• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Moderna Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2022-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Moderna aandeel? Sinds de coronavaccinaties in de wereld werden geroepen kan je niet meer om vaccinatieproducent Moderna heen. Maar wist jij al dat Moderna al lang voor de productie van het vaccin op de beurs was toegetreden?

Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit om te beleggen in aandelen. Met een hoge inflatie en een lage rente op spaarrekeningen lijkt het haast onmogelijk om jouw geld niet te laten verdampen. Ten minste, als je niet belegt.

Zou Moderna dan een interessant aandeel zijn om in te beleggen? In dit artikel proberen we die vraag te beantwoorden. Zo heb jij aan het einde van dit artikel genoeg informatie tot je kunnen nemen om zelf te beslissen of het Moderna aandeel voor jouw portfolio interessant zou kunnen zijn. Kortom, lees verder om alles te weten over het Moderna aandeel!

Snel en gemakkelijk het aandeel Moderna kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Moderna aandeel?

Het uitgeven van aandelen wordt door grote bedrijven al jaren gedaan. En Moderna is daar geen uitzondering op. Dit Amerikaanse bedrijf trad in 2019 tot de beurs en is enorm in populariteit gegroeid sinds de ontwikkeling van coronavaccins in 2021. Maar wat deed Moderna daarvoor?

De geschiedenis van Moderna begon in 2005. Derrick Rossi, een wetenschapper op het gebied van RNA aan Stanford, zag wel toekomst in het modificeren van RNA in medicijnen. Toegegeven, wij zijn geen wetenschappers. Het verschil tussen DNA en RNA is meer hokus pokus dan een vanzelfsprekendheid, maar experts in het veld zagen de visie van Rossi wel zitten.

Rossi verzamelde een aantal wetenschappers om zich heen die ook geïnteresseerd waren in het modificeren van RNA en ontvingin de beginjaren steeds meer financiële middelen om zijn idee een realiteit te maken. Moderna, een slimme samenvoeging van de woorden 'moderne' of 'modificatie' en 'RNA', werd zo gesticht. 

Moderna richtte zich met name op het wetenschappelijke toepassingen van RNA, met als doel om het menselijk lichaam aan te sturen om bepaalde ziektes zelf te bestrijden. Zo hadden zij ideeën over het gebruiken van RNA in stamcel-ontwikkelingen, hart- en vaatziekten en darmkanker. Het bijzondere hieraan is dat zij altijd een publiek bedrijf zijn gebleven. Dat wil zeggen dat zij hun geld verdienden door middel van crowdfundings.

Rond 2019 breidde Moderna hun werkzaamheden uit tot de wereld van de vaccins. En die timing kon niet beter zijn. De kwaliteiten die zij in huis hadden werden naadloos gebruikt in de periode waarin er een coronavaccin ontwikkeld moest worden. Het was dan ook in deze tijd dat Moderna tot de beurs toetrad.

En dat brengt ons bij nu. Moderna is een bedrijf dat begon als een project van een aantal experts met een visie en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste spelers op de vaccinatiemarkt. 


Actuele Moderna koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Moderna koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Moderna aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Moderna op dit moment heeft. 


Historische koers Moderna

We hebben tot nu toe kennis gemaakt met het het bedrijf Moderna, kunnen we onze blink richten op het aandeel. Het bedrijf Moderna is namelijk niet per se hetzelfde als het aandeel van Moderna. Hoe dat precies zit, zullen we hieronder toelichten.

Daarvoor moeten we terug naar de beursgang van Moderna in 2019. In deze periode trad Moderna toe tot de beurs voor een bedrag van zo'n €18 per aandeel. En sindsdien bleef de koers zo rond de €20 schommelen. 

Maar vanaf 2020 ging het los. De koers zou vanaf 2020 snel gaan stijgen. Zo groeide de koers rond juli 2020 naar €100 per aandeel, in januari 2021 naar €200 per aandeel en in juli 2021 naar €480 per aandeel. Kortom, in de periode tussen 2020 en juli 2021 groeide de prijs van het aandeel met zo'n 380%!

En als je die groei vergelijkt met de periode van voor 2020 is de groei nog een schepje daar bovenop. Zo had een belegger die in 2019 voor €100 Moderna aandelen had gekocht voor €18 per stuk, had deze aandelen in 2021 weer kunnen verkopen voor een bedrag van €2.640. Dit is een groei van 14.566%. 

Helaas is beleggen niet altijd rozengeur en maneschijn. Na het hoogtepunt in juli 2021 halveerde de waarde van de koers rap naar een bedrag van zo'n €180 per aandeel in 2022. En rond die prijs blijft het op het moment van schrijven nog schommelen.

Het is interessant om te benoemen dat de hoogte van de prijs van het aandeel Moderna in 2022 nog steeds veel hoger ligt dan de prijs van Moderna in de beginperiode. Kennelijk is het consumentenvertrouwen in Moderna anno 2022 nog steeds hoog genoeg dat de koers nog steeds relatief hoog staat.

Snel en gemakkelijk het aandeel Moderna kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Moderna Verwachting

De koers van Moderna is door de jaren snel en veel gestegen, maar liet daarna ook weer een rappe daling zien. Toch heet de koers veel fluctuatie laten zien. Nu is het de vraag wat deze informatie voor betekenis heeft voor jou als belegger. In dit onderdeel van het artikel lichten we dat toe. 

