• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Deutsche Bank Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2022-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Deutsche Bank? Het is wellicht tegennatuurlijk, maar het is tegenwoordig mogelijk om via aandelen te investeren in grote banken. En de Deutsche Bank, één van de grootste banken ter wereld, is hier een heel goed voorbeeld van! 

Maar hoe staat ervoor met het aandeel van Deutsche Bank? Een investering in een bank is wel even andere koek dan een investering in een groot bedrijf, dus het is belangrijk om hier een goede analyse van te maken.

In dit artikel nemen we daarom de aandelen van de Deutsche Bank goed onder de loep. Door grondig onderzoek te doen naar het aandeel van de Deutsche Bank heb jij aan het eind van dit artikel alle informatie om zelf te onderzoeken of de Deutsche Bank voor jouw portfolio interessant zou kunnen zijn!

Snel en gemakkelijk het aandeel Deutsche Bank kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Deutsche Bank aandeel?

Het is tegenwoordig mogelijk om te beleggen in talloze bedrijven over de hele wereld. Bij de meeste aandelen is het vaak duidelijk waarin je belegt. Met een aandeel in Tesla beleg je in elektrische auto's, met een in Apple beleg je in iPhones, iMacs en Airpods, en met een aandeel in TUI beleg je in de vakantie-industrie.

Bij een aandeel in een nationale bank als de Deutsche Bank steekt dat iets ingewikkelder in elkaar. Een bank produceert immers niet bepaalde producten waarop winst wordt gemaakt. Nee, bij een bank kan je niet echt spreken van een grote winstgevendheid.

Daarom moet je bij het investeren in een aandeel van een bank meer denken aan zaken als obligaties, staatsleningen of staatsbedrijven waarin je investeert. In het geval van Deutsche Bank zijn er vier grote onderdelen waaruit de bank bestaat: investeringen, bedrijfsfinancieringen, privé bezit en vermogensbeheer. 

Veruit het grootste gedeelte van de geldstroom bij de Deutsche Bank is afkomstig uit de koker van het onderdeel 'investeringen'. Hierbij is het zo dat de bank bedrijven over de vloer krijgt die op zoek zijn naar een investering van de Deutsche Bank. En gaat het na zo'n investering goed met het bedrijf, ontvangt de Deutsche Bank daar een klein percentage over. 

Met een aandeel in de Deutsche Bank beleg je in een bedrijf met zo'n 83.000 werknemers over de hele wereld. Verder staat de bank in het rijtje van de 40 grootste banken ter wereld. Als laatste beleg je niet zo zeer in een winstgevend product, maar in een groot aantal diensten waaruit een klein percentage winst stroomt. 


Actuele Deutsche Bank koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Deutsche Bank koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Deutsche Bank aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Deutsche Bank op dit moment heeft. 


Historische koers Deutsche Bank

Bij het beleggen in aandelen is het van belang om te weten hoe duur een bepaald aandeel is. Een aandeel dat meer dan €200 per stuk kost is namelijk best aan de dure kant. Voor datzelfde bedrag zou je bijvoorbeeld 5 andere aandelen kopen die een stuk goedkoper zijn. 

Tegelijkertijd is het interessant om te kijken wat de koers van een bepaald aandeel in het verleden heeft gedaan. Misschien is een aandeel in een korte tijd wel heel snel gedaald, of is een aandeel qua prijs juist heel snel gestegen. Dat zijn allemaal ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op jouw beslissing of je wel of niet belegt in een bepaald aandeel.

Daarom nemen we hier even de historische koers van het Deutsche Bank aandeel onder de loep. En ons onderzoek begint in het jaar 1995, toen het aandeel voor het eerst was aan te kopen op de Duitse Xetra beurs. In dat jaar kostte een aandeel van de Deutsche Bank zo'n €27 per stuk. 

En laten we maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn weinig aandelen die qua prijs zoveel schommelingen laat zien dan het aandeel van de Deutsche Bank. Zelfs de Python achtbaan in de Efteling komt niet in de buurt van de fluctuatie van de Deutsche Bank.

