• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Lufthansa aandelen verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Lufthansa aandeel? Met deze Duitse vliegmaatschappij kan je vandaag nog instappen in het regenachtige Berlijn, en vervolgens uitstappen aan de zonovergoten Spaanse Costa del Sol. En dat doen ze al sinds 1953!

Maar hoe zit het met het aandeel van Lufthansa? De wereld van vliegmaatschappijen komt steeds meer onder druk te staan en dat heeft gevolgen voor beleggers die beleggen in aandelen. Zal het aandeel de koers van het Lufthansa aandeel de komende jaren gaan opstijgen of hebben ze permanent de landing ingezet?

In dit artikel geven wij alle informatie rondom het Lufthansa aandeel dat jij nodig hebt om vandaag nog op een verstandige wijze de keuze kunt maken of je wel of niet wilt beleggen in dit aandeel. Wil jij meer weten over het Lufthansa aandeel? Lees dan vooral verder!

Snel en gemakkelijk het aandeel Lufthansa kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Lufthansa aandeel?

Bij het analyseren van aandelen is de eerste logische stap het kennismaken met het bedrijf dat achter het aandeel schuilt. Wat is het Lufthansa aandeel en in welke sector is het werkzaam? Door deze vragen te beantwoorden heb je als belegger een eerste indruk van het aandeel van Lufthansa.

En we starten deze analyse in het oprichtingsjaar van Lufthansa: 1953. Onder de toenmalige naam Luftag was dit bedrijf verantwoordelijk voor het aanbieden van vluchten binnen Duitsland, zoals naar Hamburg, Düsseldorf en Frankfurt. In de jaren daarna ging het steeds harder met de luchtvaartindustrie, dus werden er ook voor het eerst vluchten binnen Europa verzorgd door Lufthansa.

De ontwikkeling van Lufthansa vanaf de jaren '70 laat zich vooral kenmerken door uitbreiding. Meer vliegtuigen, meer vluchten, meer gekoppelde luchthavens en steeds verder de wereld in. Deze ontwikkelingen passen perfect binnen het rijtje van luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld die steeds meer uitbreiding hebben bewerkstelligd.

Kort gezegd is de wereld steeds kleiner geworden door de ontwikkelingen van onder andere Lufthansa. Daar waar New York in de jaren 1800 nog onvoorstelbaar was, is dat anno 2023 een vliegreis van minder dan 8 uur. Echter ligt deze manier van expansie steeds meer onder druk.

De prijs naar grondstoffen stijgt met de dag. Daarnaast komt er steeds meer aandacht voor de negatieve gevolgen van het vliegen op het milieu. Deze ontwikkelingen hebben bijvoorbeeld ervoor gezorgd dat Lufthansa al sinds 2018 geen winstgevend jaar meer heeft gedaan. En met die eindscore zijn we belang in 2023: een bedrijf dat nogal onder druk staat.   


Historische koers Lufthansa

Oke, we hebben nu kort kennisgemaakt met het bedrijf Lufthansa. We zijn in dit artikel echter geïnteresseerd in het aandeel van Lufthansa. En het belangrijkste hulpmiddel dat beleggers over de hele wereld voorhanden hebben is de historische koers. Van die koers kunnen we veel leren. Daarom leggen we de historische koers van Lufthansa eens even onder de loep. 

Deze analyse begint in 1996, toen Lufthansa voor het eerst tot de beurs toetrad. In dat jaar kon je al beleggen in Lufthansa voor maar €7,50 per aandeel. In die tijd werden vliegreizen steeds populairder en dat bleek ook direct uit de koers. Tussen 1996 en 2000 steeg de koers van €7,50 per aandeel naar €20 per aandeel.

Maar na 2000 veranderde het patroon van de koers drastisch. En dat heeft alles te maken met de prijzen van olie. In essentie is Lufthansa namelijk niet een aanbieder van vliegreizen, maar is het eigenlijk een investeerder in kerosine. Lufthansa maakt immers winst op het moment dat zij goedkoop kerosine inkopen, en dit met winst in de vorm van een vliegreis verkopen.

Na 2000 schommelt de koers van Lufthansa op een extreme wijze. In 2005 stond de koers bijvoorbeeld op €5 per aandeel, maar in datzelfde jaar steeg de prijs naar €10 per aandeel. En die schommeling zet zich door tot en met 2023. Het interessante hieraan is dat de koers van olie over dezelfde periode vrijwel identiek is.

Al met al is de koers van Lufthansa dus heel vatbaar voor fluctuatie. De koers stijgt, daalt, stijgt en daalt in een heel korte periode meerdere keren. Dit is nadelig, omdat dit zorgt voor veel onduidelijkheid voor beleggers. Je kunt hierdoor met een aandeel van Lufthansa ter hand niet rekenen op stabiliteit in de koers. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Lufthansa kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Lufthansa Verwachting

Zo, we hebben inmiddels kennisgemaakt met Lufthansa, een zeer grote speler op de markt van luchtvaartmaatschappijen. Vervolgens hebben we ontdekt dat de koers van Lufthansa nogal veel fluctuatie laat zien. Natuurlijk is fluctuatie kenmerkend voor aandelen, maar zoveel fluctuatie als bij Lufthansa geldt is nogal zeldzaam. 

Tegelijkertijd is het bij een aandeel als Lufthansa van belang om na te denken over de toekomstbestendigheid van het bedrijf. Vliegreizen lijken in de komende jaren alleen nog maar duurder te worden, dus het is de vraag in hoeverre deze branche stand zal blijven houden.

