• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Aandeel Amazon kopen of niet – Amazon aandelen verwachtingen [2023-2030]

Aandeel Amazon kopen of niet? Met een aandeel Amazon investeer je in een van de vijf grootste bedrijven wereldwijd. Dat niet alleen, want het Amazon aandeel is een van de meest verhandelde aandelen over de hele wereld.

Maar hoe zit het nu precies met Amazon aandelen? Kan investeren in Amazon aandelen interessant zijn voor jouw portfolio?

In dit artikel analyseren we alles wat je moet weten over het Amazon aandeel, zodat jij aan het einde van dit artikel zelf kunt beoordelen of dit aandeel een kanshebber om in jouw portfolio te eindigen!

Snel en gemakkelijk het aandeel Amazon kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Amazon aandeel?

Wat is het Amazon aandeel precies? En hoeveel aandelen heeft Amazon? Dit zijn een paar vragen die wij in dit onderdeel van het artikel behandelen. 

Als belegger is het namelijk van belang om te ontdekken of Amazon een interessante investering zou kunnen zijn. Zo weet je namelijk met wat voor soort bedrijf je te maken hebt voordat je er een aandeel van aanschaft. 

Met een aandeel ben je een klein beetje eigenaar van een bedrijf. En het bedrijf Amazon is in 1994 opgericht door Jeff Bezos in het Amerikaanse Seattle. Amazon richt zich op de online verkoop van producten, maar heeft ondertussen meerdere dochterbedrijven onder haar hoede.

Zo wordt onder de naam Amazon Studios verschillende diensten aangeboden, zoals de streamingdienst via Amazon Prima en het muziekplatform Amazon Music. 

De webwinkel van Amazon is sinds de oprichting uitgegroeid tot een van de grootste webwinkels van de hele wereld. Zo heeft het bedrijf magazijnen in landen als het Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk, China en ook Nederland. 

Met een aandeel Amazon investeer je dus in een bedrijf dat zowel qua beursvolume als bedrijfsgrootte gigantisch is. Zo heeft heeft Amazon 1.300.000 werknemers in dienst. Dat is ongeveer net zo veel als de stad Amsterdam en Rotterdam samen. Niet niets dus! 


Actuele Amazon koers

Ben jij benieuwd naar de actuele koers Amazon? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de Amazon koers van het aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel Amazon op dit moment heeft. 


Historische koers Amazon

Hoe zag de Amazon koers er door de jaren heen uit? Met de koers Amazon kan je al veel ontdekken over hoe een bedrijf zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Maar nog veel interessanter is dat je met de Amazon koers kan ontdekken hoe beleggers hebben geïnvesteerd in Amazon.

Zo kan je grofweg stellen dat de koers van een aandeel stijgt op het moment dat veel beleggers aandelen kopen van een bepaald bedrijf. Andersom zakt de koers van een aandeel weer als men massaal aandelen verkoopt.

De Amazon aandeel koers begon in 1997, toen Amazon voor het eerst te verhandelen was op de Amerikaanse New York Stock Exchange. Destijds kon je een aandeel van Amazon kopen voor de prijs van - schrik niet - $0.13 per aandeel. Als we toch eens terug konden in de tijd...

In de periode daarna heeft de Amazon aandeel koers een van de meest stabiele groeicurves laten zien op de hele beurs. Zo kunnen we vanaf 1997 tot en met 2018 een zeer stabiele groei onderscheiden, waarbij de prijs van het aandeel steeg van $0.13 per aandeel naar $100 per aandeel. 

Alleen al hier komt de groei tussen 1997 en 2018 neer op een groei van 76.823%. Maar daar hield het niet bij op. Na 2018 begint het aandeel steeds meer schommeling te laten zien, waarbij er in 2021 een piek zichtbaar was van $186 per aandeel. 

Die schommeling is niet heel vreemd, want men begon steeds meer te ontdekken met wat voor gigantisch bedrijf we te maken hebben als we kijken naar Amazon. Zoals we al zeiden: hoe meer mensen beleggen in een aandeel, hoe meer schommeling in de koers.

Na 2021 ving Amazon de eerste klappen. Zo zakte de koers in 2021 opeens naar een waarde van $113 per aandeel. Maar Amazon zou Amazon niet zijn als ze daar wel weer een oplossing voor vonden, want in 2023 is de koers alweer teruggekrabbeld naar zo'n $145 per aandeel.

Snel en gemakkelijk het aandeel Amazon kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Amazon verwachting

Hoe zit het precies met de Amazon aandeel verwachting? De Amazon verwachting is voor beleggers van belang, omdat het je een inschatting kan geven van de toekomst van een aandeel.

Als belegger wil je het liefst een aandeel dat je koopt tegen een lage prijs, waarna het bedrijf en dus ook de koers groeit, zodat je het uiteindelijk tegen winst een aantal jaren later weer kan verkopen. Dat lukt echter alleen als het bedrijf dan ook daadwerkelijk groei behaalt.

En dat is niet altijd te voorspellen. Sterker nog, dat is helemaal niet te voorspellen. Het enige waarop we de Amazon verwachting kunnen baseren is om een inschatting te maken van de branche waarin het bedrijf werkzaam is en de winstcijfers van de afgelopen jaren.

De e-commerce branche waarin Amazon marktleider is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Het fysiek naar de winkel gaan lijkt steeds meer weg te zakken in het collectief geheugen, terwijl het bestellen van kleding steeds meer en meer de maatstaf wordt.

