• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Aandeel ABN AMRO verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het ABN AMRO aandeel? Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van deze Nederlandse bank, die al sinds 1824 onder de hoede van Willem de Eerste een grote speler werd in de financiële wereld.

Maar sinds 2016 is het mogelijk om ook aandelen van ABN AMRO aan te kopen. Hoe zit het precies met het ABN AMRO aandeel? Kan het een interessant aandeel zijn voor jouw portfolio?

In dit artikel onderzoeken we alle voor- en nadelen van het beleggen in een aandeel van ABN AMRO, zodat jij zelf kunt beslissen of ABN AMRO een geschikte investering zou kunnen zijn!  

Snel en gemakkelijk het aandeel ABN AMRO kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het ABN AMRO aandeel?

Wat is het ABN AMRO aandeel precies? Door te beleggen in een aandeel word je een klein stukje eigenaar van een bedrijf. Zo ook met het ABN AMRO aandeel. Maar waarin beleg je nu eigenlijk?

Voor beleggers is het belangrijk om te onderzoeken met wat voor soort aandeel je te maken hebt voordat je besluit om erin te investeren. In welke sector investeer je bijvoorbeeld? In jouw portfolio kan het namelijk verstandig zijn om meerdere sectoren op te nemen - om jouw kansen te verspreiden.

Als we kijken naar de ABN AMRO kan je je wellicht afvragen hoe het mogelijk is om te beleggen in een nationale bank. Dat is geen gekke gedachte, want je zou kunnen zeggen dat aandelen alleen is weggelegd voor commerciële bedrijven.

Maar laten we er geen doekjes om winden: ABN AMRO is een commercieel bedrijf. Wellicht was het in de jaren 1800 een nationale bank zonder een oog voor winst, maar anno 2023 is dat allang al niet meer het geval.

Zo beleg je bijvoorbeeld in allerlei financiële producten die door de ABN AMRO worden verschaft, zoals hypotheken, bedrijfsleningen en het speculeren op de aandelenmarkt. Maar ook 

Met een aandeel in ABN AMRO beleg je in meer dan 115.000 werknemers die werkzaam zijn in meer dan 55 landen. En daar mag je ook nog eens meer dan 4.000 verschillende vestigingen bij op tellen. Het ABN AMRO aandeel is te verhandelen op de AEX.


Actuele ABN AMRO koers

Ben jij benieuwd naar de actuele ABN AMRO koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het ABN AMRO aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel ABN AMRO op dit moment heeft. 


Historische koers ABN AMRO

Een volgende stap in de analyse van ABN AMRO aandelen is het onderzoeken van de ABN AMRO koers. De koers levert namelijk de meest belangrijke informatie voor beleggen in aandelen.

De koers van een aandeel komt tot stand door een wisselwerking tussen vraag en aanbod. In essentie bepalen de beleggers de bewegingen van de koers. Als er veel wordt gekocht, zal de koers stijgen. Als er veel wordt verkocht, zal de koers dalen.

Als we kijken naar de koers van de ABN AMRO hebben we allereerst te maken met een relatief korte periode. Zo trad ABN AMRO pas in 2016 toe tot de beurs, waarbij een aandeel zo'n €20 per stuk kostte. 

In de jaren daarna is er een redelijk stabiele koers zichtbaar, waarbij de prijs van het ABN AMRO aandeel tussen 2016 en 2019 schommelde tussen de €15 en €28 per aandeel.

In 2020 - het begin van de coronacrisis - klapte de koers ineen. Zo zakte het aandeel tot een bedrag van €5,84 per stuk, wat direct het laagste punt is. 

Vervolgens krabbelde de koers aardig terug, want de koers steeg in de periode tussen 2020 en 2023 naar zo'n €10 per stuk. 

Al met al hebben we dus te maken met een koers die veel schommeling laat zien, maar waarvan de schommeling niet heel extreem is. En wat dat nu precies betekent voor jou als belegger, leggen we verder in dit artikel voor je uit! 

Snel en gemakkelijk het aandeel ABN AMRO kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

ABN AMRO verwachting

Wat is de ABN AMRO aandeel verwachting? Dat is de vraag die in dit deel van het artikel centraal staat. Met de verwachting kan je namelijk als belegger een voorzichtige voorspelling maken van de toekomst van dit aandeel. 

In het ideale scenario beleg je namelijk in een bedrijf waarvan je het aandeel voor een lage prijs kunt kopen en op een later moment - jaren later zelfs - voor een hoger bedrag kunt verkopen. Zo heb je immers het meeste rendement behaalt.

Helaas is dat niet te voorspellen. Er zijn teveel factoren die van invloed zijn op de koersontwikkeling. Toch kan je wel een schatting maken van de ontwikkelingen van het bedrijf door bijvoorbeeld te onderzoeken in wat voor branche het aandeel actief is en of er winst is behaald in de laatste jaren.

