Met de hoge energieprijzen wilden de meeste mensen afgelopen winter besparen op energie. Iedereen had andere manieren om geld te besparen door minder energie te verbruiken. Sommige droegen meerdere laagjes kleding om zichzelf warm te houden. Anderen waren druk bezig om de kieren in het huis dicht te maken. Waar velen niet bij stil zijn, is dat je ook in de zomer kan besparen op je energie. Vaak verbruik je in de zomer al minder energie, omdat je het huis niet hoeft te verwarmen. Maar je kunt op nog meer manieren besparen op energie in de zomer. Wil je weten hoe je dit kan doen? Lees dan snel verder.

Ventilator en airco

De ventilator en airco zorgen in de zomermaanden voor verkoeling in huis. Op warme dagen maken we er allemaal massaal gebruik van, maar de ventilator en airco kunnen ook veel stroom verbruiken. Probeer daarom de ventilator en de airco met mate te gebruiken in de zomer. Wil je weten hoeveel jouw airco verbruikt? Met de Chargee Energy app kun je jouw stroomverbruik live bijhouden. Om je woning koel te houden, kun je het beste de ramen en gordijnen dicht houden overdag. Door alles dicht te houden, blijft de zon buiten en komt er dus ook minder warmte binnen. Zodra het ’s avonds begint af te koelen, kun je de ramen weer openzetten om het huis verder af te laten koelen.

Verlichting

Ook kun je energie besparen door slim om te gaan met je verlichting. In de zomer spendeer je veel tijd buiten in je tuin. Ook ’s avonds als het donker wordt, zit je vaak nog buiten. Door tuinverlichting te gebruiken op zonne-energie, verbruik je verder geen energie aan je tuinverlichting. De tuinverlichting heeft een klein zonnepaneel en laadt daarmee de lamp overdag op. Ook je verlichting in je huis kun je bijvoorbeeld later op de dag aanzetten waardoor je minder energie verbruikt. Bovendien kun je in de zomer ook kleinere lampen gebruiken in plaats van de grote lamp. Een bureaulamp verbruikt bijvoorbeeld minder stroom. Met een Sparky slimme meter kun je bijhouden hoeveel stroom de bureaulamp verbruikt.

Cv-ketel onderhoud

De zomer is een ideale tijd voor het onderhoud van je cv-ketel. In het najaar moet de cv-ketel meer werk verrichten, omdat het dan weer afkoelt. Het is daarom belangrijk dat de cv-ketel dan goed werkt, en daarvoor is soms onderhoud nodig. In de zomer moet de cv-ketel eigenlijk alleen het water verwarmen en het huis zelf minder verwarmen. Daarom is dit het ideale moment. Een goed onderhouden cv-ketel is energiezuiniger, waardoor het onderhouden van je cv-ketel dus ook nog belangrijk is voor je energieverbruik. Met deze tips kun je ook in de zomer besparen op je energierekening.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>