• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Engie Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Engie aandeel? Engi is een beursgenoteerd bedrijf rondom gas en grondstoffen dat werkzaam is in Frankrijk, maar Nederlandse roots heeft. Het is namelijk één van de oudste multinationals van de wereld!

Tegenwoordig is het interessanter dan ooit om te beleggen in aandelen. Dit komt doordat de inflatie anno hoog staat en de spaarrente heel laag. Met andere woorden: door niet te beleggen verdampt jouw vermogen.

Maar is Engie dan een interessant aandeel om in te beleggen? Dat is de vraag die centraal staat in dit artikel. Aan het einde van dit artikel heb jij kennis over de geschiedenis van Engie en ben jij in staat om een onderbouwde keuze te maken of Engie een interessant aandeel is of niet. Kortom, lees verder om alles te weten over het Engie aandeel!

Snel en gemakkelijk het aandeel Engie kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Engie aandeel?

Aandelen worden al sinds jaar en dag door bedrijven uitgegeven om meer investeringen aan te trekken. Engie is een bedrijf dat deze investeringen in de afgelopen jaren maar al te graag heeft verwelkomd. En dat heeft alles te maken met de geschiedenis van dit bedrijf.

Die geschiedenis start in de jaren 1800 in ons eigen kikkerlandje. Koning Willem de eerste gaf in 1822 een klap op de financiering van één van de eerste staatsbedrijven: Algemeene Nederlansche Maatschappij ter begunstiging van volksvlijt. Deze naam vond men al snel niet catchy genoeg, dus het bedrijf ging al snel verder onder de naam Suez. 

Suez heeft zich jarenlang bezig gehouden met watermanagement, energiewinning en afvalverwerking. Maar, Suez lukte zag kansen in een bredere samenwerking. Daarom fuseerde zij in 1946 met het Franse Gaz de France. En vanaf dat moment begon dit bedrijf, wat nu GDF Suez heette, zich flink uit te breiden.

Kort gezegd heeft GDF Suez zich in jaren na hun fusie ontwikkeld tot één van de grotere spelers in de hectische Europese energiemarkt. Talloze contracten met verschillende landen, overnames van kleine bedrijven en fusies met grote partners kenmerkte de werkzaamheden van GDF Suez.

Maar deze stier zag een toreador in het rood aan komen wandelen. Met een naamsverandering tot Engie trad het bedrijf toe tot de Europeze beurzen in 2005. Daarmee opende zich een wereld aan nieuwe investeringen, die goed werden gebruikt door Engie. De werkzaamheden breidden zich uit tot de Verenigde Staten, de Franse kolonies over de hele wereld en Zuid-Amerika. Anno 2023 is Engie de werkgever van zo'n 170.000 werknemers over de hele wereld. Geen kleine speler dus!

Kortom, met een aandeel Engie in jouw portfolio beleg je in de turbulente energiemarkt, die continu aan het veranderen is. Engie is een bedrijf dat door de Franse staat wordt gesteund en die steun gebruikt om mee te gaan in alle ontwikkelingen die zich voordoen in die markt. 


Actuele Engie koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Engie koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Engie aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Engie op dit moment heeft. 


Historische koers Engie

Nu we kennis hebben gemaakt met de historie van Engie, is het interessant om de historische koers eens onder de loep te nemen. Hiermee kunnen we namelijk onderzoeken hoe het aandeel van Engie zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

Die ontwikkeling start met de beursgang in 2005, waarbij het aandeel zo'n €25 per stuk kostte. Het aandeel Engie is een aandeel dat door de Franse staat wordt ondersteund. Grof gezegd zullen dit soort aandeel niet zo snel een explosieve groei laten zien. Dat is ook niet gek, want een staatsbedrijf met enorme winstmarges zal al snel vreemd worden aangekeken door de bevolking.

Dat geldt ook voor Engie. In 2008 werd een hoogtepunt bereikt van zo'n €43 per aandeel. Dit is een groei ten opzichte van de beursgang van zo'n 70%. Het is belangrijk om hierbij de benoemen dat deze groei niet zo heel gestaag verliep. Sterker nog, de groei liet zich kenmerken door veel fluctuatie. 

Ook die fluctuatie is goed te verklaren. Energiebedrijven hebben het namelijk niet zo makkelijk. In vergelijking met andere sectoren is de energiesector wel één van de sectoren die het meest onder druk ligt vanuit regeringen over de hele wereld. 

En dat blijkt ook uit de koers. De koerspiek in 2008 is door Engie niet meer geëvenaard. Tot 2023 is er een daling in de koers zichtbaar met evenveel fluctuatie als de periode tot 2008. Deze daling heeft zich doorgezet tot een koersprijs van zo'n €10 per stuk. 

Met andere woorden: Engie groeide aanvankelijk snel tot 2008, maar daalde daarna met veel fluctuatie tot een prijs van zo'n €10 per aandeel in 2023.

Snel en gemakkelijk het aandeel Engie kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Engie Verwachting

De koers van Engie heeft door de jaren heen een dalende trend laten zien. Nu is het de vraag of deze dalende trend zich in de komende jaren nog zal doorzetten. Of zal er misschien nog wel een stijging aankomen? In dit onderdeel van het artikel onderzoeken we de daarom Engie verwachting van de komende jaren.

Om deze verwachting te verwoorden, moeten we allereerst benadrukken dat de energiesector een sector waarin bedreigingen en kansen dicht bij elkaar liggen. Zo kan je je best bedenken dat het opboren van olie over twintig jaar er anders uit zal zien dan nu. We weten namelijk dat olie op een gegeven moment op zal raken. 