Het gemak van e-commerce lijkt echter ook een keerzijde te hebben. Zo komen er steeds vaker berichten naar buiten van onmenselijke werkomstandigheden bij distributiecentra - zo ook bij Amazon. 

Tegelijkertijd is de winst van Amazon jaar na jaar weer gegroeid. En dan bedoelen we niet een beetje groei, maar elk jaar weer is de winstmarge van Amazon met zo'n 20% tot 30% gestegen. Voor een multinational zijn zelfs die cijfers immens.

Al met al hebben we met Amazon dus zonder twijfel te maken met een van de grootste bedrijven ter wereld, die ondanks de slechte publiciteit - en het discutabele winstmodel - keer op keer hun winstdoelen hebben weten te behalen.

Snel en gemakkelijk het aandeel Amazon kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Amazon prijs voorspelling 2023 – 2028

Wat is de Amazon aandeel prijsvoorspelling van 2023 tot 2028? De prijs van Amazon aandelen zijn belangrijk om kennis van te nemen, omdat de prijs van een aandeel doorslaggevend kan zijn in jouw beslissing of Amazon kopen of niet voor jou relevant is. 

Het investeren in een aandeel dat €150 kost is bijvoorbeeld al een grotere stap dan een aandeel dat maar €15 per stuk kost. En ook hier is de prijsvoorspelling relevant, aangezien een aandeel dat nu nog relatief laag staat een grote kans heeft om in de toekomst te groeien.

Als we kijken naar de Amazon prijsverwachting moet vernoemd worden dat heel veel beleggers inmiddels aandelen hebben gekocht van het bedrijf. Op een gegeven moment kan het zo zijn dat bedrijven vinden dat er teveel aandelen uitstaan, waardoor zij hierin een grens aangeven.

Hoeveel aandelen heeft Amazon? In 2022 zijn er bij Amazon ongeveer 10 miljard aandelen verhandeld. Tegelijkertijd heeft Amazon nog zo'n 10 miljard aandelen uitstaan. Dat betekent dat er voorlopig nog genoeg aandelen verhandelbaar zijn. 

Als we met die informatie in onze rugzak kijken naar de prijsvoorspelling van Amazon, kan gerust worden gesteld dat het Amazon aandeel in de komende jaren nog wel meer groei zal laten zien. 


Amazon kopen of niet?

Aandelen Amazon kopen of niet? Het antwoord op die vraag is niet voor iedereen hetzelfde. Elke belegger kijkt namelijk net even anders naar het beleggen in aandelen.

Zo is het allereerst belangrijk om te bedenken of je als belegger gelooft in de sector van een aandeel. In het geval van Amazon beleg je in e-commerce, dus is het van belang dat je als belegger beseft dat e-commerce veel kan op leveren, maar ook een schaduwzijde heeft.

Daarnaast is speelt de populariteit een rol bij het investeren in Amazon. Al heel veel beleggers zijn je voor geweest, dus is de kans dat de Amazon koers een enorme klapper gaat maken in de komende jaren kleiner geworden. 

Als laatste is de prijs van een Amazon met zo ongeveer $150 aan de hoge kant. De drempel om hierin te beleggen is daarom hoger in vergelijking met andere aandelen.

Maar dat betekent niet dat Amazon een slechte investering is. Sterker nog, met zo'n groot aantal beleggers in de sector die steeds groter en groter lijkt te worden, kan je net zo goed beargumenteren dat een Amazon aandeel een van de meest stabiele investeringen is die er momenteel zijn. 

Of Amazon kopen voor jou interessant is hangt dus af van jouw persoonlijke overwegingen. Het is dus maar hoe jij de twee verschillende kanten van de prijsverwachting van Amazon beoordeeld. 


Waar investeren in Amazon?

Ben jij van plan om te beleggen in Amazon aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Amazon advies

En zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van dit artikel over de Amazon verwachtingen. En eigenlijk blijft er nog maar één vraag over: wat is het Amazon aandeel advies?

In dit artikel hebben we allereerst ontdekt dat Amazon een van de grootste bedrijven is ter wereld in de branche van de e-commerce. Niet alleen in bezoekersaantal, maar ook in werknemers en uitbreiding over de hele wereld: Amazon lijkt onnavolgbaar.

Daarnaast hebben we gezien dat Amazon een zeer stabiele groei heeft laten zien in de koers. Zo is de koers gestegen van een prijs van $0.13 per aandeel naar $180 per aandeel. De koers heeft wel een klap gekregen in 2021, maar het duurde niet lang voordat ze weer terug waren op hun oude niveau.

Dat wil zeggen dat de beleggers die investeren in Amazon veel vertrouwen hebben in het aandeel. De 9 miljard aandelen die al zijn uitgegeven zijn daar het bewijs van - en de 10 miljard aandelen die nog openstaan zeggen iets over de ambitie van Amazon.

Toch is Amazon een aandeel dat steeds meer in een negatief daglicht komt te staan. Dat betekent dat je als belegger wel zal moeten nadenken over de toekomstbestendigheid van dit aandeel. 

Daarmee kan boven alles de conclusie worden getrokken dat het beleggen in Amazon aandelen een persoonlijke overweging blijft, waarbij er meerdere voor- en nadelen zijn te formuleren. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Amazon kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>