• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Adyen Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Adyen aandeel? Voor iedereen die weleens eens boodschappen heeft afgerekend met een pinpas opgelet: dit is allemaal mogelijk gemaakt door Adyen. Geen chequeboekjes, geen contant geld en geen chipknip waar te weinig saldo op staat. Nee hoor, Adyen heeft gestreden voor toegankelijke pinautomaten bij alle winkels en op alle hoeken van de straten.

Maar hoe zit het met het aandeel? Is een investering in een Adyen aandeel een interessante investering anno 2023? Dat is de vraag die in dit artikel centraal staat.

In dit artikel onderzoeken we daarom de achtergrond van het Adyen bedrijf, de koershistorie van de afgelopen jaren en bespreken we de verwachtingen van dit aandeel. Wil jij meer weten over het Adyen aandeel? Lees dan verder!

Snel en gemakkelijk het aandeel Adyen kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Adyen aandeel?

Er zijn in Nederland veel bedrijven die hun geld verdienen door iets aan te bieden waar je als consument eigenlijk niet eens bij stilstaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van de uitvinder van de paperclip? Verzin het maar! Zo heeft Adyen ook iets verzonnen dat zij zelf alledaags hebben gemaakt. En de route die zij hebben bewandeld ging niet helemaal zonder horten en stoten.

Voordat we ook echt even Adyen nader gaan bekijken, moeten we even starten met een soort van spoiler. Adyen is een bedrijf dat anno 2023 voor de huis-tuin-en-keukenbelegger nogal een prijzige investering is. De prijzen van het aandeel bereikten in 2021 een hoogtepunt van zo'n €2.700 per aandeel. En in 2022 zakte dat naar 'maar' €1.600. 

Dat het aandeel zoveel waard is, is op zich niet een heel gekke ontwikkeling. Adyen is namelijk een bedrijf dat al veel eerder in de pen zat van onder andere de ondernemers Pieter van der Does en Arnout Schuijff. Deze groep ondernemers richtte al veel eerder het online betalingsbedrijf Bibit op dat in 2004 voor €100 miljoen werd verkocht aan de Bank of Scotland.

Maar de oprichters zagen nog meer kansen in hun idee en ze bleven hun product onder de radar door ontwikkelen. Adyen, wat in de Surinaamse taal Sranan Tongo staat voor 'opnieuw beginnen', werd geboren. En al voordat zij tot de beurs toetraden stonden er al tal van investeerders op de stoep van het bedrijf dat het betalen voorgoed zou veranderen. 

Adyen was ten tijde van de beursgang al een gigantisch bedrijf met en omzet van zo'n €1 miljard. Niet alleen in Nederland, maar ook in het Midden-Oosten, landen als Australië, Singapore en Brazilië bood Adyen de mogelijkheid om snel en gemakkelijk te pinnen op allerlei locaties. 


Actuele Adyen koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Adyen koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Adyen aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Adyen op dit moment heeft. 


Historische koers Adyen

Oke, we hebben nu even kort kennisgemaakt met Adyen kunnen we over op de orde van de dag: beleggen. En we kunnen het niet hebben over beleggen in Adyen zonder goed te kijken naar de historische Adyen koers. In de koers kunnen we namelijk al heel veel ontdekken over hoe Adyen zich heeft ontwikkeld.

Die ontwikkeling begint met de beursgang in juli 2018. En voordat we het over de prijs hebben moet even worden vernoemd dat investeerders op dat moment al in de rij stonden. Daardoor zag Adyen de kans schoon om de prijs voor hun aandeel eens even vanaf dag 1 al flink op te schroeven.

Daar waar de meeste aandelen de beurs betreden met een zeer schamele prijs, betrad Adyen de beurs tegen de prijs van €240 per aandeel - achteraf gezien een koopje! En diezelfde investeerders die in de rij stonden vonden dat ook, want op dezelfde dag schoot de prijs van een Adyen aandeel naar €420 per aandeel. 

