• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Coca Cola aandelen verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Coca Cola aandeel? Met leuzen als 'Delicious and Refreshing', 'Always Coca-Cola' of 'Taste the Feeling' probeert Coca Cola sinds 1886 dit drankje aan de verstandige Amerikaan te verkopen. Dat Coca Cola meer dan honderd jaar later niet meer weg te denken zou zijn uit cafés en restaurants over de hele wereld, zouden zij waarschijnlijk niet verwachten.

Tegenwoordig is het mogelijk om Coca Cola aandelen te verkopen. Hoe zit het daarmee? Het drankje is natuurlijk wereldberoemd, maar is een aandeel in Coca Cola een investering die voor jouw portfolio op de lange termijn iets zou kunnen opleveren?

In dit artikel onderzoeken we alles rondom Coca Cola en het aandeel daarvan. Zo weet jij aan het eind van dit artikel alles over het achtergrond van het bedrijf, de historische koers en de verwachtingen rondom dit aandeel. Hierdoor kan jij zelf onderzoeken of Coca Cola voor jouw portfolio een interessante investering kan zijn! Benieuwd? Lees dan verder!

Snel en gemakkelijk het aandeel Coca Cola kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Coca Cola aandeel?

Voordat we kunnen onderzoeken met wat voor soort aandeel we te maken hebben als we kijken naar het Coca Cola aandeel, is het belangrijk om eerst even kennis te maken met het bedrijf zelf. Het is voor beleggers namelijk verstandig om eerst te onderzoeken wat voor bedrijf deze aandelen uitgeeft, zodat je weet wat voor vlees je in de kuip hebt.

Beurzen over de hele wereld bieden aandelen van verschillende bedrijven aan. Dit zijn soms bedrijven die je goed kent, en soms bedrijven waarvan je even moet opzoeken wat voor soort bedrijf het is. Het is aantrekkelijk om soms alleen maar te kijken naar de cijfers van die aandelen. Maakt het goede winst? Kopen die handel!

In het geval van Coca Cola steekt het allemaal iets gecompliceerder in elkaar. In ieder geval hoeven we dit aandeel eigenlijk niet een hele introductie te geven, want vrijwel iedereen kent dit drankje. Dat je met een aandeel Coca Cola sinds 1988 investeert in de frisdrankindustrie zal daarom voor niemand als verrassing komen.

Maar toch kunnen we dieper gaan. Coca Cola is namelijk een bedrijf dat heel veel verschillende merken onder zich heeft, zoals Fuse Tea, Sprite en Fanta. Toch is ook dit niet meteen een verrassing, want het is voor zo'n groot bedrijf als Coca Cola heel gemakkelijk om kleinere merken over te nemen.

Het verhaal wordt interessanter op het moment dat we bedenken dat Coca Cola eigenlijk in de drinkwaterindustrie handelt. Voor al die frisdrank is namelijk een enorme hoeveelheid drinkwater nodig. Daarnaast is Coca Cola één van de grootste producenten van televisie en radioreclames ter wereld. Een groter budget voor reclames zal je niet zo snel vinden.

En wat dacht je van sport? Coca Cola is wereldwijd één van de grootste sponsor van sportclubs over de hele wereld. En daarmee komt de winst van Coca Cola niet alleen meer voort uit de frisdrankindustrie, maar ook uit de reclame-, sport- en drinkwaterindustrie.


Actuele Coca Cola koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Coca Cola koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Coca Cola aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Coca Cola op dit moment heeft. 


Historische koers Coca Cola

Goed, nu we ontdekt hebben dat er meer schuilt achter het bedrijf van Coca Cola dan alleen de frisdrank, kunnen we de volgende stap zetten. In dit artikel zijn we immers benieuwd naar alles rondom het beleggen in aandelen. Een van de belangrijkste factoren om hierin te analyseren in de historische koers van een aandeel.

Deze analyse van de historische koers van Coca Cola brengt ons terug naar 1988. In deze periode kon je nog beleggen met een paar euro, want de kosten van een Coca Cola aandeel was in 1988 zo'n €2,30 per stuk. En in de beginperiode steeg de koers van Coca Cola enigszins, waarbij je tot 1997 genoeg had aan een tientje om een aandeel van Coca Cola te kopen.

