• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Aandeel Airbnb kopen of niet – Aandelen Airbnb verwachtingen [2023-2030]

Aandeel Airbnb kopen of niet? Dit Amerikaanse bedrijf heeft in de laatste jaren de toerismebranche opgeschud door de mensen zelf hun huizen te laten verhuren. Geniaal! Zo geniaal dat dit bedrijf zelfs is toegetreden tot beurs. Of is dat juist een slecht teken?

In dit artikel analyseren we alles rondom aandelen Airbnb. Zo heb jij alle informatie tot je beschikking om zelf weloverwogen te kunnen beslissen of een aandeel Airbnb voor jouw portfolio interessant zou kunnen zijn!

 • Airbnb heeft sinds 2008 de toerisme- en verhuurbranche flink opgeschud
 • Het bedrijf is meerdere keren in opspraak geweest met meerdere rechtszaken
 • De koers van het Airbnb aandeel schommelt extreem zwaar zo ongeveer tussen de $90 en $215 sinds de beursgang in 2021
 • Airbnb maakt sinds 2015 al verlies, terwijl de koers wel steeg
 • Airbnb kan gezien worden als een risicovolle investering

Wat is het Airbnb aandeel?

Wat is het Airbnb aandeel precies? Je bent ongetwijfeld bekend met het bedrijf Airbnb en wat zij te bieden hebben, maar het aandeel is niet altijd helemaal hetzelfde als het bedrijf.

Een bedrijf treedt toe tot de beurs op het moment dat zij investeringen van buitenaf willen aantrekken om als bedrijf verder te groeien. Dat gebeurt pas op het moment dat een bedrijf groot genoeg is om dit te kunnen veroorloven. 

Vanaf dat moment is de koers een wisselwerking tussen de vraag naar en aanbod van het aandeel. Dat betekent dus niet dat een koers stijgt op het moment dat een bedrijf winst maakt. Sterker nog, het komt best vaak voor dat de koers stijgt, terwijl een bedrijf in dezelfde periode verlies maakt.

Airbnb is een bedrijf dat in 2008 is gestart in het Amerikaanse San Francisco door de klasgenoten Brian Cesky en Joe Gebbia. In eerste instantie ontstond hun idee rondom het bieden van een slaapplek op de bank voor reizigers, wat tegenwoordig bekend staat als couchsurfing.

Al gauw zagen Cesky en Gebbia de potentie om meer uit dit idee te halen door gehele woningen in verhuur te plaatsen voor korte termijn, waarna al heel snel duizenden woningeigenaren door de hele Verenigde Staten volgde.

Airbnb is inmiddels uitgegroeid tot een heuse concurrent van alle hotel- en appartementeneigenaren, want steeds meer mensen zien het gemak van Airbnb in. 

Airbnb heeft dit succes behaald zonder horten en stoten, want er zijn meerdere rechtszaken aangespannen tegen dit bedrijf. Zo wordt geclaimd dat Airbnb heeft gezorgd voor een ongezond verhuurklimaat met te hoge huurprijzen in de reguliere sector, er huizen werden verhuurd zonder kritisch te kijken naar de locatie en politieke omstandigheden. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Airbnb kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Actuele Airbnb koers

Ben jij benieuwd naar de actuele koers Airbnb? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de Airbnb koers van het aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel Airbnb op dit moment heeft. 


Historische koers Airbnb 

Hoe zag de Airbnb koers er door de jaren heen uit? Door de historische koers van een aandeel te analyseren kan je veel ontdekken over de manier waarop beleggers hebben gereageerd op ontwikkelingen van het bedrijf.

Als we kijken naar Airbnb zien we dat het bedrijf in januari van 2021 is toegetreden tot de Amerikaanse beurs, waarbij een aandeel Airbnb was aan te kopen voor een bedrag van $144 per aandeel. Dat is voor een nieuweling op de beurs een enorm hoge prijs.

En die hoge prijs heeft te maken met het feit dat er vóór de toetreding tot de beurs al een groot aantal investeerders aan de deur stond. In de vrijwel alle gevallen betekent dit dat de koers na de toetreding veel fluctuatie zal laten zien.

En zo geschiedde. Na 2021 zien we dat de koers enorme schommelingen laat zien tussen $216 in april 2021 tot een dal van zo'n $89 in 2022. De schommeling laat boven alles zien dat veel mensen aandelen kochten van Airbnb, maar ook dat veel mensen aandelen verkochten. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Airbnb kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Airbnb verwachting

Hoe zit het precies met de Airbnb aandeel verwachting? Het beleggen in aandelen is vaak een handeling op de lange termijn, omdat je als belegger op termijn de vruchten wilt plukken van het investeren. 

Dit kan bijvoorbeeld doordat je dividend ontvangt, of doordat je simpelweg op de lange termijn aandelen verkoopt op het moment dat de koers hoger staat dan op het moment dat je voor het eerst het aandeel aankocht.

En dat hangt allemaal sterk samen met de verwachting van een aandeel. Als we kijken naar de Airbnb verwachting is het allereerst belangrijk om te kijken naar de sector waarin ze werkzaam zijn en de winstcijfers van de afgelopen jaren.

