• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Aandeel Fuel Cell kopen of niet – Fuel Cell aandelen verwachtingen [2023-2030]

Aandeel Fuel Cell kopen of niet? Het in 1969 opgerichte Fuel Cell Energy timmert al een aantal jaren aan de weg binnen de wereld van brandstofcellen voor fabrieken over de hele wereld.

Wellicht heb je nog nooit gehoord van dit bedrijf, maar aandelen Fuel Cell Energy zijn al sinds 1992 aan te kopen op de Amerikaanse beurs. Hoe zit het precies met het Fuel Cell aandeel?

In dit artikel analyseren we daarom het Fuel Cell aandeel, zodat jij aan het einde van dit artikel zelf kunt beoordelen of Fuel Cell voor jouw portfolio interessant zouden kunnen zijn!

Snel en gemakkelijk het aandeel Fuel Cell kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Fuel Cell aandeel?

Wat is het Fuel Cell aandeel precies? In dit onderdeel van de analyse zullen we stilstaan bij het bedrijf dacht schuilt achter het Fuel Cell aandeel. Een aandeel is namelijk niet altijd exact hetzelfde als een bedrijf. 

Zo kan de koers van een bedrijf soms lager of hoger staan dan het bedrijf op dat moment daadwerkelijk presteert. Het komt bijvoorbeeld veel voor dat de koers van een aandeel heel hoog staat, terwijl het bedrijf in diezelfde periode verlies draait. 

En daarom onderzoeken we hier het bedrijf achter het Fuel Cell Energy aandeel. Fuel Cell is in 1969 opgericht in het Amerikaanse Connecticut. Daar werden in de eerste jaren brandstofcellen geproduceerd voor het Amerikaanse leger. 

In de jaren daarna werd het zwaartepunt van de Fuel Cell aandelen verschoven naar andere industriële sectoren. Zo werden de cellen van Fuel Cell gebruikt voor de productie van Toyota's, onderzeeërs en recycling.

Met een investering in Fuel Cell beleg je dus in een grote groep industrieën voor uiteenlopende producten. De drie hoofdfabrieken van Fuel Cell zijn gevestigd in de Verenigde Staten, Duitsland en Zuid-Korea. Een wereldwijde speler dus!


Actuele Fuel Cell koers

Ben jij benieuwd naar de actuele koers Fuel Cell? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de Fuel Cell koers van het aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel Fuel Cell op dit moment heeft. 


Historische koers Fuel Cell 

Hoe zag de Fuel Cell koers er door de jaren heen uit? Van de Fuel Cell koers kunnen we veel leren over hoe er door beleggers is geïnvesteerd in dit aandeel. 

Op het moment dat veel beleggers investeren in een bepaald aandeel, zal je zien dat de koers van een aandeel stijgt. Andersom daalt de koers van een aandeel doorgaans als veel beleggers hun aandelen verkopen.

Fuel Cell trad in 1992 toe tot de beurs, waarbij het aandeel voor zo'n $200 per aandeel. Dat is al een best hoog bedrag, want de meeste aandelen treden toe tot de beurs met een veel lager bedrag. Dat hoge bedrag van Fuel Cell betekent hier dus dat dit bedrijf al aardig wat investeerders had gegenereerd voordat ze tot de aandelenmarkt toetraden.

In de jaren na 1992 ging het bij Fuel Cell Energy heel snel. Sterker nog, de periode tussen 2000 en 2004 kan het best worden omschreven als pure chaos. Zo groeide het aandeel van $500 per aandeel Fuel Cell Energy in 2000 naar $7654 per aandeel in 2001. Dat is een groei van 1430%!

Fuel Cell Energy Koers

Maar die groei ontstond in een periode van chaos, dus de koers daalde in dat jaar ook nog eens explosief. En die explosieve daling en groei heeft zich doorgezet tot 2010, toen het aandeel opeens weer zakte naar een prijs van zo'n $500 per aandeel.

En vanaf toen zakte de koers heel erg en lijkt het alsof de koers Fuel Cell Energy op een dieptepunt ligt. Maar laat je niet misleiden, want de extreem hoge koers in 2000 geeft een vertekend beeld van de realiteit. 

fuel cell energy koers

Als we namelijk kijken naar de koers van de periode tussen 2017 en 2022, valt dat dramatische beeld best wel mee. Zo zien we opeens een schommeling voor een prijs tussen de $0,16 en $27 - en dat is wel even wat anders dan de $7000 die je in 2000 betaalde voor het Fuel Cell Energy aandeel.

Al met al kan niets anders worden geconcludeerd dan dat het aandeel Fuel Cell Energy in de koershistorie nogal chaotisch is gebleken. En wat dat nu precies betekent voor een belegger, lichten we hieronder verder toe. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Fuel Cell kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Fuel Cell verwachting

Hoe zit het precies met de Fuel Cell Energy aandeel verwachting? In dit onderdeel van het artikel zullen we onderzoeken wat de verwachting is van dit aandeel voor de komende jaren.

Dit is belangrijk, omdat beleggers veelal het meeste rendement kunnen behalen door te investeren in aandelen waarvan het bedrijf op de lange termijn groei zal laten zien. En om alvast met de deur in huis te vallen: de chaotische historische koers van Fuel Cell Energy is geen goed teken.

