• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Alphabet aandelen verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Alphabet aandeel? Met dit aandeel dat de nieuwe naam vormt voor niemand minder dan Google beleg je in - nou, ja, Google. Dit bedrijf is zo groot en machthebbend dat we eigenlijk niet meer hoeven uit te leggen wat voor soort bedrijf het is.

Maar hoe zit het met het aandeel van Alphabet? En hoe zit het precies met die aandelen A, B of C? Met jouw zuurverdiende spaargeld wil je natuurlijk dat je een investering maakt die op de lange termijn veel rendement oplevert. En dat begint natuurlijk bij een goede analyse.

Gelukkig tref je in dit artikel precies zo'n analyse! Wij onderzoeken hier namelijk alles dat je moet weten om verstandig te beleggen in aandelen, zoals de historische koers of de prijsverwachtingen. Aan het eind van dit artikel kan jij daarom een weloverwogen keuze maken of een Alphabet aandeel voor jou interessant kan zijn!

Snel en gemakkelijk het aandeel Alphabet kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Alphabet aandeel?

We beginnen deze analyse met het kennismaken met het aandeel van Alphabet. We zeiden in het begin van dit artikel al dat het eigenlijk een investering is in Google, maar dat was misschien iets te kort door de bocht geformuleerd. Alphabet houdt zich namelijk met talloze zaken bezig. 

De naam Alphabet werd voor officieel in 2015 gebruikt als vervanger van het moederbedrijf Google. Het voornaamste doel hiervan was om de grote hoeveelheid diensten die door Google wordt aangeboden beter te kunnen vatten in één naam. Zo doen zij naast hun zoekmachines ook heel veel met websites, software, Youtube en Android. 

Daarnaast merkte Alphabet dat de hoeveelheid investeerders in het bedrijf wel heel groot werd - en daarmee onoverzichtelijk. Daarom hebben zij het aandeel van Alphabet gesplitst in drie onderdelen: Alphabet A, Alphabet B en Alphabet C.

Alphabet A en C zijn in wezen hetzelfde aandeel, met als enige verschil dat je met een aandeel Alphabet A stemrecht hebt binnen het bedrijf. Alphabet B is niet verhandelbaar op de beurs, want die is bedoeld voor de grote investeerders en bestuurders. En dat is helaas niet voor iedereen weggelegd.

Alphabet is sinds 2004 verhandelbaar op de beurs en al snel bleek dat het een aandeel was dat niet zomaar was weggelegd voor de huis-tuin-en-keukenbelegger, want de prijs was enorm hoog. Sterker nog, dat is hij nog steeds. Maar hoe dat precies zit, leggen wij hieronder verder uit!


Actuele Alphabet koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Alphabet koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Alphabet aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Alphabet op dit moment heeft. 


Historische koers Alphabet

Op het moment dat je een aandeel analyseert, is er één middel dat qua bruikbaarheid met kop en schouders uitsteekt boven de rest: de historische koers. Met behulp van de historische koers van een aandeel kan je namelijk al heel veel informatie winnen over hoe een bedrijf zich beweegt in het beurslandschap.

De koers komt tot stand door een samenspel tussen vraag en aanbod. In het geval van Alphabet hebben zij er nog een extra variabele aan toegevoegd, namelijk de verschillende A, B of C-varianten van het aandeel. Kort gezegd kan je stellen dat een aandeel groeit op het moment dat de vraag hoog is, en dat een aandeel daalt op het moment dat de vraag laag is.

De historische koers van Alphabet begon zoals gezegd in 2004 tegen een prijs van €54,16 per stuk. Al gelijk kunnen we uit de hoogte van die prijs op dat moment opmaken dat Alphabet geen nieuwkomer was op de beurs, want de echte nieuwkomers mogen zichzelf gelukkig prijzen met een prijs zo rond de €5 per stuk.

Vanaf toen werd er door Alphabet een groei ingezet waar menig bedrijf jaloers op is. Niet alleen de constante groei springt in het oog, maar ook de hoogte van de prijs van het aandeel. Pas op: schrik niet van de cijfers die nu volgen. De koers van Alphabet steeg namelijk in de periode tussen 2006 en 2021 op gestage wijze van €54 per stuk naar €2.938 per stuk!

Dit is een groei van 53000% in een periode van 15 jaar. Nogmaals, een dergelijke groei is uniek. Maar Alphabet kreeg het voor elkaar. Toch zakte de koers aardig in na 2023. Het hoogtepunt van €2.938 per stuk werd al snel opgevolgd door een koers van €2.340 per stuk. En met die daling zijn we aanbeland in 2023. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Alphabet kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Alphabet Verwachting

Nu we ontdekt hebben dat de koers van Alphabet nogal noemenswaardig is, kunnen we over op de verwachtingen van het Alphabet aandeel. Vaak pakken wij op dit moment van het artikel onze glazen bol bij, waarbij we direct leren wat Alphabet de komende jaren gaat doen. 

Of toch niet... Helaas is het niet mogelijk om een voorspelling te maken van wat Alphabet gaat doen. Waar we echter wel op een onderbouwde wijze naar kunnen kijken zijn de winstcijfers van het aandeel. En wat daar opvallend aan is, is dat de winst van Alphabet in het jaar 2021 is verdubbeld ten opzichte van het jaar daarvoor.