Zo zien we de eerste kurkentrekker in het jaar 1998, toen de prijs steeg van zo'n €30 per stuk naar zo'n €65 per stuk. En meteen daarna zakte het aandeel weer terug naar zo'n €40 per stuk. Al deze prijsstijgingen en prijsdalingen vonden plaats in een periode van zo'n 2 jaar.

Het heeft niet heel veel zin om elke individuele fluctuatie volledig te analyseren, want het zijn er te veel om op te noemen. Toch zien we wel een duidelijke trend. Na 2010 zien we een duidelijke prijsdaling van het aandeel. Het aandeel was in 2010 voor zo'n €40 per stuk aan te kopen, en dat zakte in de jaren tot 2022 naar €20 per stuk, later naar €15 per stuk en er werd in 2020 zelfs een dieptepunt van zo'n €5 per stuk bereikt. En dat brengt ons bij 2022: een lage koers, na veel fluctuatie

Snel en gemakkelijk het aandeel Deutsche Bank kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Deutsche Bank Verwachting

Nu we even de historische koers van de Deutsche Bank met al haar ups en downs van de afgelopen jaren hebben laten zien, kunnen we doorgaan naar het volgende onderdeel van dit artikel. Hierbij is er eigenlijk maar één vraag die we proberen te beantwoorden: wat zijn de Deutsche Bank aandeel verwachtingen?

Hierbij grijpen we gewoonlijk naar onze glazen bol, maar helaas bleek hij vandaag niet te werken. En dat is soms ook maar goed ook, want anders zou het één grote chaos worden op de beurzen. Gelukkig hebben we wel een sterk alternatief voor de glazen bol, namelijk het gezond verstand.

Als we nadenken over de verwachting van het aandeel van de Deutsche Bank moeten we het hebben over het verdienmodel van de bank. Dat is namelijk in de laatste jaren heel snel veranderd. Daar waar bedrijven vroeger écht de bank nodig hadden om een bedrijf te starten, is dat anno 2022 steeds minder de situatie.

Er zijn veel meer zzp'ers, er zijn allerlei nieuwe partijen om nieuwe financieringen aan te vragen en de mensen zijn tegenwoordig steeds minder aan het sparen, en juist aan het beleggen. Waar zal de bank dan nog winst uit halen? Dat blijkt dan ook een pijnlijk punt, want eigenlijk staat de koers van de Deutsche Bank al sinds 2010 heel laag.

De verwachting is dat de rol die banken tegenwoordig innemen niet heel erg zullen veranderen. Dit patroon - een lage koers sinds 2010 - is namelijk bij vrijwel alle banken te zien. Bekijk bijvoorbeeld ons artikel maar over het ING aandeel. En ook daar zal de komende periode hoogstwaarschijnlijk niet veel in veranderen. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Deutsche Bank kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Deutsche Bank prijs voorspelling 2022 – 2028

En dan moeten we het hebben over de prijs. We hebben al kort aangestipt dat de hoogte van de prijs van een aandeel van invloed is op of je wel of niet belegt in een bepaald aandeel. Waar we het echter niet over hebben gehad, is hoe zo'n prijs nu eigenlijk ontstaat.

Kort gezegd ontstaat de hoogte van de prijs van een aandeel - oftewel de koers - door de wisselwerking tussen vraag en aanbod, en de hoeveelheid aandelen die worden uitgegeven door een bedrijf. Als de vraag heel hoog ligt, zal de prijs van de koers vaak stijgen. Andersom zal de prijs van een aandeel dalen op het moment dat de vraag niet zo hoog ligt.

En dat is wat er nu is gebeurd bij de Deutsche Bank. De vraag naar het aandeel is laag, waardoor de prijs van de koers ook heel laag ligt. Nu is dat niet heel gek in de wereld van de aandelen, want de koers fluctueert nu eenmaal. Echter is gebleken dat dit eigenlijk al sinds 2010 aan de hand is, en dat is een zorgelijke ontwikkeling.

Als we deze informatie combineren met het gegeven dat het verdienmodel van een bank, in tegenstelling tot grote bedrijven, in de komende jaren niet zo snel zal veranderen, kunnen we eigenlijk maar één conclusie trekken. En die conclusie is dat de koers van de Deutsche Bank in de komende jaren hoogstwaarschijnlijk niet heel veel zal gaan stijgen.

