• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • AMG kopen of niet – Aandelen AMG verwachtingen [2023-2030]

Aandeel AMG kopen of niet? AMG is een Nederlands bedrijf dat zich specialiseert in de verwerking en winning van de grondstoffen die nodig zijn voor metaal. Wellicht heb je nog nooit gehoord van dit bedrijf, maar ook in dit soort bedrijven is het mogelijk om te beleggen.

Dus dan blijft er nog maar één vraag over: hoe zit het nu precies met het AMG aandeel? In dit artikel pakken we deze vraag op en onderzoeken we of AMG aandelen interessant kunnen zijn voor jouw portfolio!

 • AMG is werkzaam in het verwerken van grondstoffen voor metaalproducten 
 • De metaalproducten van AMG worden gebruikt voor transport in de Verenigde Staten, China en Duitsland 
 • De koers van het AMG aandeel laat een zeer sterke schommeling zien
 • AMG maakt sinds 2017 al verlies
 • AMG kan gezien worden als een risicovolle investering

Wat is het AMG aandeel?

Wat is het AMG aandeel precies? Met een AMG aandeel wordt je eigenaar van een heel klein stukje van het bedrijf Advanced Metallurgical Group N.V. 

In het begin vertelden we dat AMG een Nederlands bedrijf is, maar van origine is dit een Duits bedrijf, Graphit Kropfmühl, dat sinds 1870 zich richtte op de winning van grafiet.

In 2006 werd AMG opgericht en al in 2008 werd het Graphit Kropfmühl volledig overgenomen door AMG. En vanaf dat moment gingen ze dan ook onder de naam AMG verder door het leven.

AMG is een bedrijf met zo'n 3000 medewerkers dat producten levert die worden gebruikt voor de transportsector in China, Duitsland en de Verenigde Staten. De grondstoffen die ze daarvoor gebruiken zijn afkomstig uit Brazilië.

In 2017 werd bekendgemaakt dat de grondstoffenproductie van AMG in Brazilië op korte termijn zou worden verdubbeld, waarbij in 2019 de vernieuwde fabriek al in gebruik werd genomen. 

Een bedrijf dat zich richt op de grondstoffensector als AMG is complex, omdat de producten die ze leveren niet vaak tot de beleving spreken. Bij een Apple-aandeel investeer je in iPhones - dat is een stuk duidelijker dan de speciale metalen voor de transportsector die worden geleverd door AMG. 

Snel en gemakkelijk het aandeel AMG kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Actuele AMG koers

Ben jij benieuwd naar de actuele koers AMG? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de AMG koers van het aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel AMG op dit moment heeft. 


Historische koers AMG

Hoe zag de AMG koers er door de jaren heen uit? Al kort na de oprichting van AMG trad het bedrijf toe tot de beurs in 2010. Destijds was een aandeel AMG te kopen voor een bedrag van €8 - een koopje dus.

Nu is het zo dat de koers van een aandeel ontstaat door een wisselwerking tussen vraag en aanbod. Grofweg betekent dit dat de koers stijgt op het moment dat men veel belegt in een aandeel, en dat de koers daalt op het moment dat men aandelen verkoopt.

Dat betekent dus ook dat beleggers zelf invloed hebben op de hoogte van een koers. Daarom 'ontploffen' sommige aandelen die enorm in de spotlights staan dan ook.

Terug naar AMG. De koers van AMG schommelde tot 2016 zo tussen de €5 en €15 per stuk. Daarna zien we echter een enorm snelle stijging van de koers. De koers steeg in een periode van 2 jaar tot een recordhoogte van €51 per aandeel in 2018. 

Vervolgens zien we een terugval in 2020, waarbij de koers terugzakte naar een bedrag onder de €20 per aandeel - niet geheel ongebruikelijk in de wereld van grondstoffen. 

In de periode na 2020 keert een enorme schommeling van de koers terug, waarbij er een totaal instabiel beeld van de koer zichtbaar is. Veel ups, en veel downs. Wat dit nu precies betekent voor beleggers, leggen we hieronder verder uit! 

Snel en gemakkelijk het aandeel AMG kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

AMG verwachting

Hoe zit het precies met de AMG aandeel verwachting? De verwachting van een aandeel is grotendeels gebaseerd op de sector waarin een bedrijf werkzaam is en de winstcijfers van de afgelopen jaren.