Allereerst is de branche overduidelijk de bankenwereld. Als we kijken naar de noodzaak van banken in de huidige tijd, kan niets anders geconcludeerd worden dan dat ABN AMRO in de komende jaren een noodzakelijke factor in de Nederlandse samenleving zal blijven.

Men heeft immers altijd een woning nodig - en daarvoor is een hypotheek onmisbaar. En dat niet alleen, want de sleutelpositie van de ABN AMRO in de financiële markt maakt het een zeer belangrijke speler.

En de winst? Ook dat gaat prima. Al sinds 2016 is ABN AMRO winstgevend, met als uitzondering dat in 2020 - het coronajaar - er een minimaal verlies werd geleden. Kortom, ABN AMRO is en blijft een grote speler, en dat zullen ze voorlopig nog wel blijven. 

Snel en gemakkelijk het aandeel ABN AMRO kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

ABN AMRO prijs voorspelling 2023 – 2028

Wat is de ABN AMRO aandeel prijsvoorspelling van 2023 en 2028? Deze vraag is belangrijk voor beleggers om te beantwoorden, omdat de prijs van een aandeel een grote rol speelt in het wel of niet investeren in een bepaald soort aandeel.

Een aandeel dat een extreem hoge prijs heeft vormt bijvoorbeeld direct een hoge drempel om in te beleggen. Een aandeel dat €150 per stuk kost koop je bijvoorbeeld minder snel dan een aandeel dat maar €20 per stuk kost. 

Nu is het zo dat de prijs van een aandeel vaak stijgt op het moment dat veel mensen tegelijk investeren in een bepaald aandeel. Hierdoor kan de prijs explosief stijgen, en dit is voor beleggers met het oog op de lange termijn niet altijd even gunstig. Het getuigt namelijk van instabiliteit.

En als we kijken naar de prijs van het ABN AMRO aandeel kan worden geconcludeerd dat de prijs op geen enkel moment explosiviteit heeft laten zien. Goed nieuws dus, want het aandeel is eigenlijk redelijk stabiel ontwikkeld.

Is het daarmee een perfecte stijgende lijn? Nee. Er zit nog steeds schommeling in de koers, en er is niet een overduidelijke groei zichtbaar. Kan dit in de komende jaren wel worden omgezet in een groei? Ja, waarschijnlijk wel. De winst en de positie van het bedrijf is immers onveranderd gebleven. 


ABN AMRO kopen of niet?

Aandelen ABN AMRO kopen of niet? Dat is een vraag waarvan het antwoord per belegger verschilt. De ene belegger is de andere niet, dat is duidelijk.

We hebben het al eerder gehad over het beleggen in meerdere sectoren en daar komen we hier op terug. De ABN AMRO is met de bankensector namelijk een sector waarvan de noodzaak redelijk hoog ligt. En daardoor heeft het ABN AMRO aandeel toekomstperspectief.

Daarnaast is het zo dat de prijs van het ABN AMRO aandeel redelijk laag. Zo is een schommeling tussen de €5 en €25 redelijk laag. Dat betekent dat het voor een gemiddelde belegger een betaalbaar aandeel is gebleven. 

Die lage prijs betekent echter niet dat de winsten lager zijn. Op het moment dat je in ABN AMRO investeert op een prijsmoment van €5 per stuk, en de koers stijgt naar €20 per stuk, heb je te maken met een stijging van 300%. Genoeg potentie dus!

Al met al kan het ABN AMRO aandeel interessant zijn voor beleggers die wel geloven in de winstgevendheid van banken op de lange termijn. 


Waar ABN AMRO kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in ABN AMRO aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


ABN AMRO aandelen advies?

Zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van dit artikel over de ABN AMRO aandelen verwachtingen. We hebben in dit ABN AMRO aandeel artikel vanuit verschillende perspectieven dit aandeel belicht.

En vanuit die verschillende perspectieven hebben we een aantal conclusies kunnen trekken. Zo hebben we allereerst gezien dat ABN AMRO een stabiele speler is in de bankenwereld en dat het anno 2023 wel degelijk gezien kan worden als een commercieel bedrijf.

Daarnaast hebben we ontdekt dat de koers van ABN AMRO interessant is, omdat er steeds een kleine schommeling plaatsvindt, terwijl die schommeling niet extreem groot is. Zo schommelde de prijs zo tussen de €5 en €25 euro sinds de gehele beursgang in 2016.

Met een ABN AMRO bedrijf beleg je niet alleen in Nederland, maar in meer dan 55 landen met meer dan 115.000 werknemers. Geen slechte score dus!

Al met al hebben we met dit aandeel te maken met een aandeel dat interessant zou kunnen zijn voor alle beleggers die op de lange termijn wel groei verwachten van ABN AMRO. 

Snel en gemakkelijk het aandeel ABN AMRO kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>