In essentie handelt Lufthansa namelijk niet in het bieden van vliegreizen, maar in het investeren in kerosine. En kerosine, net als allerlei andere grondstoffen, worden duurder en duurder. 

Gezien de fluctuatie en de risicovolle branche waarin Lufthansa werkzaam is, is het niet geheel ondenkbaar dat Lufthansa de komende jaren nog meer zal fluctueren. Tegelijkertijd bestaat de kans dat Lufthansa een beetje zal blijven steken op de hoogte van de huidige koers. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Lufthansa kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Lufthansa prijs voorspelling 2023 – 2028

Nu we al allerlei zaken van Lufthansa onder de loep hebben genomen, kunnen we door naar de prijs voorspelling van Lufthansa. Het is namelijk voor beleggers belangrijk om na te denken over de prijs van aandelen. Een aandeel met een hoge prijs is bijvoorbeeld al gevoelsmatig al een zwaardere investering dan een goedkoop aandeel.

In de ideale wereld koop je een aandeel op als de prijs laag is en verkoop je het als de prijs hoog is. Helaas is dat niet altijd haalbaar. Het is namelijk onduidelijk wanneer een aandeel hoog of laag staat. Natuurlijk kan je wel iets opmaken uit de trend, maar écht honderd procent zeker weet je het nooit.

Als we kijken naar de trend van Lufthansa, kan je gerust stellen dat het aandeel zich momenteel in een dal bevindt. De koers schommelt sinds 2020 al zo rond de €5 per aandeel, en dat is niet een hoge prijs. Zal die koers de komende jaren blijven schommelen, of zal de koers op termijn weer gaan stijgen? Dat blijft een lastige vraag zonder eenduidig antwoord.

Toch kunnen we voorzichtig voorspellen dat de prijs van het Lufthansa aandeel hoogstwaarschijnlijk niet heel veel meer zal stijgen. Mede vanwege de extreem hoge prijzen van grondstoffen, maar ook vanwege het feit dat vliegmaatschappijen steeds meer onder druk komen te staan. 


Lufthansa kopen of niet?

En dan komen we aan bij een belangrijk onderdeel van dit artikel: Lufthansa kopen of niet? Dat is een vraag die voor elke belegger een ander antwoord heeft. Toch zijn er meerdere zaken waarmee we rekening kunnen houden, zodat je als belegger op een verstandige wijze investeert in aandelen.

We hebben het al eerder gehad over het ideale scenario: laag kopen, hoog verkopen. Nu is het zo dat deze manier van kijken naar aandelen nogal risicovol is. Wat als je een aandeel koopt dat na het moment van kopen opeens ineenstort? Dan zit jij met de gebakken peren.

Toch kan je dit risico verkleinen door in te zetten op meerdere aandelen. Zo vergroot je immers de kans dat één van de aandelen op termijn zal gaan stijgen. Daarnaast kan het verstandig zijn om te investeren in een aandeel op verschillende momenten in het jaar.

In het leven zit het soms mee, en soms tegen. Dat geldt net zo sterk voor aandelen. Door te beleggen op verschillende momenten in het jaar pak je soms een piek mee, en soms een dal. Onder de streep houd je dan een prima rendement op. Combineer deze strategie met het beleggen in meerdere aandelen en je hebt jouw kansen op de beurs gemaximaliseerd. 

Al met al is het onmogelijk om voor jou te bepalen of Lufthansa een interessante investering kan zijn, omdat elke belegger net even anders in de wedstrijd zit. Lufthansa staat anno 2023 heel laag, en de kans is groot dat dat voorlopig wel zo zal blijven. Past een dergelijk aandeel in jouw portfolio en sta je achter de branche van vliegmaatschappijen? Dan kan het aandeel van Lufthansa voor jou een interessante investering zijn. 


Waar Lufthansa kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Lufthansa aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Lufthansa aandelen advies?

En zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van dit artikel! Deze pagina stond volledig in het teken van het Lufthansa aandeel. We hebben kennisgemaakt met verschillende onderdelen van deze Duitse gigant op het gebied van vliegreizen en vliegtuigen, waarbij we al snel tot de ontdekking kwamen dat Lufthansa een verhaal vertelt met voor- en nadelen.

Allereerst ontdekten we dat de historische koers van Lufthansa sinds 1996 extreem veel fluctuatie heeft laten zien. Ook kwamen we al snel tot de ontdekking dat de koers van Lufthansa - en van de meeste vliegmaatschappijen - vaak verbonden is aan de prijs van olie. Hoe goedkoper olie, hoe meer winst er wordt gemaakt door Lufthansa. 

Die fluctuerende koers heeft dus een duidelijke verklaring. De gevolgen van die verklaring zijn dan ook meteen duidelijk, want de koers zal in de komende jaren hoogstwaarschijnlijk nog wel meer fluctuatie laten zien. Fluctuatie in de koers is voor de meeste aandelen niet vreemd, maar de mate waarin dit geldt voor Lufthansa is uitzonderlijk.

Daarmee is het aandeel van Lufthansa een risicovolle investering. Stabiliteit in de koers is ver te zoeken, waardoor de investering voor beleggers een wat moeilijkere overweging vormt. Geloof je in de vliegindustrie en zie jij een mooie toekomst voor deze branche? Dan kan Lufthansa een interessante investering zijn.  

Snel en gemakkelijk het aandeel Lufthansa kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>