• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Aston Martin aandelen verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Aston Martin aandeel? James Bond verwacht veel van dit Britse automerk, want het hij legt al sinds de jaren '60 al zijn vertrouwen in de auto's van Aston Martin. En wat dacht je dan van de Formule 1 auto's van Aston Martin?

Maar je kunt ook beleggen in een Aston Martin aandeel. Hoe zit het daarmee? De luxe auto waarin James Bond het leven zuur maakt van menig slechterik hoeft immers niet direct een uitstekende investering te zijn. Of toch wel? 

In dit artikel geven we een analyse van het Aston Martin aandeel, waarbij we alle onderdelen van het aandeel onder de loep nemen. Zo kan jij aan het einde van dit artikel zelf beoordelen of een investering in Aston Martin voor jou een verstandige belegging zou kunnen zijn. Meer weten? Lees dan verder! 

Snel en gemakkelijk het aandeel Aston Martin kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Aston Martin aandeel?

Voordat we kunnen starten met een technische analyse van het Astin Martin aandeel, moeten we eerst kennismaken met het bedrijf Aston Martin. Zo leren we namelijk wat een bedrijf precies doet voordat we allerlei specifieke onderdelen van het aandeel onder de loep nemen. 

Aston Martin werd opgericht in 1913 in de Engelse stad Gaydon, waar het bedrijf luxe sportauto's produceerde voor de Britse autoliefhebber. Destijds bleven de meeste geproduceerde Aston Martins in Engeland, maar er ontstond al snel een stevige afzetmarkt in de Verenigde Staten. 

In de jaren na de oprichting van Aston Martin vonden er veel ontwikkelingen plaats binnen het bedrijf. Zo werden er meerdere automodellen ontwikkeld, waarbij de oplage van de verschillende wagens verschilde per model. En dat is ook wel logisch, want de concurrentie binnen de autobranche is natuurlijk moordend.

Toch moet je als autofabrikant wel iets doen om jezelf te onderscheiden van de rest. Een manier waarop Aston Martin dat gedaan heeft is door zich te mengen in de Formule 1. Dit gebeurde al in de jaren '60, maar dat bleek toch niet een succes. In 2021 probeerde Aston Martin het nog een keer - en dit maal wel met succes.

Met een investering in het Aston Martin aandeel beleg je dus eigenlijk in de productie van luxe sportwagens van Britse bodem. Het bedrijf is niet altijd financieel gezond geweest, dus het heeft in de jaren 2000 een aantal flinke investeringen genoten van allerlei verschillende partijen. 


Actuele Aston Martin koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Aston Martin koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Aston Martin aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Aston Martin op dit moment heeft. 


Historische koers Aston Martin 

Een analyse van een aandeel begint met het kennismaken met het bedrijf en gaat verder met het onderzoeken van de historische koers. De koers van een aandeel komt tot stand door een wisselwerking tussen vraag en aanbod, en geeft op een heel heldere manier weer hoe een aandeel zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

Een analyse van de historische koers van Aston Martin begint in 2018, want toen trad Aston Martin toe tot de Londense beurs. Er is echter een groot verschil tussen het Aston Martin en wat meer gebruikelijke aandelen. Een aandeel van Aston Martin was namelijk aan te kopen voor zo'n €10.000, en dat is voor een aandeel belachelijk hoog.

Maar dat heeft een reden. Het ging met Aston Martin namelijk destijds financieel niet zo goed, dus hadden ze behoefte aan serieuze investeerders. En een serieuze investeerder is niet bang om zo'n €10.000 neer te leggen voor een aandeel. Het gevolg is dat er dus hele grote partijen zich hebben ingekocht in Aston Martin.

En laten we met die informatie meteen met de deur in huis vallen: Aston Martin heeft in de koershistorie alleen maar gedaald. In de periode tussen tot en met 2023 zakte de koers namelijk van €10.900 per aandeel in 2018 naar €500 per aandeel in 2022. 

Tuurlijk is het zo dat je best een aantal momenten in de koers kunt signaleren waarin de koers even een lichte groei liet zien. Maar als we de trend van de afgelopen jaren bekijken is er een duidelijke trend te zien - en dat is een dalende trend van de koers over de afgelopen jaren. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Aston Martin kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Aston Martin Verwachting

We vervolgen deze analyse met de Aston Martin verwachting. We zijn namelijk nu bekend met de koers, en dat was niet een heel positief verhaal. Een dalende koers hoeft echter niet meteen te betekenen dat Aston Martin een slechte investering is - sterke nog, je zou kunnen beargumenteren dat het aandeel in de uitverkoop staat.

Maar dat weet je niet helemaal zeker. Gelukkig kunnen we een ander hulpmiddel inzetten om de analyse wat steviger te maken: de winstcijfers. Soms is het namelijk zo dat de koers een ander patroon laat zien dan het bedrijf zelf. Dat is ook niet heel vreemd, want de koers komt tot stand door het gedrag van beleggers - en niet per se het gedrag van het bedrijf.

Ook hier moeten we echter concluderen dat Aston Martin niet echt positief presteert. Naast de dalende koers is het namelijk ook nog eens zo dat het bedrijf sinds 2016 alleen maar verlies heeft gemaakt - met uitzondering van het jaar 2017. Nu we dit weten is het niet heel gek dat Aston Martin al jaren een dalende koers laat zien.

