• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Ooit al eens gedacht over het kopen van een appartement in Dubai?

Hoewel het algemeen bekend is dat het investeren van geld de beste manier is om je kapitaal te laten groeien, is het vooral de vraag wat nu een goede investering is. In dit artikel belichten we een aantrekkelijke mogelijkheid. Namelijk het investeren in vastgoed en om precies te zijn in Dubai. Zo heb je ook meteen een luxe vakantieadresje erbij. Lees verder om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn en hoeveel een optrekje in de “City of Gold” je ongeveer kost.

De mogelijkheden

Voor het investeren in vastgoed Dubai zijn er meerdere opties, denk aan de regio zelf en het woningtype. Ook kun je naast een woning of appartement investeren in een villa, penthouse of een studio. Evenals het aankopen van een bestaand project, wat sneller verloopt en je precies weet wat je koopt, tot het investeren in nieuwbouw. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos, tenminste zover je budget reikt. Dus laten we eens kijken wat dit ongeveer kost.

Prijzen vastgoed Dubai

We beginnen even met een appartement kopen Dubai, aangezien dit de meest gekozen optie is onder investeerders. Je hebt minder onderhoud dan een villa en de prijs ligt lager dan het kopen van een penthouse. Net zoals in de woningmarkt in eigen land, is de vraagprijs van vastgoed gebaseerd op de woning zelf en de locatie.

Je investeert al vanaf ongeveer 500.000 AED, wat neerkomt op ~125.000 – 140.000 euro voor een studio of appartement. Iets dat veel mensen behoorlijk verbaast, aangezien de meesten verwachten dat de prijzen vele malen hoger liggen. Voor deze prijs moet je denken aan een appartement met een enkele slaapkamer, in een nieuw appartementencomplex van 28 tot 34 verdiepingen. Gelegen in bijvoorbeeld Majan of Jumeirah. Beide buurten zijn ideaal voor families, inclusief voorzieningen als een fitnessruimte en zwembad.

Het zou echter Dubai niet zijn als de prijzen niet zouden oplopen, waarbij je kunt denken aan 30 tot 35 miljoen AED, wat ongeveer 7,5 tot 8,5 miljoen euro is. Vaak gaat het om minder hoge gebouwen van 20 verdiepingen, met luxere voorzieningen en veelal in het hart van de stad, zoals in Al Jaddaf.

Hoe werkt het?

Nu je een beter beeld hebt van de mogelijkheden en de bijbehorende prijzen, is het prettig om wat meer te weten te komen over hoe dit allemaal in de praktijk gaat. Hierbij dien je te denken aan drie verschillende betalingen (in het geval van een nieuwbouwproject): een aanbetaling, een betaling tijdens de constructie en bij oplevering. De percentages van de betaling variëren per project, waarbij veelal de aanbetaling het kleinste is (10-20%) en de betaling tijdens de constructie het grootste (50-60%). Natuurlijk is er ook een schatting van de opleverdatum, waarbij je kunt denken aan een jaar of twee.

De beste manier om te investeren in vastgoed in Dubai, ongeacht of je er wel of niet woont, is met de hulp van experts. Zij kunnen je van persoonlijk advies voorzien, vertellen waar je allemaal op moet letten en wat de eventuele risico’s zijn. Tevens kunnen deskundigen je adviseren wat voor jou de beste investering is, ongeacht of je al vaker of nog nooit hebt geïnvesteerd in vastgoed buiten Nederland.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>