Tegelijkertijd kan wel worden beargumenteerd dat het aandeel van de Deutsche Bank anno 2022 eigenlijk in de uitverkoop staat. De koers is namelijk heel laag. Echter hebben we wel ontdekt dat deze investering allicht op de lange termijn niet heel veel zal opleveren.  


Deutsche Bank kopen of niet?

En dan is het nu tijd om over te gaan op het kopen van het aandeel. Nou ja, als jij vind dat dit aandeel een interessante keuze voor jouw portfolio zou kunnen zijn. Of je dat doet, blijft een persoonlijke keuze, waarvan het belangrijk is dat je onderzoek doet naar het aandeel. Gelukkig heb jij dit al gedaan door dit artikel tot nu toe te lezen!

Het kopen van een aandeel is grotendeels afhankelijk van timing. In het ideale geval koop je een aandeel als de koers laag staat, en verkoop je het weer als de koers hoog staat. Helaas is dit scenario niet altijd haalbaar, want de de aandelenbeurs is niet te timen. Wanneer zit de koers in een piek, en wanneer in een dal? Eigenlijk weet je dat pas de dag erna.

Toch kunnen we kijken naar de trend. En de trend is in het geval van Deutsche Bank heel duidelijk: de koers staat al jaren laag in vergelijking met de jaren ervoor. Dat zorgt ervoor dat het aandeel 'in de uitverkoop staat', want je kunt het aandeel kopen voor een lage prijs. Mocht de koers de komende jaren stijging laten zien, heb je een goede investering gemaakt.

Toch moeten we rekening houden met het scenario dat de prijs hetzelfde blijft, of juist nog meer zakt. En in dat geval moeten we de kunst afkijken van ervaren beleggers die er in het meeste geval voor kiezen om te beleggen in meerdere aandelen en die aandelen op verschillende momenten aan te kopen. 

In zo'n situatie bescherm je jezelf namelijk in het geval dat de koers ineenstort, omdat je altijd een plan b achter de de hand hebt. Tegelijkertijd verspreid je je jouw kansen over meerdere aandelen en meerdere momenten in het jaar. Een goed voorbeeld van een win-winsituatie dus!


Waar Deutsche Bank kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Deutsche Bank aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Deutsche Bank aandelen advies?

Zo! Dat was 'm alweer! In dit artikel hebben we eens even goed gekeken naar het aandeel van de Deutsche Bank, een aandeel dat gelijk staat aan een investering in één van de grotere banken op het wereldtoneel. Het is een bank met een rijke geschiedenis, waarbij het sinds 1995 mogelijk is om te beleggen in aandelen.

In dit artikel hebben we ontdekt dat je bij de Deutsche Bank eigenlijk belegt in allerlei verschillende subonderdelen, zoals investeringen en privé beheer. Het grootste deel van de inkomensstroom is afkomstig van de investeringen die worden uitgevoerd door de Deutsche Bank.

De historische koers liet een aantal alarmbellen rinkelen. Zo zagen we tot 2010 extreme fluctuatie, en dat is geen goed teken. Vervolgens gaan we in mineur verder, want vanaf 2010 is de koers steeds meer en meer gaan zakken. En dat brengt ons, in 2022, bij een koers die heel laag staat.

Combineren we die lage koers met het gegeven dat het verdienmodel van de Deutsche Bank op zijn zachtst gezegd achterhaald is, kunnen we eigenlijk alleen maar concluderen dat de koers van de Deutsche Bank in de komende periode hoogstwaarschijnlijk niet veel groei zal laten zien.

Al met al hebben we te maken met een interessant aandeel, waarvan de koers waarschijnlijk niet veel groei zal laten zien. Betekent dat meteen dat het geen goede investering is? Absoluut niet. Een aandeel als dit is namelijk anno 2022 stabiel - en daar is ook wel wat voor te zeggen. In ieder geval blijft het beleggen in dit aandeel een persoonlijke keuze.

Snel en gemakkelijk het aandeel Deutsche Bank kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>