Zo kan je namelijk een grof beeld schetsen van de periode die komen gaat. En juist de periode die komen gaat is belangrijk voor beleggers die met een langetermijnvisie bezig zijn met het beleggen in aandelen. 

Zoals gezegd heeft AMG onlangs een flinke expansie aangekondigd door hun productie in Brazilië te verdubbelen. Daar zijn ze nu in volle toeren mee bezig, waarbij werd geschat dat er de komende 15 jaren nog voldoende grondstoffen zitten op de locatie waarin zij zijn geïnteresseerd.

Maar als we uitzoomen zien we hier eigenlijk een breder probleem dat wordt onthuld: de grondstoffen raken een keer op. En aangezien AMG vrijwel volledig afhankelijk is van de verwerking van die grondstoffen, begeeft AMG zich op de lange termijn op glad ijs.

En dat blijkt ook wel uit de winstcijfers. Nouja, winstcijfers, AMG maakt al sinds 2018 fors verlies, terwijl ze dat alle jaren daarvoor nooit hebben laten zien. 

Tenzij AMG met een alternatief zal komen op het gebruik van de fossiele grondstoffen, zal het daarom voor AMG lastig zijn om hun sterke positie op de lange termijn te behouden. 

Snel en gemakkelijk het aandeel AMG kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

AMG prijs voorspelling 2023 – 2028

Zo kunnen we door met de AMG prijs voorspelling van de komende periode. De prijs van een aandeel is vaak sterk gekoppeld aan het sentiment van beleggers, dus ook is een voorspelling hierin zinvol om te maken.

Zo weten we bijvoorbeeld dat AMG eigenlijk vanaf 2016 al heel veel fluctuatie laat zien in de koers. De prijs schommelde immers in de periode van 2016 tot 2023 zo tussen de €10 en €52 per aandeel. En dat met heel veel ups en downs.

Als we dat combineren met het feit dat AMG in de laatste jaren steeds meer verlies is gaan maken, kan niets anders worden geconcludeerd dan dat de prijs van AMG aandelen in de komende jaren dezelfde schommeling zal laten zien. 


AMG aandeel kopen of niet?

Nu we kennis hebben genomen van de geschiedenis van het bedrijf en de koers van het AMG aandeel, kunnen we over op de hamvraag van dit artikel: AMG aandelen kopen of niet?

Voordat we antwoord geven op die vraag moet worden toegelicht dat hier veel persoonlijke zaken bij betrokken zijn. Zo staat elke belegger weer net even anders in de wedstrijd. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan budget of de strategie van het beleggen in aandelen.

Voor beleggers die op de lange termijn investeren in aandelen is het doorgaans een stevige strategie om te beleggen in meerdere sectoren in meerdere landen. En daarbij kan AMG dus een interessante investering zijn voor beleggers die een bedrijf als AMG missen in hun portfolio.

Tegelijkertijd moet worden beseft dat AMG een risicovolle investering is vanwege het feit dat ze werkzaam zijn in de grondstoffensector én dat het bedrijf al jaren verlies maakt.

Al met al zijn dit dus factoren die beleggers in het achterhoofd moeten houden voordat ze beslissen om wel of niet te beleggen in een AMG aandeel. 


Waar investeren in AMG?

Ben jij van plan om te beleggen in AMG aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


AMG aandeel advies

Zo zijn we alweer beland bij het einde van dit artikel over de AMG aandeelverwachtingen. In dit artikel stond het aandeel van dit nogal onbekende bedrijf centraal, waarbij we meerdere conclusies konden trekken. 

Allereerst hebben we gezien dat de grondstoffensector AMG veel winst heeft opgeleverd in de afgelopen jaren, maar dat dit op een einde lijkt te raken. Dit blijkt uit het feit dat het bedrijf verlies maakt in een periode waarin er juist extra werd geïnvesteerd in Brazilië. 

Daarnaast hebben we gezien dat AMG een sterk schommelende koers heeft. Dat is niet heel vreemd voor de grondstoffensector, maar is desalniettemin een teken van instabiliteit in de koers. 

Al met al is het onmogelijk om een concreet AMG aandeel advies te geven. Er zijn immers teveel persoonlijke factoren die van invloed zijn op de beleggingsstrategie. Is AMG per definitie een slechte belegging? Zeker niet. Het kan nog steeds een interessante belegging zijn. 

Snel en gemakkelijk het aandeel AMG kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>