Tegelijkertijd zijn er heel veel kansen die nog niet volledig worden benut. Hoeveel elektrische auto's rijden er bijvoorbeeld al in jouw straat voorbij? Totdat elke auto die jij ziet elektrisch rijdt zou je kunnen stellen dat er voor bedrijven als Engie nog kansen liggen in de elektriciteitssector.

Daarnaast is het interessant dat Engie een bedrijf is dat door de Franse Staat wordt ondersteund. Daarmee is Engie namelijk een bedrijf dat niet zo snel failliet zal gaan. Sterker nog, de kans is veel groter dat Engie de komende jaren alleen nog maar een grotere impact zal uitoefenen op de electriciteitsbranche.

Met deze informatie in het achterhoofd kunnen we zachtjesaan stellen dat Engie in de komende jaren nog wel actief zal blijven. Ook is de kans groot dat Engie een flinke rol in de energietransitie zal spelen, omdat Engie door de Franse Staat wordt ondersteund. Kortom, Engie zal in de komende jaren nog wel meer groei doormaken.

Snel en gemakkelijk het aandeel Engie kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Engie prijs voorspelling 2023 – 2028

Nu we hebben ontdekt dat Engie één van de oudste multinationals is ter wereld, de koers van Engie zich heeft ontwikkeld met een dalende trend, maar veel potentie heeft om in de komende jaren nog veel impact uit te oefenen, kunnen we verdergaan op de ster van de show: de prijs. 

Een Engie prijs voorspelling doen wij veelal met een glazen bol, maar helaas werkte deze vandaag niet helemaal mee. En hoe dan verder? Nou, met een kleine dosis gezond verstand komen we al een heel eind.

De prijs staat anno 2023 laag. Dat staat vast. Ook weten we dat de koersprijs in de afgelopen jaren een stuk hoger stond. Daarom is het niet gek om te voorspellen dat de koers de komende jaren nog wel rond de huidige prijs zal blijven schommelen. 

De energiemarkt is namelijk afhankelijk van wetgeving. Totdat er stevige wetgeving rondom investeringen in nieuwe vormen van energie op landelijk niveau, is een explosieve groei van de koers van Engie niet te verwachten. En zelfs als die wetgeving de baan vrijmaakt voor enorme investeringen in alternatieve energiebronnen, kan je van een staatsbedrijf als Engie niet verwachten dat de koers in één keer door het dak vliegt.

Daarom kan - met enige voorzichtigheid - worden gesteld dat de koers van Engie in de komende jaren nog wel zo rond een prijs van €10 zal blijven schommelen. Een beetje groei hier en een beetje daling daar? Waarschijnlijk wel. Een explosieve groei naar €100 per aandeel? Waarschijnlijk niet. 


Engie kopen of niet?

What's next? Je hebt nu heel veel informatie over de geschiedenis van Engie, de koersontwikkelingen en de verwachtingen. Met deze informatie zou jij op een onderbouwde wijze een keuze kunnen maken of je wel of niet wilt beleggen in Engie. 

Nu is het zo dat het beleggen in een Engie aandeel een persoonlijke keuze blijft. Hierbij zal je jezelf de vraag moeten stellen of Engie past binnen jouw visie op de wereld. Geloof jij erin dat staatsbedrijven een grote rol gaan spelen in de energietransitie? Dan is Engie wellicht interessant. Geloof jij erin dat de energietransitie nog wel even op zich laat wachten? Dan zal je met Engie een aandeel in jouw portfolio hebben dat hoogstwaarschijnlijk niet heel veel groei zal laten zien in de komende periode.

Beleggen in aandelen kan je daarnaast uitvoeren via een kortetermijnstrategie. Dat wil zeggen dat je juist fluctuerende aandelen opzoekt en daarop winst probeert te maken. Bij Engie kom je via deze strategie bedrogen uit, want de koers staat al jaren laag.

En een langetermijnstrategie dan? Dat wordt al een stuk interessanter. Een lage koers in een stevig bedrijf kan namelijk op termijn winst opleveren. Engie is een bedrijf dat al sinds 1822 actief is, dus het is niet ondenkbaar dat ze daar nog eens 200 jaren aan vastplakken.

Kortom, Engie kopen is een keuze die persoonlijk is en waarvoor verschillende argumenten gegeven kunnen worden. In dit artikel hebben we informatie gegeven die jou kan ondersteunen in het maken van die keuze. 


Waar Engie kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Engie aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Engie aandelen advies?

En dat brengt ons bij het einde van dit artikel dat volledig in het teken stond van het Engie aandeel. Wij hebben ontdekt dat Engie een aandeel is met een rijke historie in de energiesector en al jaren flink aan de weg timmert. Zo is het werknemersaantal in de periode tussen 1822 en 2023 toegenomen tot meer dan 150.000 over de hele wereld.

Ook hebben we gezien dat de koers van Engie sinds de beursgang in 2005 eerst snel groeide, maar vanaf 2008 tot 2023 een flinke daling heeft laten zien. Het vooruitzicht hierbij is dat de koers over de komende jaren nog wel rond die lage waarde zal blijven schommelen. 

Engie is bedrijf dat wordt ondersteund door de Franse Staat, dus het is niet ondenkbaar dat Engie een grote rol zal spelen in de energietransitie die er onvermijdelijk aan zal komen. In dat geval kan Engie een interessant aandeel zijn om in te beleggen, omdat de koers momenteel laagstaat. Tegelijkertijd kan je van een staatsbedrijf niet extreme winstpercentages verwachten.

Al met al is Engie een bedrijf dat voor beleggers interessant kan zijn die een langetermijnvisie op het beleggen hebben en die geloven dat er een energietransitie aan zal komen. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Engie kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>