstgevend zal eerder de aandacht trekken van beleggers dan een bedrijf dat veel verlies maakt.

Nel ASA heeft speelt eigenlijk al jaren quitte. Bruto maakte het bedrijf al sinds 2016 winst, maar netto wordt er maar net verlies gemaakt. Tot in 2020, toen het bedrijf opeens een enorme winst genoot. Helaas werd deze trend niet vastgehouden, want in 2021 werd er een recordverlies gemaakt.

Winst en verlies Nel ASA

Het interessante is dat de koers van het bedrijf eigenlijk niet heeft gereageerd op deze winsten en verliezen van het bedrijf, omdat de koers redelijk onafhankelijk van de winsten en verliezen heeft bewogen. 

Als we dat combineren met het feit dat de waterstofmarkt in de toekomst nog wel meer zal gaan groeien, kunnen we eigenlijk niet anders concluderen dan dat de prijs van Nel ASA voorlopig nog wel zo laag zal blijven, maar dat er wel degelijk potentie tot groei van de prijs in zit. 


Nel ASA aandeel kopen of niet?

Maar zal ik nu een Nel ASA aandeel kopen of niet? Het antwoord op die vraag zal voor elke belegger verschillen. In veel gevallen is het interessant om spreiding te hebben in jouw portfolio. 

En dat kan op verschillende manieren. Zo kan je spreiding aanbrengen door te beleggen in verschillende landen, verschillende sectoren of door te beleggen op verschillende momenten in het jaar. Met andere woorden: je vergroot jouw kansen en verlaagt het risico.

Als we kijken naar Nel ASA hebben we te maken met een stevige speler op de markt van waterstof, waarbij er meerdere projecten ter hand zijn genomen die op de lange termijn kunnen worden uitgebreid. 

Tegelijkertijd neemt het onzekerheid mee. Is waterstof wel het beste alternatief, of zal bijvoorbeeld de elektrische auto en trein het winnen van waterstof? Daar komt nog eens bij dat de waterstofniche afhankelijk is en zal blijven van politieke besluiten.

Als laatste is het zo dat Nel ASA momenteel een zeer lage koers heeft. Daarmee is de drempel om te beleggen in dit aandeel extreem laag. 

Al met al is het Nel ASA aandeel dus een interessante investering voor beleggers die nog geen beleggingen hebben in de niche van waterstof, of voor beleggers die hier wel toekomst in zien. 


Waar investeren in Nel ASA?

Ben jij van plan om te beleggen in Nel ASA aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Nel ASA aandeel advies

En zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van dit artikel over het Nel ASA aandeel. In dit artikel hebben we deze Noorse partij die zich bezighoudt met de productie, opslag en toepassingen van waterstof geanalyseerd vanuit verschillende perspectieven.

Wat is nu het Nel ASA aandeel advies? Dat is een advies dat eigenlijk niet gegeven kan worden, omdat het beleggen in aandelen afhankelijk is van heel veel verschillende variabelen.

Zo verschil iedere belegger in strategie, budget en visie. Toch hebben we interessante aspecten van het aandeel Nel ASA aan het licht gebracht. We hebben bijvoorbeeld ontdekt dat de koers van dit aandeel extreem laag is gebleven.

Ook hebben we gezien dat de winsten en verliezen van dit bedrijf heel klein zijn - tot 2020 in ieder geval. Tegelijkertijd is ontdekt dat de koers van dit bedrijf hier eigenlijk niet heel veel op heeft gereageerd.

De sector van waterstoftoepassingen staat in de kinderschoenen, en dat blijkt ook uit de lage hoeveelheid beleggers die hierin beleggen. Op termijn kan deze sector van grote invloed zijn op de economie, maar wanneer dat precies gaat gebeuren, blijft onduidelijk.

Kortom, we hebben te maken met een interessant aandeel dat je vanuit verschillende oogpunten kunt beschouwen als een goede investering, of juist als een slechte investering. En jouw persoonlijke overwegingen zullen daarin toch echt doorslaggevend blijven. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Nel ASA kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>