En de verwachting dan? De branche waarin Aston Martin werkzaam is laat zich kenmerken door een moordende concurrentie en een ingewikkelde manier van geld verdienen. Zo had Aston Martin eerst een gigantische fabriek nodig voordat de eerste James Bond wagen kon geproduceerd worden. En wat dacht je daarna van transportkosten, innovatie, marketing, ga zo maar door!

Als we de dalende koers combineren met het jarenlang maken van verlies is het daarom niet heel vreemd om te verwachten dat het Aston Martin aandeel in de komende jaren niet heel veel meer zal veranderen. En dat is niet een goed teken, want de huidige stand van zaken is niet om voor naar huis te schrijven. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Aston Martin kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Aston Martin prijs voorspelling 2023 – 2028

Nu we de historische koers en de Aston Martin verwachting hebben besproken, kunnen we onze pijlen richten op de prijs. De prijs is voor beleggers namelijk van belang. Hoe hoger de prijs, hoe hoger de drempel om te investeren in een bepaald aandeel. Die drempel verschilt natuurlijk weer per individuele belegger.

Vaak pakken we bij dit onderdeel onze glazen bol erbij, waardoor we exact kunnen zien wanneer de prijs van een bepaald aandeel stijgt en wanneer hij daalt. Zo kunnen we precies timen wanneer we investeren en maximaal rendement behalen! Was het maar zo'n feest. Helaas is het niet mogelijk om de koers van een aandeel te timen.

Toch kan de trend over een langere periode veel zeggen over de prijsontwikkelingen van een bepaald aandeel. In het geval van Aston Martin zien we duidelijk dat we anno 2023 ons bevinden in een dip, want de koers staat al jaren laag. Dat betekent voor beleggers dat het aandeel ten opzichte van de jaren daarvoor eigenlijk in de uitverkoop staat.

Tegelijkertijd hebben we ontdekt dat het onwaarschijnlijk is dat Aston Martin de komende jaren nog een klapper gaat maken. Daarmee is het dus aannemelijk dat de koers de komende jaren niet heel veel meer zal gaan stijgen. Sterker nog, de kans is misschien nog wel groter dat de koers alleen nog maar meer gaat dalen. 


Aston Martin kopen of niet?

En dat brengt ons bij de belangrijkste vraag van dit artikel: Aston Martin kopen of niet? We hebben in dit artikel immers het doel om eens te onderzoeken of Aston Martin op de lange termijn een interessante investering zou kunnen zijn. En om die vraag te beantwoorden moeten we onderzoeken hoe de meeste beleggers rendement proberen te behalen.

Omdat de prijs van aandelen continue fluctueren is het namelijk van belang om op de lange termijn een goed plan te hebben. Een belangrijke vraag hierbij is of Aston Martin in de komende jaren nog relevant zal blijven - en of daarmee de koers in de komende jaren een stijging zal laten zien.

Het probleem hierbij is dat je dit niet van tevoren kunt voorspellen. En dat is dan ook direct het risico van beleggen in aandelen: een aandeel kan instorten op een moment dat jou niet goed uitkomt. Toch kan jij je kansen vergroten door bijvoorbeeld te investeren in meerdere aandelen - diversifiëren. 

Daarnaast kan je de kans op succes vergroten door te beleggen op meerdere momenten in een jaar. Zo beleg je namelijk op momenten dat de koers hoog staat, maar ook op momenten dat de koers laag staat. Onder de streep houd je zo een prima rendement over.

Al met al moet worden gezegd dat een investering in Aston Martin een risicovolle belegging is. We hebben al gezien dat het bedrijf de afgelopen jaren niet al te best heeft gepresteerd. Daarnaast is de autobranche een branche waarin de concurrentie moordend is - en de kans op succes daarmee kleiner. 


Waar Aston Martin kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Aston Martin aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Aston Martin aandelen advies?

Zo! Dat was 'm alweer. In dit Aston Martin aandeel artikel hebben we Aston Martin aandelen eens goed onder de loep genomen. Met behulp van deze analyse kan jij zelf beoordelen of een investering in het Aston Martin aandeel voor jouw portfolio een interessante keuze zou kunnen zijn.

We hebben allereerst kunnen zien dat de historische koers van Aston Martin een sterk dalende trend laat zien. Tegelijkertijd hebben we ontdekt dat de winst van Aston Martin in diezelfde periode ook een dalende trend laten zien. Met andere woorden: er komt een schip met zure appelen aan.

En voor beleggers is het daarom een risicovolle investering. Is het dan meteen een slechte investering? Nee, zeker niet. Het bedrijf zou namelijk best op termijn weer kunnen terugkrabbelen, al is uit onze analyse gebleken dat dit niet echt waarschijnlijk is. 

Hoe je het ook wendt of keert, we hebben met Aston Martin een aandeel in onze handen dat op verschillende fronten interessant zou kunnen zijn. Dat er veel alarmbellen afgaan bij dit aandeel kunnen we niet ontkennen, maar dat betekent niet meteen dat het een slechte investering is. Wellicht zou James Bond ook hierin beleggen, wie weet!

Snel en gemakkelijk het aandeel Aston Martin kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>