• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Aandeel GameStop verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 20/01/2023

Wat zijn de verwachtingen van het GameStop aandeel? Dit aandeel stond begin 2021 in de spotlights toen er wereldwijd massaal werd belegd in dit meme-aandeel. Heb jij toevallig de boot gemist? 

Dan is het misschien interessant om te onderzoeken hoe het nu gaat met het GameStop aandeel. Zou het anno 2023 nog steeds een interessante investering kunnen zijn? 

In dit artikel onderzoeken we GameStop en bekijken we de GameStop aandeel verwachtingen, zodat jij aan het einde van dit artikel zelf zou kunnen ontdekken of GameStop voor jouw portfolio interessant zou kunnen zijn!

Snel en gemakkelijk het aandeel GameStop kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het GameStop aandeel?

Wat is het GameStop aandeel precies? Laten we deze analyse beginnen door onszelf deze vraag te stellen. Toen in 2021 de koers van dit aandeel door een enorme toename aan publiciteit vanuit platformen als Reddit en Twitter ineens door het dak schoot, was GameStop helemaal niet populair.

Sterker nog, in deze periode maakte GameStop verlies - en niet zo'n beetje ook. Dit aandeel is daarom het perfect voorbeeld van een aandeel dat is opgeblazen. De koers liet immers een totaal ander beeld zien dan de realiteit van het bedrijf.

En daarom is het interessant om even een stapje terug te doen en te onderzoeken wat voor soort bedrijf GameStop nu eigenlijk is. GameStop werd in 1984 in Dallas opgericht en was gericht op de verkoop van spelletjes voor de Atari 2600. 

In de jaren daarna groeide het bedrijf uit tot een toonaangevende verkoper van games en gameconsoles in de Verenigde Staten, waarbij het al gauw uitgroeide tot een keten met zo'n 16.000 medewerkers door het hele land.

En in 2021 gebeurde er iets unieks. In die tijd werden er door fondshouders in Amerika massaal aandelen van GameStop verkocht, omdat ze door de afname van populariteit van fysieke games een faillissement verwachtte. 

Beleggers vonden deze actie niet sympathiek en besloten hier iets tegen te doen door massaal GameStop aandelen te kopen. Het gevolg was dat de fondshouders verliezen leden die opliepen tot in de miljoenen. Dit viel niet helemaal goed bij de fondshouders, want de rechtszaken lopen nog steeds.

En nu? Sinds de coronacrisis is aandacht voor fysieke games toegenomen en lijkt GameStop meer omzet te genereren. Of ze dan ook meteen helemaal stabiel zijn, zullen we hieronder toelichten. 


Actuele GameStop koers

Ben jij benieuwd naar de actuele GameStop koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het GameStop aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel GameStop op dit moment heeft. 


Historische koers GameStop

Hoe verliep de historische koers van het GameStop aandeel? Op basis van de koers kunnen we heel veel zeggen over de manier waarop GameStop handelt.

We hebben hierover alvast een tipje van de sluier weggegeven, want we hebben in 2021 een enorme explosiviteit in de koers gezien. Explosiviteit in de koers is voor beleggers niet altijd een goed teken, want het getuigt van instabiliteit. Juist de stabiliteit van een gestage koersgroei is voor beleggers op de lange termijn interessant. 

En die historische koers begint voor GameStop in 2002, toen het aandeel voor zo'n €2 per stuk te koop stond. Vervolgens zien we in de koers een zeer stabiele beweging, waarbij de koers tot 2020 zo tussen de €2 en €16 per aandeel schommelt.

Vervolgens kwam dat unieke moment waarin de koers opeens steeg naar €80 per aandeel in een periode van 4 dagen. Wat echter volgde was een periode waarin de koers net zo hard weer daalde, vervolgens weer net zo hard steeg, en daarna het hele proces nog eens herhaalde.

Tussen 2021 en 2023 schommelde de koers zo tussen de €60 en €25 per aandeel. Het interessante hieraan is dat de ondergrens van de prijs van het GameStop aandeel sinds 2021 een stuk hoger is gaan liggen. Die ondergrens voorheen op €15 per aandeel, maar nu al op €25 per aandeel.

Met het GameStop aandeel hebben we dus te maken met een uitzonderlijke casus, waarvan boven alles kan worden geconcludeerd dat het een risicovolle investering is. Maar wat die explosiviteit in de koers nu eigenlijk voor jou kan betekenen, lichten we hieronder verder toe!

Snel en gemakkelijk het aandeel GameStop kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

GameStop verwachting

Hoe zit het met de GameStop aandeel verwachting? We weten nu iets meer over het bedrijf dat achter het aandeel schuilt en dat de koers een nogal unieke beweging heeft laten zien. Maar wat nu verder?