Kennelijk is de sector waarin Fuel Cell actief is zo rommelig dat ook beleggers niet wisten wat ze er mee aan moesten. Voor een bedrijf dat al sinds 1992 actief is, is een dergelijke chaotische koers echt uitzonderlijk. 

Als we kijken naar de winstcijfers van Fuel Cell Energy, komen we al snel voor een verklaring van die chaotische koers. Dit aandeel heeft al sinds 2016 verlies gedraaid. Sterker nog, ze verloren elk jaar weer meer geld dan het jaar daarvoor.

Als we dit gegeven combineren met de uitzonderlijk onregelmatige koers, kan niet anders worden geconcludeerd dat Fuel Cell Energy een bedrijf is dat het de komende jaren nog wel moeilijk zou kunnen krijgen. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Fuel Cell kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Fuel Cell prijs voorspelling 2022 – 2028

Wat is de Fuel Cell Energy aandeel prijsvoorspelling van 2022 tot 2028? De prijs van een aandeel is belangrijk voor beleggers om rekening mee te houden in de beslissing of je wel of niet wilt beleggen in een bepaald aandeel. 

Als een aandeel bijvoorbeeld in een periode van 5 jaar steeds duurder en duurder is geworden, kan je jezelf afvragen of het wel verstandig is om na zo'n langer periode met veel groei nog in te stappen. Het aandeel is dan namelijk al enigszins opgeblazen.

Tegelijkertijd is het vrijwel onmogelijk om de markt te timen. Veel beleggers investeren daarom maandelijks een bepaald bedrag in een vast pakket met verschillende aandelen daarin, om zo te voorkomen dat je handelt vanuit emotie.

Als we kijken naar Fuel Cell Energy aandelen, is het overduidelijk dat de koers heel veel fluctuatie vertoont. En daarmee is het Fuel Cell aandeel een risicovolle investering. Je weet immers nooit of dit aandeel in de nabije toekomst weer zo'n grote daling zal laten zien.

Al met al blijft het beleggen in aandelen een persoonlijke overweging. Geloof je bijvoorbeeld in de sector waarin Fuel Cell Energy actief in is en zie je daar toekomst in? Dan kan het ondanks de instabiliteit van de koers toch een interessant aandeel zijn. 


Fuel Cell kopen of niet?

Aandelen Fuel Cell Energy kopen of niet? Dit is een belangrijke vraag die we hier zullen proberen om te beantwoorden, zodat jij zelf kunt overwegen of Fuel Cell voor jouw portfolio interessant zou kunnen zijn.

Allereerst is het zo dat voor elke belegger het antwoord op deze vraag verschilt. Elk portfolio ziet er immers net weer even anders uit. Daar komt nog eens bij dat de koers in de periode nadat dit artikel is geschreven opeens een enorme wending zou kunnen doormaken.

De koers van een aandeel is afhankelijk van het koop- en verkoopgedrag van beleggers. Het lijkt erop dat de kopers de hoop hebben opgegeven, want dit aandeel heeft een enorme daling laten zien.

Daarmee zou je kunnen beargumenteren dat Fuel Cell aandelen momenteel in de uitverkoop staan. Tegelijkertijd weten we dat Fuel Cell Energy in de afgelopen jaren alleen maar verlies heeft gemaakt. En dat duidt volledig op instabiliteit. 

Zo hebben we met het Fuel Cell Energy aandeel te maken met een risicovolle investering. Af en toe zit er een flinke stijging in de koers, dus er zitten wel degelijk kansen in dit aandeel. Maar die kansen lijkt vooral te ontstaan door gedrag van individuele beleggers - en niet door het bedrijf. 


Waar investeren in Fuel Cell?

Ben jij van plan om te beleggen in Fuel Cell Energy aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Fuel Cell advies

Dat brengt ons bij het einde van dit artikel over de Fuel Cell Energy verwachtingen van de komende periode. In dit artikel hebben we dit complexe aandeel eens onder de loep genomen.

Wat is dan het Fuel Cell Energy advies? Met een aandeel Fuel Cell investeer je in brandstofcellen die worden gebruikt voor uiteenlopende producten in allerlei verschillende industrieën. Je zou kunnen zeggen dat het aanbod divers is, maar weet je nu eigenlijk precies wat Fuel Cell Energy levert?

Wij in ieder geval niet. En die onduidelijkheid is ook duidelijk zichtbaar in de aandeel Fuel Cell koers, want de koers van het aandeel heeft een van de meest hectische ontwikkelingen laten zien op de beurs.

Die hectiek is verder nog zichtbaar als we kijken naar de winstgevendheid van Fuel Cell, want het bedrijf draait al sinds 2016 flinke verliezen. 

Dit alles is een negatief verhaal - en misschien ook wel terecht. Is Fuel Cell daarmee een aandeel dat meteen moet worden afgeschreven? Nee, zeker niet. Fuel Cell heeft in het jaar 2000 een enorme klapper gemaakt en wellicht komt dat in de toekomst er weer aan.

Maar met volle zekerheid kan worden gesteld dat Fuel Cell Energy een risicovolle investering is. Voor beleggers die hier niet bang voor zijn kan het dus een interessante investering zijn. Voor beleggers die liever op de lange termijn beleggen, is het wellicht verstandiger om verder te zoeken. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Fuel Cell kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>