• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Aandeel Altice kopen of niet – Altice aandeel verwachtingen [2023-2030]

Aandeel Altice kopen of niet? Wellicht heb je er nog nooit van gehoord, maar met dit aandeel beleg je in de vierde grootste telecomaanbieder van de Verenigde Staten, waarbij ze zo'n 5 miljoen Amerikanen voorzien van televisie en telefonie.

Maar is het Altice aandeel interessant voor jouw portfolio? Dat is de vraag die in dit artikel gaan beantwoorden door te kijken naar de Altice aandeel verwachtingen, zodat jij aan het einde van deze analyse zelf kunt beoordelen of Altice kopen een interessante optie zou kunnen zijn!

Snel en gemakkelijk het aandeel Altice kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Altice aandeel?

Wat is het Altice aandeel precies? Voordat je als belegger een investering maakt in een bepaald aandeel is het zinvol om eerst te onderzoeken met wat voor soort bedrijf je te maken hebt.

Een aandeel is immers het kopen van een klein stukje van een bedrijf. Toch is een aandeel niet altijd precies hetzelfde als het onderliggende bedrijf. Zo kan het zo zijn dat de koers van een aandeel heel hoog staat, terwijl het onderliggende bedrijf in dezelfde periode verlies heeft gemaakt.

Altice is een bedrijf dat onlangs is omgedoopt in Altice USA, omdat de Europese tak van het bedrijf in 2015 werd afgestoten. Dat kwam doordat zij in Europa de concurrentiestrijd hadden verloren. 

Altice levert vanuit hun hoofdkantoor in New York televisie, internet en telefonie voor zo'n 5 miljoen Amerikanen verspreid over 21 staten. Hierbij hebben zij de ambitie uitgesproken om glasvezel te gaan leveren voor al haar klanten. 

Met het Altice aandeel hebben we te maken met een relatief jonge bedrijf, want het is pas in 2016 opgericht. Dat heeft als voordeel dat zij nog met frisse energie de markt toetreden, maar uiteraard als nadeel dat ze nog veel moeten leren. 


Actuele Altice koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Altice aandeelkoers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de Altice Koers van het aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel Altice op dit moment heeft. 


Historische koers Altice

Hoe zag de Altice koers er door de jaren heen uit? Met een korte blik op de historische koers van een bepaald aandeel kan je als belegger al veel ontdekken over de bedrijfsvoering. De koers van een aandeel is namelijk het product van een wisselwerking tussen vraag en aanbod. 

De koers van het Altice aandeel begon tijdens de beursgang op de New York Stock Exchange in 2017, toen het aandeel te koop stond voor $31 per aandeel. 

Zoals wel vaker gebeurt bij bedrijven die net zijn toegetreden tot een beurs, begon daarna voor Altice een periode waarin de koers zakte. Zo zakte de koers in de periode na 2018 naar een bedrag van zo ongeveer $18 per aandeel.

Vervolgens zien we een periode in 2020 waarin de koers steeg, daarna weer daalde, daarna weer steeg en - het zal je niet verrassen - daarna weer daalde. Zo schommelde de prijs van het Altice aandeel in de periode tussen 2018 en 2021 zo tussen de $18 en $38 per stuk.

Maar na 2021 zien we echt een trendbreuk, want de koers zakte ineens in naar een bedrag van zo'n 7$ per stuk. En met die lage prijs betreden we het jaar 2023. Wat dat nu precies betekent voor beleggers, zullen we hieronder verder toelichten!

Snel en gemakkelijk het aandeel Altice kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Altice verwachting

Hoe zit het precies met de Altice aandeel verwachting? Met de verwachting van een aandeel kan je namelijk als belegger een inschatting maken of de investering op de lange termijn interessant is. 

In het ideale scenario investeer je als belegger in een aandeel dat laag staat, in de jaren daarna als bedrijf veel groei heeft doorgemaakt, en verkoop je het weer als de koers een stuk hoger staat dan jouw initiële investering. Maar dat lukt helaas niet altijd.

Toch kunnen we voorzichtig een voorspelling maken van het Altice aandeel door na te denken over de sector waarin zij werkzaam zijn. Hierbij is de hamvraag of deze sector op termijn noodzakelijk zal blijven - en of het daarmee groei zou kunnen doormaken.

Nu is het zo dat de telecommarkt in de laatste jaren steeds noodzakelijker is gebleken. Vrijwel elk huishouden beschikt immers over vast internet en telefonie. Tegelijkertijd zien we ook een afname van telefonie, want men heeft een mobiele telefoon als alternatief.

En op het moment dat vaste telefonie wegvalt, valt ineens een groot deel van de bedrijfsvoering van Altice weg. En hoe zit dat met televisie? Streamingsdiensten als Netflix en Amazon worden steeds populairder in vergelijking met de ietwat ouderwetse televisiezenders.