Hun bedrijfsplan is gericht op het verhuren van appartementen of kamers die door de mensen zelf worden aangeboden. Hiermee is het dus zo dat Airbnb zelf helemaal geen vastgoed bezit. 

Het bijzondere aan dit bedrijf is dat het al jaren in het nieuws komt als een van de grootste bedrijven ter wereld. Tegelijkertijd is het zo dat Airbnb al sinds 2015 geen winst maakt. Sterker nog, sinds de beursgang is het verlies alleen maar groter geworden.

Als we dit combineren met het feit dat Airbnb steeds vaker te maken heeft gekregen met rechtszaken en zakelijke keuzes die zich in een grijs gebied bevinden, is het best aannemelijk dat Airbnb in de komende jaren nog wel eens van een koude kermis terug zou kunnen komen.  

Snel en gemakkelijk het aandeel Airbnb kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Airbnb prijs voorspelling 2023 – 2028

En de prijs voorspelling van het Airbnb aandeel dan? De prijs van een aandeel is een belangrijke factor in het wel of niet beleggen in een bepaald aandeel, omdat het de drempel van het beleggen verhoogt of juist verlaagt. 

Een aandeel dat €20 per stuk kost is bijvoorbeeld al een stuk interessanter voor beginnende beleggers dan een aandeel dat €250 per stuk kost. 

Een eenduidige prijsvoorspelling van een Airbnb aandeel is niet volledig te geven. Meestal grijpen wij onze glazen bol erbij, maar die bleek het vandaag helaas niet te doen. We zullen het dus moeten oplossen met een flinke dosis gezond verstand.

Als we kijken naar de prijsontwikkelingen van de laatste jaren, blijkt er een duidelijk patroon van veel schommeling. Nu is het de vraag of die schommeling op den duur zal worden omgezet in structurele groei, of juist niet.

Daarnaast moeten we rekening houden met het beleggerssentiment. We hebben al ontdekt dat de koers van een aandeel kan stijgen op het moment dat veel beleggers erin investeren. Voor Airbnb aandelen is dit ook zeker het geval, want er is veel schommeling zichtbaar in de koers en de koers staat op een hoog bedrag.

De kans is groot dat die koers de schommeling die het de afgelopen jaren heeft laten zien nog wel doorzet - en wellicht wordt die schommeling alleen nog maar extremer. Wat dit nu precies betekent voor het wel of niet beleggen in dit aandeel, leggen we hieronder verder voor je uit! 


Airbnb aandeel kopen of niet?

Oke, we weten nu dat Airbnb een bedrijf is dat in een korte periode een grote impact heeft gemaakt in de toerismesector, waarbij mensen zelf hun woningen mochten aanbieden via dit ingenieuze platform.

Tegelijkertijd hebben we gezien dat Airbnb nogal vaak onder vuur ligt. Het verdienmodel begeeft zich in een grijs gebied van ethisch en onethisch - en heeft het bedrijf al meerdere keren via rechtszaken aan moeten horen.

Maar is het kopen van een Airbnb aandeel dan meteen onverstandig? Niet per se, want het kopen van een aandeel is voor de meeste beleggers een handeling op de lange termijn. Idealiter beleg je op het moment dat de koers laag staat, houd je het aandeel een aantal jaren vast, en verkoop je het weer als de koers hoog staat.

Helaas is dit niet altijd haalbaar, omdat het onmogelijk is om de timing van de koers te timen. Probeer maar eens bij een willekeurig aandeel te bepalen of je op dit moment op een piek of een dal bevindt, en controleer morgen of de koers gestegen of gedaald is.

In het geval van Airbnb kan boven alles worden geconcludeerd dat we te maken hebben met een riskant aandeel waarbij de koersontwikkelingen niet een bepaald patroon volgen. Daarmee is het dus een aandeel waarbij met extra veel aandacht moet worden overwogen of het kopen hiervan een geschikte handeling is. 


Waar investeren in Airbnb?

Ben jij van plan om te beleggen in Airbnb aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Airbnb aandeel advies

Dat brengt ons alweer bij het einde van dit artikel over de Airbnb aandelen verwachting. We hebben in dit artikel ontdekt dat Airbnb nogal voor wat commotie heeft gezorgd binnen de toerismebranche - en die commotie was niet altijd even positief.

Tegelijkertijd hebben ze een revolutie veroorzaakt in de manier waarop er wordt gekeken naar het verhuren van woningen voor toeristen of huurders.

Al sinds de toetreding tot de beurs is Airbnb een aandeel geweest dat met veel schommeling een koers heeft laten zien voor een hoge prijs. Dat is voor beginnende beleggers een rode vlag, maar kan voor ervaren daytraders veel kansen bieden.

Kortom, Airbnb is een risicovolle investering waarbij er vanuit verschillende perspectieven kan worden beargumenteerd waarom het wel of niet een interessante belegging is voor jou. Boven alles blijft het een aandeel waarbij het belangrijk is om zelf goed onderzoek te doen naar de voor- en nadelen van dit aandeel!

Snel en gemakkelijk het aandeel Airbnb kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>