• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Aandeel BAM verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het BAM aandeel? Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van de grootste aannemer van grootschalige bouwprojecten in heel Nederland. Dat is ook niet vreemd, want dit bedrijf timmert al sinds 1869 letterlijk en figuurlijk langs de weg.

Maar hoe zit het met het aandeel BAM? Kan het voor jou een interessante investering zijn? In dit artikel leggen we alles uit over de BAM aandeel verwachtingen, zodat jij vandaag nog kunt beslissen of BAM voor jouw portfolio een interessant aandeel zou kunnen zijn!

Snel en gemakkelijk het aandeel BAM kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het BAM aandeel?

Voordat we de cijfers induiken is het van belang om stil te staan bij de volgende vraag: wat is het BAM aandeel precies? Als belegger die van plan is om te gaan investeren in aandelen is het natuurlijk verstandig om eerst te onderzoeken in wat voor soort aandeel je belegt.

Beleggen in aandelen is namelijk op de lange termijn interessant. En daarmee wil je direct aandelen in jouw portfolio hebben zitten die op de lange termijn veel rendement kunnen behalen.

In het geval van BAM gaan we terug naar het jaar 1869, toen BAM nog stond voor Bataafscha Aanneming Maatschappij. Destijds werd BAM in het leven geroepen om in Nederlands-Indië allerlei grootschalige bouwprojecten op te zetten, zoals bruggen, plantages en havens. 

In de jaren daarna werd BAM steeds internationaler en tegelijkertijd de grootste aannemer in Nederland. Zo heeft BAM bijvoorbeeld een haven gebouwd in Bonaire, maar ook Eindhoven Airport. 

Met een aandeel BAM investeer je anno 2023 in - nog steeds - de grootste Nederlandse aannemer rondom bouw, vastgoed, infrastructuur en techniek met meer dan 20.000 werknemers in dienst. Het aandeel is te verhandelen op de Nederlandse AEX. 


Actuele BAM koers

Ben jij benieuwd naar de actuele BAM koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het BAM aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel BAM op dit moment heeft. 


Historische koers BAM

Nu we kennis hebben gemaakt met het bedrijf dat achter het aandeel van BAM schuilt, kunnen we doorgaan op een van de belangrijkste informatiebronnen rondom het kiezen of een aandeel interessant is: de historische koers. 

Als belegger is het belangrijk om te bedenken dat een koers die heel explosief oogt vaak een instabiele investering is. Je hebt veel liever een koers die gedurende een lange periode rustig aan stijgt - dat laat namelijk zien dat we te maken hebben met een stevig aandeel.

Bij BAM zijn er in de historie twee enorme pieken te zien in de koers. Zo was de eerste piek in 1989, toen het bedrijf nog maar net twee jaar op de beurs zat. Deze euforie duurde niet lang, want in 1990 stortte de koers helemaal in tot een bedrag van zo'n €2 per aandeel.

Daarna volgde een periode van stabiliteit, waarbij de koers tot 2004 schommelde tussen de €1,50 per aandeel en €4 per aandeel. En dat is voor beleggers prettig!

Vervolgens was er weer een duidelijk explosie van de koers zichtbaar in 2005 die wel duurde tot 2008. In deze periode steeg de koers tot een bedrag van zo'n €17,80 per aandeel. Maar ook hierna was er weer een duidelijke dip zichtbaar, want de koers zakte naar €5 per aandeel.

De koers is tot 2023 zo rond de €5 op een stabiele wijze blijven schommelen. Geen explosieve groei, geen explosieve daling. En dat brengt ons ook direct bij de huidige tijd.  

Snel en gemakkelijk het aandeel BAM kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

BAM Verwachting

Wat is de BAM aandeel verwachting? We weten nu dat de koers twee grote piekmomenten heeft laten zien in de koershistorie en dat de koers daarbuiten eigenlijk heel stabiel is gebleken.

Wat betekent dat voor de toekomst? Als belegger wil je graag oog hebben op de toekomst van een aandeel, want als je vandaag ervoor kiest om te beleggen in een aandeel wil je daar idealiter over tien, twintig of misschien wel dertig jaar de vruchten van plukken.

Wat hierbij belangrijk is om bij stil te staan, is de niche waarin BAM werkzaam is. De grootschalige bouw waarin zij actief zijn is namelijk een sector die hoogstwaarschijnlijk in de komende jaren noodzakelijk zal blijven. 

Al gaat het om het bijhouden van bestaande bouwprojecten of om bouwprojecten die het toenemende inwonersaantal zal moeten faciliteren: de bouw blijft een noodzakelijke sector.

Als we dat afzetten tegen het feit dat BAM de grootste aannemer van Nederland is - en daardoor terecht het predicaat 'Koninklijke' draagt - kan je niet anders concluderen dat BAM in de komende jaren hoogstwaarschijnlijk nog wel een grote rol zal spelen op de markt. 

