• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Aandeel Just Eat kopen of niet – Aandelen Just Eat verwachtingen [2023-2030]

Aandeel Just Eat kopen of niet? Voor alle brakke ochtenden, nachtelijke hongerbuien of keren dat je aan het einde van een lange werkdag geen zin hebt om te koken: Just Eat is hét bedrijf dat een maaltijd voor jou aan de deur bezorgd. En dat is allang al niet meer alleen in Nederland, want dit bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een gigantische partij die zelfs tot de beurs is toegetreden.

Maar hoe zit het nu met het Just Eat aandeel? In dit artikel analyseren we dit aandeel vanuit verschillende invalshoeken, zodat jij aan het einde van dit artikel zelf kunt beoordelen of het Just Eat aandeel niet alleen bij jou aan de deur staat, maar zelfs in je beleggingsportfolio zit!

 • Just Eat Takeaway is actief in meer dan 22 landen, waaronder de Verenigde Staten. 
 • Just Eat verbindt restaurants en eetgelegenheden met klanten via een thuisbezorgingssysteem.
 • De historische koers van Just Eat laat met flinke schommelingen tot 2020 groei zien, maar klapte daarna ineen. 
 • Just Eat heeft sinds 2016 alleen maar verlies gemaakt.
 • Het Just Eat aandeel kan worden gezien als een risicovolle investering. 

Wat is het Just Eat Takeaway aandeel?

Wat is het Just Eat Takeaway aandeel precies? Het bedrijf dat achter het Just Eat aandeel schuilt is - verrassend genoeg - Just Eat. Dit bedrijf is in de Nederlandse volksmond beter bekend als Thuisbezorgd.nl, maar de bedrijfsstructuur steekt inmiddels iets anders in elkaar.

In eerste instantie werd Thuisbezorgd.nl door de Enschedese student Jitse Groen in 2000 opgericht. En met dat bedrijf heeft Jitse heel Nederland kennis laten maken met het briljante concept van het laten thuisbezorgen van een maaltijd.

Maar er kwam al snel behoefte naar serieuze uitbreiding. En die uitbreiding heeft Jitse met open armen ontvangen, waarna in 2015 een overname vanuit het bedrijf Takeaway.com werd gerealiseerd.

Takeaway.com groeide in de jaren na 2016 door verschillende overnames in verschillende landen enorm snel. Zo werd het Duitse Lieferando, het Amerikaanse Grubhub en het Deense Just Eat overgenomen - met alle positieve gevolgen van dien.

Inmiddels wordt de naam Just Eat Takeaway gebruikt voor het moederbedrijf, terwijl de losse bedrijven binnen landen, zoals Thuisbezorgd.nl, een originele naam behouden. 

Met een aandeel Just Eat beleg je in een bedrijf dat zo'n 15.000 werknemers in dienst heeft en actief is in 23 landen in Europa en daarnaast de Verenigde Staten. De grootte van dit bedrijf leidde al snel tot de beursgang in 2016. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Just Eat kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Actuele Just Eat koers

Ben jij benieuwd naar de actuele koers Just Eat? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de Just Eat koers van het aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel Just Eat op dit moment heeft. 


Historische koers Just Eat

Hoe zag de Just Eat Takeaway koers er door de jaren heen uit? Met de koers van een aandeel kan je als belegger ontdekken hoe beleggers hebben gereageerd op ontwikkelingen binnen het bedrijf.

De Just Eat Takeaway koers startte met de beursgang in 2016, toen een aandeel Just Eat zo'n €24 per stuk kostte. En sinds die beursgang van het Just Eat aandeel bleef de koers aardig stevig schommelen.

Zo schommelde de koers in de periode tussen 2017 en 2020 tussen de €25 en €109 per aandeel. Die schommeling betekende concreet dat de koers de ene dag op €75 per stuk stond, en een paar weken later zo kon zakken naar een bedrag van €40 per stuk. 

Vanaf 2020 zakte de koers sterk, waarbij de koers daalde van een recordhoogte van €109 per aandeel naar een dieptepunt van €13 per aandeel. 

Daarmee hebben we met een aandeel Just Eat te maken met een aandeel waarvan de koers in de afgelopen jaren met veel tussentijdse schommelingen eerst een periode steeg, en daarna een periode daalde. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Just Eat kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Just Eat verwachting

Hoe zit het precies met de Just Eat aandeel verwachting? Het concept van Just Eat heeft de wereld in de laatste jaren als een vloedgolf overgenomen. Thuisbezorgd is bijvoorbeeld niet meer weg te denken op de momenten waarin gemak het wint van moeite.

Omdat we te maken hebben met een belegging in een aandeel is het echter belangrijk om ook te onderzoeken wat de Just Eat verwachtingen zijn, omdat het als belegger veelal interessant is om te investeren in een aandeel dat op de lange termijn veel zou kunnen opleveren.

Het model van Just Eat ligt de laatste jaren meer en meer onder vuur. Zo verdwijnt er bij elke bestelling die wordt gedaan via Just Eat zo'n 14% van de totale koopsom in het laadje van Just Eat. En dat wordt door veel mensen gezien als een te hoog bedrag.