En toen vertrok de Adyen raket naar de maan. We besparen je de details, want je zou eigenlijk per week een zeer interessante analyse kunnen maken van het Adyen aandeel. Maar om even langs de highlights te vliegen: de koers steeg in 2019 naar zo'n €700 per aandeel, in 2020 naar €850 per aandeel, in 2021 naar €2.000 per aandeel en in 2022 naar het hoogtepunt van €2.700 per aandeel. 

Met andere woorden is het Adyen aandeel sinds de toetreding tot de beurs in 2018 enorm snel gestegen. Maar zonneschijn wordt vaak gevolgd door regen. Door een flinke regenbui in 2022 zakte de koers van Adyen naar zo'n €1.700 per aandeel. 

Het mag duidelijk zijn dat Adyen onder beleggers een populair aandeel is. Dit heeft als gevolg dat er veel in werd gehandeld, waardoor de koers nogal veel fluctuatie heeft laten zien. Er zijn in de koers veel stabiele periodes zichtbaar, maar ook die stabiele periodes werden vaak opgevolgd door fluctuatie.

Snel en gemakkelijk het aandeel Adyen kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Adyen Verwachting

Nu we de koers even hebben ontleed kunnen we eigenlijk maar één conclusie trekken: Adyen is een gigantische speler op de beurs. En dat heeft voor beleggers gevolgen. In dit onderdeel van het artikel onderzoeken hoe je als belegger kunt nadenken over de verwachtingen van het Adyen aandeel.

Hierbij is er eigenlijk maar één vraag belangrijk: is Adyen over twintig jaar nog steeds relevant? En dat is een zeer goede vraag met een antwoord dat bestaat uit heel veel verschillende onderdelen. We weten bijvoorbeeld dat de koers van Adyen explosief snel gegroeid is sinds de beursgang in 2018. 

Vervolgens hebben we ontdekt dat er ook een zeer snelle daling van de koers zichtbaar is in de periode na 2021. Wat hierbij belangrijk is om te benoemen is dat Adyen een aandeel is waar door beleggers heel veel geld is in geïnvesteerd. Op het moment dat iedereen geld investeert, zal de koers stijgen. 

In het geval van Adyen is dit heel lang goed en stabiel verlopen. Maar, op een gegeven moment ervoeren mensen dat de piek van de koers werd bereikt, waarna een groot deel van de beleggers hun aandelen heeft verkocht. Het gevolg hiervan is een snelle daling in de koers. En ja hoor, die is ook zichtbaar in de periode na 2021.

Anno 2023 staan we dus op een kruispunt. Gaat men nog meer investeren in Adyen, of is de piek bereikt? Nu is het zo dat Adyen een dienst aanbiedt die het betalingssysteem in de wereld heeft veranderd. Zal dit in de komende jaren nog meer worden uitgebreid? Wij denken van wel.

Maar, ook moet worden vermeld dat Adyen een aandeel is dat qua waarde nogal opgeblazen lijkt. Een aandeel met een koers van €1.600 is namelijk extreem duur in vergelijking met andere aandelen op AEX. Met andere woorden: het lijkt vrij onmogelijk voor een enkel bedrijf om zo'n hoge koers te bereiken. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Adyen kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Adyen prijs voorspelling 2023 – 2028

Oke, we weten nu iets over de achtergrond van Adyen en we weten iets over de koershistorie vanaf 2018. We hebben ontdekt dat Adyen een uitzonderlijk aandeel is: een baanbrekende uitvinding in combinatie met enorme vraag naar investeringen hierin. 

Het gevolg van deze combinatie is dat de koers in een relatief korte periode extreem snel is gestegen, maar ook weer snel is gedaald. Echter heeft die daling geresulteerd in een koerswaarde die nog steeds hartstikke hoog ligt. En dat maakt het toekomstplaatje voor Adyen mistig.

