• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Aandeel ForFarmers kopen of niet – Aandelen ForFarmers verwachtingen [2023-2030]

Aandeel ForFarmers kopen of niet? Dit Nederlandse bedrijf is maar in één ding gespecialiseerd: veevoer. Via het voer van ForFarmers wordt de veestapel van talloze boeren door heel Europa voorzien van eten. En sinds 2016 is dit bedrijf toegetreden tot de beurs.

Maar kan het ForFarmers aandeel interessant zijn voor jouw portfolio? In dit artikel onderzoeken we alle voor- en nadelen van het ForFarmers aandeel. Zo kan jij aan het einde van dit artikel zelf onderzoeken of dit ForFarmers aandeel voor jou een geschikte investering kan zijn!

 • ForFarmers produceert veevoer voor meer dan 35.000 boeren in Europa
 • ForFarmers heeft hoofdkantoren in Nederland, België en Duitsland
 • De koers van ForFarmers is vanuit een al lage prijs voor het aandeel heel gestaag gedaald, zonder extreme schommelingen
 • ForFarmers maakt al jaren flinke winsten
 • AMG kan gezien worden als een redelijk veilige investering op de lange termijn

Wat is het ForFarmers aandeel?

Wat is het ForFarmers aandeel precies? ForFarmers is een bedrijf dat is ontstaan vanuit een samenwerkingsverband dat net na de Tweede Wereldoorlog in Europa werd opgericht. In deze periode, toen de EU nog in de kinderschoenen stond, werd er in heel Europa steeds meer samenwerking op poten gezet om de EU op te bouwen.

Het idee achter ForFarmers is simpel: we leveren op een efficiënte maner veevoer aan zoveel mogelijk Europese boeren. Zo had ForFarmers in 2019 zo'n 35 fabrieken verspreid over Europa die voer leverde aan meer dan 26.000 boeren.

De afzetmarkt van ForFarmers bevindt zich voor het grootste gedeelte in landen als Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen en België. Tegenwoordig zijn er zo'n 2500 medewerkers actief voor ForFarmers. 

Met een aandeel van ForFarmers investeer je dus in een bedrijf dat verantwoordelijk is voor het verspreiden van veevoer, waarbij het een van de grootste partijen is in Europa die deze dienst verleent. 

Snel en gemakkelijk het aandeel ForFarmers kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Actuele ForFarmers koers

Ben jij benieuwd naar de actuele koers ForFarmers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de ForFarmers koers van het aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel ForFarmers op dit moment heeft. 


Historische koers ForFarmers

Hoe zag de ForFarmers koers er door de jaren heen uit? Nu we kort kennis hebben gemaakt met het ForFarmers bedrijf, is de volgende stap in onze analyse om de ForFarmers aandeel koers te bekijken. Van de koers kunnen we namelijk veel leren over het koopgedrag van beleggers.

De historische koers ForFarmers begon ten tijde van de beursgang in 2016. Destijds kon je een aandeel ForFarmers kopen voor een bedrag van €7 per stuk. Dit is in vergelijking met aandelen in andere sectoren een heel lage prijs. Een koopje dus!

Deze prijs veranderde in de jaren na de beursgang niet heel drastisch. Zo steeg de koers in 2018 naar een recordhoogte van €12,30 per stuk. Dat lijkt alsnog als een heel lage prijs, maar ten opzichte van 2016 is dit wel een prijsstijging van 75,7%! 

In de jaren daarna zien we een duidelijke neerwaartse lijn in de koers, waarbij het aandeel heel gestaag daalde naar een prijs van €2 in 2023. Het opvallende aan de ForFarmers koers is dat de prijsstijgingen- en dalingen heel gestaag verlopen, zonder stevige schommelingen.

Al met al hebben we dus een redelijk nieuw aandeel voorhanden waarbij de koers eerst licht steeg en vervolgens een flinke daling liet zien. Hierbij is de zeer lichte schommeling in de tussenliggende periode opvallend. Wat dat precies betekent, leggen we hieronder voor je uit! 

Snel en gemakkelijk het aandeel ForFarmers kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

ForFarmers verwachting

Hoe zit het precies met de ForFarmers aandeel verwachting? Met een aandeelverwachting onderzoeken we de branche waarin het bedrijf werkzaam is en de winstcijfers van de afgelopen jaren. En zo kunnen we voorzichtig onderzoeken wat de verwachting is van dit bedrijf.

ForFarmers is een bedrijf dat werkzaam is in de toevoer van veevoer aan de veestapel. Het is inmiddels bekend dat Europa - en in nog veel sterkere mate Nederland - een enorme veestapel heeft. En daar is veel voer voor nodig.

Tegelijkertijd komen er tegenwoordig steeds meer geluiden op tegen de grootte van deze veestapel, waarbij er meer en meer behoefte is aan een alternatieve manier.