Vanaf 1997 raakte de koers van Coca Cola in een stroomversnelling, waarbij de koers van steeg van zo'n €18 per stuk naar ongeveer €41 per stuk. En dit kan worden gezien als de eerste grote piek van het Coca Cola aandeel, maar dat zal zeker niet de laatste zijn.

In de periode rond 2000 is het duidelijk dat Coca Cola de wereld begon over te nemen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een enorme toestroom aan investeerders kwam, die het allen belegden in aandelen van Coca Cola. Het nadeel hiervan is dat de koers bij zo'n enorme toestroom vaak meer begint te fluctueren.

Na 2000 zien we veel fluctuatie in de koers, maar op de lange termijn wel een gestage stijging. Vanaf 2000 steeg de koersprijs van zo'n €22 per stuk in 2001 naar een bedrag van €60 per stuk in 2020. Dit is een stijging van 172% in een periode van 19 jaar!

En dat brengt ons naar de periode van nu. De koers van Coca Cola is sinds 1988 gestegen, maar het is duidelijk dat elk jaar de fluctuatie een klein beetje toeneemt. Met andere woorden is het Coca Cola aandeel een aandeel dat veel groeit, en daardoor qua prijs veel schommelt.

Snel en gemakkelijk het aandeel Coca Cola kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Coca Cola Verwachting

Nu we de historische koers onder de loep hebben genomen, kunnen we al iets meer zeggen over het Coca Cola aandeel dan het begin van het artikel. Zo weten we dat het een zeer grote speler is op het wereldtoneel en dat zij werkzaam zijn in meer sectoren dan alleen de frisdrankindustrie.

Met die informatie in onze rugzak kunnen we de volgende stap zetten. We moeten het namelijk hebben over de verwachtingen van het Coca Cola aandeel. Normaal gesproken is dit het moment dat we onze glazen bol uit de kast pakken om eens te onderzoeken wat Coca Cola de komende jaren gaat doen.

Helaas is dat voor vandaag niet gelukt. En dat is maar goed ook, want anders zou de aandelenmarkt één grote chaos worden! Toch is het wel degelijk van belang om de Coca Cola verwachting eens te onderzoeken. Met een flinke scheut gezond verstand is het namelijk al mogelijk om hier iets over te zeggen.

In het geval van Coca Cola is het bijvoorbeeld noemenswaardig dat de koers al jaren blijft stijgen, maar dat de winst van het bedrijf zelf niet eens zo hoog is. Coca Cola lijkt namelijk een bedrijf dat heel veel geld uitgeeft aan zaken als reclames, concurrentiebedingen en uitbreidingen, waarbij er onderaan de streep niet eens zoveel geld wordt verdiend als gehoopt.

Tegelijkertijd zijn er twijfels te plaatsen de branche waarin Coca Cola werkzaam is. De frisdrankindustrie komt namelijk meer en meer onder vuur te liggen. Dat Coca Cola ongezond is was al jaren bekend, maar dit lijkt steeds vaker te worden aangepakt door overheden over de hele wereld.

Al met al is Coca Cola een bedrijf dat een ongezond product produceert en daarmee veel geld verdient. Echter blijft de winst van dit bedrijf achter, terwijl de koers in de laatste jaren steeds meer stijgt. Hoe dit zich in de komende jaren zal ontwikkelen, blijft onduidelijk. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Coca Cola kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Coca Cola prijs voorspelling 2023 – 2028

Ondertussen hebben we al een aantal onderdelen van Coca Cola nader onderzocht. Als er één conclusie passend is bij de analyse van het Coca Cola aandeel, dan is het wel dat dit aandeel nogal veel voor- en nadelen heeft. De keuze om hierin te beleggen is daarom een ingewikkelde keuze. 

De volgende stap in het proces is om de prijs van het Coca Cola aandeel onder de loep te nemen. Het beleggen in aandelen is namelijk vrij nauw verbonden aan de prijs van een aandeel. In het ideale geval koop je namelijk een aandeel als de koers laag staat, en verkoop je deze weer als de koers hoog staat.