Wat Adyen de komende jaren gaat doen is namelijk onduidelijk. Kijk, in het geval van Tesla kunnen we heel duidelijk stellen dat in de komende jaren er nog wel een toename aan elektrische auto's zal komen, maar bij Adyen? Betalingsdiensten uitbreiden naar alle landen van de wereld misschien? Dat is heel lastig te stellen.

Daarom is het vrij onmogelijk om een concrete prijsvoorspelling te maken van het Adyen aandeel. Wat we wel weten is dat de koers enorm veel heeft gefluctueerd, dus is het aannemelijk dat deze fluctuatie in de komende jaren nog wel zal doorzetten. 

Als laatste moet worden benoemd dat Adyen momenteel een aandeel lijkt dat enigszins opgeblazen is. Het is minder opgeblazen dan in 2021, dat is zeker waar, maar zelfs anno 2023 staat de teller van de koerswaarde nog extreem hoog. 


Adyen kopen of niet?

Dan volgt nu een zeer belangrijke vraag in dit artikel: Adyen kopen of niet? Het kopen van een aandeel is een persoonlijke keuze, laten we dat voorop stellen. De één belegt alleen in groene aandelen, de ander alleen in transportbedrijven. Met de grote hoeveelheid aan aandelen in allerlei bedrijven in allerlei landen op allerlei beurzen zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos.

Maar toch moet er op een gegeven moment een knoop doorgehakt worden. En laten we eerlijk zijn, dat is in het geval van Adyen een vierdubbele knoop. Een prijskaartje van €1.500 voor een enkel aandeel? Dat is absoluut niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast is het risico hoog, want voor datzelfde geld had je wel honderd andere aandelen kunnen kopen.

Toch kan het Adyen aandeel voor sommige beleggers wel een interessante keuze zijn. De koers staat anno 2023 immers laag in vergelijking met een jaar daarvoor. Maar goed, zelfs in dat geval is het belangrijk om te bedenken of Adyen in de komende jaren nog meer zal gaan stijgen in waarde.

Al met al kan worden gesteld dat Adyen een aandeel is dat extreme waardes heeft bereikt. Die waardes zijn niet voor alle beleggers bereikbaar en ook zeker niet verstandig. Jij wedt bij Toto toch ook niet al jouw geld op één voetbalclub? Nee, spreiding is koning. En die spreiding is moeilijk aan te brengen door een belegging in Adyen. 


Waar Adyen kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Adyen aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Adyen aandelen advies?

En dat brengt ons alweer bij de finishstreep van dit artikel. Tijdens deze hardloopwedstrijd, die werd gesponsord door Adyen, zijn we langs verschillende checkpoints gelopen. Allereerst hebben we ontdekt dat Adyen een bedrijf is dat met een flinke voorsprong op de concurrentie tot de beurs is toegetreden in 2018.

In die periode heeft Adyen het betalingssysteem van Nederland, en later van de rest van de wereld voorgoed vergemakkelijkt. En die vooruitstrevendheid uitte zich ook meteen in de koers van Adyen, want in een korte periode is de koers explosief snel gestegen. 

Er is altijd een maar. En die maar is bij Adyen best wel stevig. De kosten van dit aandeel is zo hoog dat het voor huis-tuin-en-keukenbeleggers niet altijd haalbaar is. Sterker nog, een investering in Adyen gaat ten koste van honderd andere aandelen. En daarmee beperk je dus jouw spreiding van jouw portfolio.

Al met al kan worden gesteld dat Adyen een aandeel is dat in potentie nog een keer dezelfde raketvlucht zal kunnen maken als in 2018. Maar, het zou ook nogmaals een duikvlucht kunnen zijn. Adyen is een volatiel aandeel waarvan de koers redelijk opgeblazen is. Hiermee is het een belegging die veel risico met zich meebrengt. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Adyen kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>