Daarom is het zinvol om na te denken over de toekomst van GameStop. Allereerst moeten we het daarbij hebben over de sector waarin GameStop actief is. De wereld van games is tegenwoordig steeds groter en groter aan het worden, maar voor fysieke games geldt dat al minder.

Het lijkt namelijk zo dat fysieke games - waarin GameStop zich onder andere specialiseert - minder in trek raken. Het is immers veel gemakkelijker om games online aan te schaffen. 

Vervolgens is het interessant om de winst van het bedrijf mee te nemen in de analyse. En daar kunnen we kort over zijn: GameStop maakt aardig wat verlies - al een aantal jaren lang zelfs. 

Als we die twee zaken combineren kan eigenlijk alleen maar geconcludeerd worden dat GameStop in de toekomst niet heel veel meer zal gaan groeien. Natuurlijk kan er op een gegeven moment een gouden zet worden gemaakt door GameStop, maar dat zal altijd onduidelijk blijven. 

Snel en gemakkelijk het aandeel GameStop kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

GameStop prijs voorspelling 2023 – 2028

Wat is de GameStop aandeel prijsvoorspelling van 2023 tot 2028? De prijs van het GameStop aandeel is voor beleggers van belang, omdat het iets zegt over de hoogte van de drempel om wel of niet te beleggen in GameStop aandelen. 

Zo is de drempel om te beleggen in een aandeel dat €150 per stuk kost vele malen hoger dan de drempel om te beleggen in een aandeel dat maar €15 per stuk kost.

Als we kijken naar het GameStop aandeel zien we dat de prijs anno 2023 zo rond de €40 schommelt. Maar, zoals we al eerder zeiden, is de schommeling best flink. Met andere woorden: de prijs van dit aandeel is momenteel instabiel.  

Als we daar bij op tellen dat GameStop in de afgelopen jaren alleen maar verlies heeft gedraaid en dat de koers nogal opgeblazen lijkt, zijn de vooruitzichten van de GameStop prijsvoorspelling niet heel positief. De kans is namelijk groot dat de prijs van GameStop nog verder zal schommelen. 


GameStop kopen of niet?

Aandeel GameStop kopen of niet? Voor beleggers is het kopen of niet van GameStop aandelen een belangrijke vraag die we in dit artikel niet eenduidig kunnen beantwoorden.

Elke belegger staat namelijk net even anders in de wedstrijd. Zo zijn er beleggers die op zoek zijn naar risicovolle beleggingen, omdat het potentiële rendement op de korte termijn daarbij het hoogst is. 

Tegelijkertijd zijn er veel meer beleggers die juist op zoek zijn naar stabiele aandelen op de lange termijn, waarbij er een heel andere strategie wordt gehanteerd. Voor zulke beleggers is het beleggen in GameStop aandelen wellicht minder interessant, omdat het risicovol is.

Je maakt immers op een veilige wijze het meeste rendement door te beleggen in een aandeel dat structureel groeit, zodat je stukje bij beetje rendement meepikt.

GameStop aandelen kopen of niet is dus afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en jouw financiële middelen. 


Waar GameStop kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in GameStop aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


GameStop aandelen advies?

Zo zijn we alweer beland bij het einde van dit artikel over het GameStop aandeel, waarbij we onderzochten of GameStop aandelen kopen of niet een vraag is die voor jou geldt.

We hebben allereerst ontdekt dat GameStop actief is in de wereld van fysieke games, terwijl de wereld om ons heen steeds meer trekt naar de online omgevingen. Daardoor dreigt het bedrijfsplan van GameStop op de lange termijn wellicht ineen te storten.

Ook hebben we de uitzonderlijke koersontwikkelingen in 2021 belicht, waarbij we boven alles hebben ontdekt dat de beleggers het aandeel volledig hebben opgeblazen. In dezelfde periode bleek dat GameStop namelijk verlies te draaien.

Om te beoordelen of GameStop aandelen kopen voor jouw portfolio interessant zou kunnen zijn, hebben we je geholpen door het aandeel van GameStop vanuit verschillende perspectieven te analyseren. 

En zo kan niet anders worden geconcludeerd dan dat GameStop een risicovolle investering is. Is het daardoor meteen een slechte investering? Nee. Elk aandeel heeft potentie tot groei, maar het ene aandeel is toch echt een stukje veiliger dan het andere aandeel. 

Snel en gemakkelijk het aandeel GameStop kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>

🎁 Cadeautje:  Bitvavo geeft onze lezers vandaag €10,- gratis Bitcoin, DOGE, XRP of een andere crypto!