Toch is het zo dat Altice vanaf 2017 als bedrijf al winstgevend is. Dat betekent dat het bedrijf ondanks de bovengenoemde bezwaren toch nog goede jaren heeft weten te draaien. Kortom, Altice is een aandeel met een aantal interessante ontwikkelingen. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Altice kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Altice prijs voorspelling 2023 – 2028

Wat is de Altice aandeel prijsvoorspelling van 2023 tot 2028? We hebben de verwachtingen van Altice besproken, waarbij we tot de conclusie zijn gekomen dat Altice enerzijds winstgevend is, maar anderzijds een product levert dat steeds minder populair dreigt te worden.

Wat betekent dat nu voor de Altice prijs? Eigenlijk zien we de eerste tekenen van het gevaar dat dreigt voor Altice al van terug in de koers, want in 2023 is de koers enorm gezakt. Dat is niet een momentopname, want die trend is eigenlijk al zichtbaar vanaf het jaar 2021.

En daarmee is het dus van belang om na te denken over de prijs van het Altice aandeel. Je zou dit vanuit twee perspectieven kunnen beredeneren. Het eerste perspectief is negatief: de koers is gezakt, dus is Altice een bedrijf dat binnenkort onderuit zal gaan.

Het tweede is positief: de koers van het aandeel is gezakt, dus is het juist een goed moment om in te stappen in dit aandeel.

Het is boven alles duidelijk dat de koers van Altice sinds de beursgang veel schommeling heeft laten zien, maar dat er wel een duidelijke tweedeling zit in het plaatje tot 2021 en vanaf 2021. Bovendien is een dergelijk plaatje niet heel vreemd voor bedrijven die nog maar net toetreden tot de beurs. Wel kan worden gesteld dat de kans groot is dat die schommeling in de komende jaren wordt doorgezet. 


Altice kopen of niet?

Aandelen Altice kopen of niet? Dat is een vraag die niet eenduidig is te beantwoorden. Per slot van rekening zijn er talloze beleggers die allemaal een andere beleggingsstrategie hanteren.

Er is dan ook niet een 'beste strategie' voor het beleggen in aandelen van Altice. Wat echter wel belangrijk is voor beleggers of mensen die twijfelen om in te stappen in de aandelenmarkt bij het kopen of niet van Altice aandelen, is de prijs.

De prijs van het Altice aandeel is momenteel namelijk best laag. En dat verlaagt de drempel om te beleggen. Zo is het beleggen in een aandeel van €150 per stuk al een stuk zwaarwegender dan het beleggen in een aandeel van maar €15 per stuk. 

Al met al blijft het kopen of niet van een aandeel als Altice een persoonlijke overweging, waarbij het van belang is welke beleggingsstrategie je hanteert. Zo kan dit aandeel voor beleggers met een kortetermijnvisie best interessant zijn, omdat het aandeel veel schommeling laat zien.

En aan die schommeling wordt door sommige beleggers veel geld verdiend. Je koopt laag in, en verkoop het een paar dagen later voor iets meer. 

Toch is het voor de meeste beleggers niet een geschikte strategie, omdat het veel kennis en tijd vereist. Voor hen is de langetermijnstrategie interessanter, waarbij je simpelweg een aandeel koopt en vasthoudt totdat je het geld weer nodig hebt. 

Ongeacht jouw strategie kleven er voor- en nadelen aan het beleggen in Altice aandelen. En jouw kijk die voor- en nadelen blijven een persoonlijke overweging. 


Waar Altice kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Altice aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Altice advies

Wat is het Altice advies? Met het aanbelanden bij het einde van dit artikel blijft alleen de vraag over wat het Altice aandelenadvies. En het zal je niet verrassen, maar die vraag is niet eenduidig te beantwoorden.

We hebben in dit artikel besproken dat Altice een telecomaanbieder is die in Europa de concurrentiestrijd heeft verloren en daardoor zich heeft toegespitst op de Amerikaanse markt. 

In de Verenigde Staten is Altice een aanbieder van alles rondom televisie, internet en telefonie. En hierbij hebben ze de ambitie uitgesproken om glasvezel aan te bieden aan haar klanten.

Het interessant van het Altice aandeel is dat televisie en telefonie steeds minder in trek raakt, maar dat Altice toch winst heeft weten te behalen. Kennelijk is de internetmarkt sterk genoeg om toch voor een ommekeer te zorgen in de winstgevendheid van het bedrijf.

Met een flink schommelende koers hebben we maken met een aandeel dat interessant zo kunnen zijn voor beleggers die wel geloven in de telecommarkt. Gaat Altice de komende jaren een klapper maken? Wij denken voorlopig nog van niet.  

Snel en gemakkelijk het aandeel Altice kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>