Tegelijkertijd lijkt het model de laatste jaren steeds populairder geworden, waarbij het aantal klanten hoger is dan ooit. 

Als we kijken naar de winstcijfers van Just Eat zien we een ander beeld. Sinds 2016 wordt er al verlies gedraaid. Dat komt grotendeels door de enorme overnames die zij hebben uitgevoerd - de overname van Grubhub heet zo'n €6.4 miljard gekost.

Tegelijkertijd is het de vraag wanneer Just Eat Takeaway dan winst zal gaan maken. Is er een plafond aan het aantal overnames dat zij nog kunnen bereiken? De Just Eat aandeel verwachting is daarmee complex. Enerzijds zien we een enorme toename aan klanten, anderzijds maakt het bedrijf jaar na jaar verlies. Wat dit betekent voor de prijs van het Just Eat aandeel, volgt hieronder!

Snel en gemakkelijk het aandeel Just Eat kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Just Eat prijs voorspelling 2023 – 2028

Het volgende onderdeel van deze analyse is de Just Eat prijs voorspelling. Hierin zullen we onderzoeken wat de prijs van het Just Eat aandeel in de komende jaren zal gaan doen. 

Allereerst moeten we daarvoor kijken naar de historische koers. Een aandeelkoers laat namelijk bepaalde trends zien die voor beleggers interessant kunnen zijn.

Als we kijken naar de Just Eat koers is het zichtbaar dat de koers veel schommeling laat zien en dat er een duidelijke periode is van groei, gevolgd door een duidelijke periode van daling. Als we daarnaast bedenken dat in de gehele periode het bedrijf geen winst heeft gemaakt, kunnen we al een interessante conclusie trekken.

Kennelijk was de periode van verlies voor beleggers geen reden om niet te investeren in dit aandeel, want in de periode tussen 2016 en 2020 steeg de koers. Daarna ontstond er een omslagpunt, want het verlies van Just Eat nam nog meer af - en de koers volgde.

Daarmee is het dus aannemelijk dat Just Eat in de komende jaren het nog lastig zal krijgen. Met een lage koers en lange periode van aanhoudend verlies staat het niet goed gesteld met de verwachtingen. Tegelijkertijd heeft Just Eat rustig meerdere overnames uitgevoerd. Al met al een complexe casus dus! 


Just Eat aandeel kopen of niet?

Maar zal ik nu Just Eat aandelen kopen of niet? Dat is een vraag waarop het antwoord voor elke belegger weer net even anders in elkaar steekt. Dit is ook niet gek, want er zijn tal van beleggingsstrategieën, waarbij er meerdere variabelen meespelen.

Laten we daarom eerst even uitzoomen: wanneer is een aandeel een interessante aankoop? Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat de meeste beleggers voor de lange termijn in de wedstrijd zitten. Dat betekent dat aandelen interessant zijn die op termijn groei zullen vertonen.

Dit gebeurt idealiter door een aandeel voor een lage prijs in te kopen en op een later moment te verkopen op het moment dat de koers hoger staat. Dat is immers winst. 

Het Just Eat aandeel is daarbij een interessant aandeel, omdat de prijs van het aandeel momenteel laag ligt. Tegelijkertijd is het een risicovolle investering, omdat het bedrijf al jaren op rij verlies maakt.

Zo is het kopen of niet van een aandeel Just Eat dus een ingewikkelde kwestie, waarbij er verschillende voor- en tegenargumenten genoemd kunnen worden. 


Waar investeren in Just Eat?

Ben jij van plan om te beleggen in Just Eat aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Just Eat aandeel advies

Dat brengt ons alweer bij het einde van deze Just Eat aandeel analyse! In dit artikel hebben we op verschillende manieren onderzocht of het beleggen in een aandeel Just Eat voor jouw portfolio interessant zou kunnen zijn.

Allereerst hebben we gezien dat het bedrijf bestaat uit een hele serie aan overnames, waarbij steeds meer landen werden betrokken bij de club van Just Eat Takeaway. Daaruit blijkt dat het concept van Just Eat nogal populair is onder mensen.

Tegelijkertijd hebben we gezien dat Just Eat in de afgelopen jaren steeds meer verlies heeft gedraaid. In eerste instantie maakte die voor beleggers niet uit, want tot 2020 bleef de koers van Just Eat stijgen.

Maar na 2020 zakte ook de koers van Just Eat in. Een lage koers plus veel verlies dus. En dat brengt ons bij een ingewikkelde - maar ook interessante - keuze. En helaas is daar geen eenduidig antwoord voor de formuleren

Wat in ieder geval duidelijk is, is dat de koers veel schommeling heeft laten zien. En daarmee is het Just Eat Takeaway aandeel een risicovollere investering. Of het Just Eat aandeel voor jou een geschikte investering is, hangt dus toch echt af van jouw persoonlijke overwegingen. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Just Eat kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>