Snel en gemakkelijk het aandeel BAM kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

BAM prijs voorspelling 2023 – 2028

We hebben beargumenteerd dat BAM een bedrijf is dat een interessante koers heeft laten zien in de afgelopen jaren en dat BAM in de komende jaren nog wel relevant zal blijven binnen hun sector.

Nu kunnen we het dan hebben over de prijs van het BAM aandeel. Wat is de BAM prijs voorspelling van 2023 - 2028? Dat is de vraag die in dit onderdeel centraal staat.

De koers van een aandeel komt tot stand door een combinatie van vraag en aanbod enerzijds, en de hoeveelheid aandelen die worden uitgezet door het bedrijf anderzijds. 

Nu is het zo dat de pieken in de koers in de afgelopen jaren gemakkelijk te verklaren zijn, want dat waren momenten in de markt waarin er simpelweg door heel veel mensen in één keer veel geld gingen beleggen in het aandeel van BAM. En daardoor schiet de koers omhoog.

We hebben al eerder gezegd dat explosiviteit in de koers voor beleggers gevaarlijk kan zijn. Dit maakt de koers namelijk onvoorspelbaar en instabiel. Gelukkig is het zo dat BAM buiten de twee pieken om redelijk stabiel is gebleven.

En die stabiliteit is precies waar je als belegger naar op zoek bent. Tegelijkertijd is BAM een bedrijf dat qua prijs niet extreem veel is gestegen. Dat is niet vreemd, want een staatsbedrijf als BAM zal toch altijd minder commercieel zijn ingesteld dan bijvoorbeeld een bedrijf als Apple of Amazon.

Daarom kan niet anders worden geconcludeerd dat de prijs in de komende jaren nog wel zal gaan stijgen. Zal het nog een keer zo exploderen als in 1989 en 2005? Waarschijnlijk niet. Is het een stabiele speler? Ja, zeker weten. 


BAM kopen of niet?

Een belangrijke vraag in het artikel is als volgt: BAM kopen of niet? Dit is een vraag die tevens voor elke belegger een eigen antwoord kent. Niet iedereen staat namelijk met dezelfde houding in de wedstrijd.

Wat allereerst belangrijk is om te vermelden is dat BAM een relatief goedkoop aandeel is. Met een prijs die schommelt tussen de €5 en €17 kan je al met een laag bedrag instappen bij BAM.

Dat is aantrekkelijk voor wat kleinere beleggers, omdat de drempel voor het beleggen zo wordt verlaagd. Voor jouw beeld - er zijn ook aandelen die pas beginnen bij een bedrag van €150 per stuk. Tegelijkertijd is BAM interessant voor grotere beleggers, want de kosten per aandeel zijn laag.

Een belegger die op de lange termijn inzet zal al snel inzien dat BAM een bedrijf is dat de komende jaren nog wel noodzakelijk zal blijven. Daarmee is het interessant, omdat de sector simpelweg ruimte biedt om op de lange termijn nog meer groei te laten zien. 

Daarmee kunnen we niet anders concluderen dat BAM wel degelijk een interessant aandeel zou kunnen zijn voor jouw portfolio. Dit heeft voornamelijk te maken met de lage prijs van het aandeel en de noodzaak van het bedrijf. Is het een aandeel dat de komende jaren een enorme klapper zal gaan maken? Hoogstwaarschijnlijk niet. 


Waar BAM kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in BAM aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


BAM aandelen advies?

En zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van dit artikel over de BAM verwachtingen. Dit aandeel heeft verschillende kanten die het een interessant aandeel kunnen maken om op te nemen in jouw portfolio.

Zo hebben we allereerst gezien dat BAM simpelweg marktleider is op het gebied van grootschalige bouwprojecten in binnen- en buitenland. Als we dat combineren met de noodzaak van de sector kan niet anders worden geconcludeerd dat BAM qua sector interessant zal blijven.

In de koers hebben we twee grote pieken gezien. Dat is voor beleggers niet een heel goed teken, want na die grote pieken stortte de koers ook direct in. Tegelijkertijd is het wel zichtbaar dat de koers in de tussenliggende jaren een redelijk stabiele koers heeft laten zien.

Al met al hebben we met BAM te maken met een aandeel dat laagdrempelig is gebleven vanwege de lage prijs en de interessante koersontwikkelingen. Het kan daarom zeker voor elke belegger een interessant aandeel zijn.

Toch is het niet mogelijk om een eenduidig advies te geven. Wellicht ben je in jouw portfolio niet op zoek naar een aandeel in de bouwsector, omdat je er al daar één van in je bezit hebt. Blijf daarom vooral kritisch en denk goed na voor jezelf. 

Snel en gemakkelijk het aandeel BAM kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>