Echter is dit niet altijd even goed te zien. Terugkijkend op de historische grafiek zie je heel gemakkelijk wanneer een aandeel zich in een piek bevindt en wanneer het zich in een dal bevindt. Dit is echter al een stuk ingewikkelder - eigenlijk onmogelijk - om dit 'live' te doen.

Bekijk de koers van Coca Cola op dit moment maar eens. Zal de koers gaan stijgen en dalen? Je zou morgen kunnen controleren of jouw voorspelling ook daadwerkelijk klopt; wellicht wel, wellicht niet. Deze willekeurigheid maakt het lastig om met volledige zekerheid een voorspelling te maken van de prijs van Coca Cola.

Al met al is Coca Cola een aandeel waarvan het onduidelijk is wat de koers de komende jaren zal gaan doen. We weten dat de winst de afgelopen periode ietwat blijft steken, maar ook dat Coca Cola nog steeds één van de grootste spelers op het wereldtoneel is op dit moment. 


Coca Cola kopen of niet?

Vervolgens is het belangrijk om de belangrijkste vraag van dit artikel te beantwoorden: Coca Cola kopen of niet? Nu is het zo dat het antwoord op deze vraag verschilt per persoon. Het beleggen in aandelen is namelijk een handeling waarbij er veel persoonlijke keuzes worden gemaakt.

De ene belegger belegt namelijk over een langere periode consequent in meerdere aandelen, terwijl de andere belegger ervoor kiest om in één keer een groot bedrag te investeren in groeiaandelen. Beide strategieën zouden op papier kunnen werken, maar er zitten wel degelijk kleine verschillen tussen deze manieren van beleggen.

De consequente belegger spreidt namelijk haar kansen over verschillende aandelen én over verschillende periodes. Zo pik je als belegger af en toe een piek van een aandeel mee en af en toe een dal. Zo heb je onder de streep nog steeds een prima rendement.

De 'explosieve' belegger heeft een veel hoger risico op verlies, omdat de koers in een korte periode best een klap kan krijgen. Deze belegger heeft geen back-up plan om dit risico te ondervangen. Daarentegen kan het potentiële rendement van deze belegger wel weer een stuk hoger zijn, want een aandeel kan net zo goed in een korte tijd heel snel stijgen.

In het geval van Coca Cola is de kans groot dat de koers niet heel explosief zal dalen of gaan stijgen. Dat heeft alles te maken met die magere winstcijfers van de afgelopen jaren. Daarnaast is de 'nieuwigheid' van het merk er wel van af. Op het moment dat jij toekomst ziet in deze industrie, kan dit aandeel voor jou een interessante investering zijn. 


Waar Coca Cola kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Coca Cola aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Coca Cola aandelen advies?

Dat was 'm alweer! We zijn aanbeland bij het einde van dit Coca Cola aandelen artikel, waarin we allerlei informatie rondom het Coca Cola aandeel aan het licht hebben gebracht. En met deze informatie zou jij vandaag nog kunnen onderzoeken of Coca Cola voor jouw portfolio een interessante investering zou kunnen zijn!

Allereerst zijn we tot de conclusie gekomen dat Coca Cola een veel groter bedrijf is dan je in eerste instantie zou zeggen, waarbij we hebben benoemd dat bijvoorbeeld de sport- en reclamewereld een groot deel van de werkzaamheden van Coca Cola beslaat. Daarnaast hebben we ontdekt dat de drinkwaterindustrie in grote mate verbonden is met Coca Cola.

Als we kijken naar de historische koers van Coca Cola, valt direct op de de fluctuatie van de koers in de loop der jaren steeds groter is geworden. Dit is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van het feit dat er in de jaren na 1990 steeds meer en meer investeerders zich hebben verbonden aan Coca Cola door het aankopen van aandelen van het bedrijf.

Op het moment dat we de verwachtingen van het Coca Cola aandelen op een rijtje zetten, kunnen we enkel concluderen dat we te maken hebben met een aandeel waarvan de verwachtingen heel lastig te voorspellen zijn. Er zijn veel voor- en nadelen verbonden aan het beleggen in Coca Cola, waarbij het beleggen in het aandeel een persoonlijke keuze blijft!

Snel en gemakkelijk het aandeel Coca Cola kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>