En we moeten in het geval van Moderna een eerste belangrijke vermelding maken. Het feit dat Moderna zo enorm snel is gegroeid vanwege het coronavaccin maakt het aandeel een risicovolle investering. De medische wereld bestaat namelijk grotendeels uit wetenschappers die elk op zoek zijn naar het Ei van Columbus. En helaas slaagt niet iedereen daarin.

Moderna is er in het geval van het coronavaccin wel in geslaagd. Maar, kijkend naar de koers voor de ontwikkeling van dit vaccin, lijkt het erop alsof het niet was gelukt. En in de beleggingswereld is dit een risico dat geldt voor alle bedrijven die de werkzaam zijn in de medische wereld.

Een concrete verwachting van hoe Moderna zich in de komende jaren zal ontwikkelen is daarom onmogelijk om te maken. Natuurlijk is de visie waar het bedrijf op werd gebouwd in de beginjaren veelbelovend. Het lichaam zelf inzetten om ziekten te bestrijden? Briljant! Maar hoe ze dat precies gaan doen, blijft lastig. 

Toch is gebleken dat Moderna hun Ei van Columbus hebben gevonden in de vorm van het coronavaccin. Of zij dit in de komende jaren zullen doorzetten, kan niemand met zekerheid beantwoorden.  

Snel en gemakkelijk het aandeel Moderna kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Moderna prijs voorspelling 2022 – 2028

Nu we op de hoogte zijn van de ontwikkelingen van Moderna sinds de oprichting van Derrick Rossi in 2005, kunnen we onze ogen richten op de prijs van de koers. Dit artikel heeft namelijk als doel om inzicht te geven in het Moderna aandeel. En het aandeel is toch wel even een ander verhaal dan het bedrijf.

Het aandeel laat zich namelijk kenmerken door een enorme toename van investeringen in een korte periode. En dat heeft veel gevolgen voor de koers. Je kunt je best voorstellen dat de ene belegger op een moment investeert in dat aandeel, terwijl een andere belegger juist het aandeel verkoopt. En dat voor duizenden beleggers voor een zeer lange periode. Met andere woorden: gekkenhuis.

En dat gekkenhuis is ook goed te zien in de koersontwikkeling: veel fluctuatie. En hoe verder? We weten van Moderna dat het lastig is om een voorspelling te maken van de ontwikkeling van Moderna in de komende jaren, en datzelfde geldt ook voor de koers. De koers staat anno 2022 best laag, maar de geschiedenis leert dat deze ook flink fluctueert.

Het is daarom aannemelijk dat deze fluctuatie nog wel zal doorzetten in de komende periode. Zeker nu corona nog steeds een grote rol inneemt in de wereld, zal de vraag naar het vaccin nog bestaan. Maar ook dat komt op een gegeven moment ten einde. Hoe dan verder?


Moderna kopen of niet?

En dan het moment waar je op hebt gewacht: Moderna kopen of niet? Dat is een vraag waar wij uiteraard een antwoord voor hebben: dat ligt eraan. Ja, ook wij kunnen helaas niet in de toekomst kijken. En daar komt ook nog eens bij dat het beleggen in aandelen volgens talloze verschillende manieren kan. 

Zo heb je bijvoorbeeld kortetermijnbeleggers die op zoek zijn naar aandelen die veel fluctuatie laten zien. Zo kunnen zij namelijk op korte termijn laag instappen en hoog verkopen. Winst dus! Dit is een strategie die het meest risicovol is en veelal wordt gedaan door gevorderde beleggers. Maar, wel moet worden gezegd dat de fluctuatie van Moderna deze strategie wel enigszins interessant maakt.

Ook heb je langetermijnbeleggers die liever beleggen over een zeer lange periode in verschillende aandelen, waarbij beleggers idealiter ook nog eens aandelen op verschillende momenten inkopen. In dat geval is het de vraag wat het toekomstperspectief van Moderna is. 

Al met al kan worden gesteld dat Moderna een aandeel is waar veel haken aan ogen aan vastzitten. Een aandeel in de medische wereld, zoals Moderna, is van nature een risicovolle investering. 


Waar Moderna kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Moderna aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Moderna aandelen advies?

En dat brengt ons tot het einde van dit artikel over het Moderna aandeel. In dit artikel hebben we uitgebreid gekeken naar deze Amerikaanse grootmacht in de medische wereld. Althans, die grootmacht waren ze voor een heel lange periode niet. Moderna begon als een klein bedrijf met een aantal wetenschappers dat door middel van crowdfunding financieringen probeerde rond te krijgen voor hun medische bijdragen aan de wereld.

Maar dat kleinschalige karakter veranderde toen zij zich gingen toespitsen op het produceren van vaccins. In een zeer korte tijd explodeerde de vraag naar de diensten van Moderna - en daarmee ook de koers. Die fluctuatie werd in de jaren daarna doorgezet, maar dan in tegengestelde richting. Anno 2022 blijft de koers zo steken op de helft van hun piek in 2021.

En hoe zit het dan met het Moderna aandelen advies? Dat is een vraag die door iedereen op een andere manier wordt beantwoord. In dit artikel hebben we jou allerlei achtergrond informatie gegeven over het Moderna aandeel. Met deze kennis kan jij zelf op een goed onderbouwde manier een oordeel vellen over dit aandeel. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Moderna kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>