Verdubbeld! Kun je het je voorstellen? Alphabet, één van de grootste bedrijven ter wereld, verdubbeld haar winst in één jaar? Dat Google en Alphabet een dominante positie hadden wisten we al, maar dit is wel uniek. En daarmee kunnen we eigenlijk maar één conclusie trekken: Alphabet is nog lang niet klaar met innoveren.

De verwachting van een bedrijf is voor beleggers belangrijk, omdat je zo nadenkt over een lange termijnvisie op het beleggen. Van jouw investering vandaag wil je immers over tientallen jaren de vruchten plukken. En we kunnen in het geval van Alphabet eigenlijk alleen maar concluderen dat dit bedrijf voorlopig nog niet zal stoppen met winst maken. 

Snel en gemakkelijk het aandeel AMD kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Alphabet prijs voorspelling 2023 – 2028

Oke, we hebben ontdekt met wat voor soort bedrijf te maken hebben: een gigant die zich niet snel uit de weg zal laten slaan. De volgende stap die we kunnen zetten in onze analyse heeft alles te maken met de prijsontwikkelingen. Als belegger ben je immers geïnteresseerd in de prijsontwikkelingen van een bedrijf.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de hoge prijs van een Alphabet aandeel is voor heel veel beleggers al genoeg reden om hier niet in te beleggen. Een aandeel dat meer dan €2000 per stuk kost valt simpelweg niet in het budget van een doorsnee belegger. Sterker nog, voor dat geld kan je zeker 50 andere aandelen kopen.

Toch kunnen we een stukje uitzoomen en bekijken of de prijs van een Alphabet aandeel interessant zou kunnen zijn. Hierbij is het zo dat het voor beleggers vaak verstandig is om op meerdere momenten in het jaar te investeren in een aandeel, omdat je zo het risico op een koersbreuk verkleint.

Op het moment dat je namelijk in januari al jouw geld investeert in een aandeel, is de kans reëel dat de koers in februari in elkaar klapt. Het zou daarom veel verstandiger zijn om die investeringen dan te verspreiden over maart, juni, augustus en bijvoorbeeld september. Zo vergroot je namelijk jouw kansen op de markt.

Al met al heb je met Alphabet te maken met een aandeel dat voor de meeste beleggers onbetaalbaar is, maar wat ongekend stabiel presteert. Deze dominante positie zijn ze daarnaast van plan om voorlopig nog wel aan te houden, want een verdubbeling van de winst is in aandeelland ongekend. 


Alphabet kopen of niet?

En dan komen we nu bij een zeer belangrijke vraag van dit artikel: Alphabet kopen of niet? We lezen deze analyse van het Alphabet aandeel met onze eyes on the prize, en dat is het aandeel zelf. Maar het kopen van een aandeel heeft vaak nog wel wat haken en ogen.

Zoals we al eerder zeiden is het kopen van een aandeel niet zonder risico. Ook hebben we gezegd dat één van de manieren om het risico te verkleinen is om een aandeel op meerdere momenten in het jaar te kopen. Een andere manier om dat risico te verkleinen is om simpelweg meerdere aandelen te kopen.

Echter zijn beide manieren van het risico beperken in het geval van het Alphabet aandeel niet reëel. Welke belegger heeft er elke maand meer dan €3000 klaar liggen om het risico toch maar te verspreiden? Voor de doorsnee belegger is dat voor Alphabet simpelweg niet haalbaar.

Is het voor jou wel haalbaar? Dan heb je met Alphabet een heel stevig aandeel in jouw handen. Als één van 's werelds grootste techbedrijven staan wij hier in de schaduw van een gigant die voorlopig de touwtjes nog niet zal laten vieren. Sterker nog, Alphabet staat nog maar aan het begin van nog veel meer groots. 


Waar Alphabet kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Alphabet aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Alphabet aandelen advies?

Zo! Dat was 'm alweer! Aanbeland bij het einde van dit artikel over Alphabet aandelen kunnen we eigenlijk alleen maar concluderen dat we hier te maken hebben met een aandeel dat uniek is op heel veel verschillende manieren. Al hebben we het alleen maar over het feit dat Alphabet pas in 2004 toetrad tot de beurs, terwijl Google al jaren bestond.

We hebben meerdere ontdekkingen gedaan. Allereerst zijn we tot de conclusie gekomen dat Alphabet sinds de beursgang in 2004 een merkwaardig stabiele groei heeft doorgemaakt, waarbij de prijs van een aandeel steeg van zo'n €50 per stuk naar een magere €3000 per stuk. 

Toch klapte de koers daarna enigszins ineen, want tussen 2021 en 2022 zakte de koers van het aandeel met zo'n 20%. En dat is een aardige klap op het portfolio van beleggers die hierin hadden geïnvesteerd, want Alphabet vormt een van de duurste aandelen op de markt. 

In dezelfde periode heeft Alphabet echter haar winst verdubbeld. En dat is op zijn zachtst gezegd merkwaardig. De koers klapt ineen, maar de winst verdubbelt? Dat is een mysterie dat voorlopig nog niet opgelost zal zijn. Al met al hebben we met het Alphabet aandeel te maken met een gigant die voorlopig nog niet is uitgespeeld. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Alphabet kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>