Maar dat alternatief is er voorlopig nog niet. Sterker nog, de enorme veestapel lijkt alleen maar groter te worden. En tot dat alternatief op een duurzame manier wordt ingezet in Europa, zit ForFarmers niet verlegen in de afzetmarkt. 

Als we kijken naar de winstcijfers, is het opvallend dat ForFarmers gedurende de hele periode op de beurs flink wat winst heeft gemaakt. Pas in 2020 daalde de winst enigszins, maar het feit dat dit bedrijf enkel winst heeft gemaakt is vrij uitzonderlijk.

We hebben dus te maken met een bedrijf dat voorlopig essentieel is in de economie en dat ook nog eens winst weet te behalen in die markt. Met andere woorden hebben we hier te maken met een stevig bedrijf dat hun positie voorlopig niet zal weggeven. 

Snel en gemakkelijk het aandeel ForFarmers kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

ForFarmers prijs voorspelling 2023 – 2028

Nu we de aandeelverwachtingen van het bedrijf ForFarmers besproken hebben, kunnen we door met het volgende onderdeel van deze analyse: de prijs voorspelling.

De voorspelling van de prijs van een aandeel is veelal gebaseerd op de koershoogte van de laatste jaren in combinatie met de hoogte van de winsten of verliezen. 

Als we kijken naar ForFarmers is het overduidelijk dat we anno 2023 in een dalende trend zitten. De koers is eigenlijk sinds 2018 al aan het dalen, waarbij er steeds heel kleine schommelingen plaatsvinden die de koers weer een beetje opdrukken.

Tegelijkertijd weten we dat ForFarmers eigenlijk al jaren winst maakt. Zo zien we dus dat de koers daalt in een periode waarin de winsten eigenlijk alleen maar toenemen. En dat is interessant, want het betekent dus dat beleggers minder hebben belegt in dit aandeel in die periode.

Dat biedt dus kansen voor de toekomst. Omdat de prijs nu zo laag staat, terwijl de winsten hoog zijn, is de kans dus groot dat ook de koers op den duur weer zal aantrekken. Daarmee is het dus aannemelijk dat de koers in de komende jaren wel weer zal gaan stijgen. 


ForFarmers aandeel kopen of niet?

Nu we weten dat de koers van ForFarmers hoogstwaarschijnlijk nog wel zal gaan stijgen in de toekomst, blijft alleen maar de vraag over of het ForFarmers aandeel kopen of niet voor jou een interessante keuze zou kunnen zijn.

Daarvoor moet allereerst worden stilgestaan bij het feit dat alle beleggers net even anders in de wedstrijd staan. Niet elke belegger is geïnteresseerd in aandelen als het ForFarmers aandeel vanwege uiteenlopende redenen.

Laten we daarom de feiten even op een rijtje zetten. Allereerst heeft ForFarmers een zeer stevige positie op de markt. Daarnaast maakt ForFarmers al jaren lang winst. Als laatste staat de koers van ForFarmers al een aantal jaren laag.

Je zou zo kunnen beargumenteren dat het ForFarmers aandeel kopen op dit moment in de uitverkoop staat. Tegelijkertijd hebben we ook ontdekt dat je vraagtekens zou kunnen plaatsen bij de toekomstbestendigheid van dit bedrijf, aangezien de veestapel steeds meer onder druk staat.

Al met al hebben we dus te maken met een aandeel dat je vanuit verschillende perspectieven zou kunnen beoordelen. Is er één sluitend antwoord voor alle beleggers? Nee. Zeker niet. 


Waar investeren in ForFarmers?

Ben jij van plan om te beleggen in ForFarmers aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


ForFarmers aandeel advies

En dat brengt ons alweer bij het einde van dit artikel over het aandeel ForFarmers, waarbij we de verwachtingen van dit aandeel eens even op een rij hebben gezet.

We hebben met dit aandeel te maken met een belegging die nogal uniek is, omdat de koers van dit aandeel in combinatie met de winst die ForFarmers al jaren maakt, niet vaak voorkomt. Veel vaker zien we het omgekeerde, waarbij het bedrijf verliest maakt, maar de koers juist stijgt.

En dat biedt kansen voor beleggers om te beleggen in dit aandeel. De prijs van een aandeel is immers laag, waardoor je met een relatief klein bedrag al zou kunnen instappen.

Tegelijkertijd hebben we in dit artikel ontdekt dat het nooit volledig mogelijk is om volledige zekerheid te kunnen bieden rondom aandelen. De koers van een aandeel is immers afhankelijk van het koop- en verkoopgedrag van beleggers en investerdeers.

Dat brengt ons dan ook bij de logische conclusie dat het beleggen in een ForFarmers aandeel kansrijk is, maar afhangt van jouw persoonlijke situatie. Het blijft daarom aan te raden om altijd goed onderzoek te doen naar dit aandeel voordat je besluit om er daadwerkelijk in te beleggen. 

Snel en gemakkelijk het aandeel ForFarmers kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>