• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • 8 slimme tips voor een budgetvriendelijk avontuur

Nu het dagelijks leven nog steeds duurder aan het worden is, zit er voor veel mensen in Nederland niets extra’s meer in. Waar je eerder misschien nog wel eens een dagje weg ging of een weekendje weg boekte, zijn dat soort uitgaven nu vaak te duur geworden. Dat is ontzettend zonde, want het is belangrijk om leuke dingen te blijven doen.

Dat snappen we heel goed en daarom zijn we voor je op zoek gegaan naar een paar simpele tips en tricks voor een budgetvriendelijk avontuur. In andere woorden: in dit artikel geven we je tips over hoe je geld kunt besparen op een fijn dagje uit met vrienden of familie. 

1. Ga online op zoek naar leuke kortingen voor dagje uit

Begin je dagje uit altijd met een beetje onderzoek in de zoekmachine. De kans is namelijk groot dat je online korting kunt scoren op iets leuks. Veel attracties, parken en activiteiten bieden speciale aanbiedingen aan in bepaalde perioden. Zij hebben dan een kortingscode of een andere leuke deal beschikbaar. Scoor de juiste tickets met korting gewoon online! Dat kan je zo al enkele tientjes per persoon schelen, terwijl je wel van eenzelfde evenement, uitje of show kunt genieten.

2. Boek op tijd voor extra vroegboekkorting

Een andere manier om korting te scoren voor een budgetvriendelijk avontuur is door op tijd iets te boeken of kaartjes te kopen. Er zijn genoeg aanbieders die net als bij vakanties boeken korting geven wanneer je vroeg boekt. Ook daarmee scoor je al gauw enkele tientjes korting. Dat geld kun je waarschijnlijk goed gebruiken én je kunt alsnog iets leuks doen met vrienden en familie. Ook dit soort deals vind je meestal gewoon online.

3. Ga alle gratis evenementen en parken af

Wil je het liefst zoveel mogelijk geld besparen op een dagje uit dan is het ook nog mogelijk om in eerste instantie alle gratis evenementen en parken af te gaan. Verspreid over het hele land en het hele jaar worden regelmatig gratis events gehouden. Nu in de winter vind je bijvoorbeeld op meerdere plekken gratis kerstmarkten en andere leuke festiviteiten voor verschillende leeftijden. Ook in andere seizoenen worden regelmatig gratis festivals, food events en andere culturele evenementen voor niks georganiseerd.

4. Check of er in jouw stad een kortingspas beschikbaar is

Wat goed is om te weten, is dat er veel steden in Nederland zijn die kortingspassen aanbieden voor mensen met een lager inkomen. In Utrecht kan men bijvoorbeeld gebruikmaken van de zogeheten U-pas. Controleer of de plek waar jij woont ook aan dergelijke kortingspassen doet. Sommige steden bieden eveneens passen voor toeristen aan waarbij je met korting meerdere attracties aan kunt doen. Dat is ook het checken waard!

5. Ga altijd op zoek naar groepskortingen voor grote groepen

Ook interessant: veel attracties zoals dierentuinen en attractieparken bieden korting wanneer je met een grotere groep komt. Verzamel een groep familieleden, vrienden of collega’s en profiteer samen van een dergelijke aantrekkelijke deal. Zo’n groepsticket kan aanzienlijk goedkoper zijn dan losse kaartjes, dus daarmee kun je per persoon heel wat geld besparen. Daarbij is het ook nog eens hartstikke gezellig om met een grote groep wat leuks te ondernemen.

6. Huur of deel materialen in plaats van nieuw te kopen

Ben je van plan om een activiteit te doen waarbij je materialen nodig hebt? Denk bijvoorbeeld aan kajakken of kamperen? Overweeg dan om de benodigde uitrusting te lenen van iemand die je kent. Of kijk naar de mogelijkheid om dergelijke materialen te huren in plaats van te kopen. Er zijn vaak verhuurbedrijven te vinden die voordelige tarieven aanbieden voor de verhuur van dit soort spullen. Zo kun je heel voordelig alsnog wat leuks ondernemen.

7. Profiteer van kortingen tijdens het laagseizoen in Nederland

Wanneer je het leuk lijkt om weer eens met je gezin naar een dierentuin of attractiepark te gaan, kun je natuurlijk op zoek gaan naar goedkope tickets of een leuke actie waarmee je korting kunt pakken. Wat je hierbij moet weten, is dat die tickets het meest voordelig zijn in het laagseizoen. Dat zijn vaak de doordeweekse dagen buiten de vakanties om. Misschien kun je een dagje weg plannen op een studiedag of op een andere vrije dag doordeweeks. Daarmee bespaar je veel geld op tickets.

8. Neem zelf eten en drinken mee om geld te besparen

Wat tot slot een aanrader is om geld te besparen tijdens een dagje weg is om zelf eten en drinken mee te nemen. Een van de grootste kostenposten tijdens een dagje uit is het geld dat je kwijt bent aan buiten de deur eten of drinken. Bespaar daarop door je eigen snacks en drankjes mee te nemen. Bij een pretpark, speeltuin of dierentuin is dit eigenlijk altijd mogelijk. Ga je naar een concert of een theatershow? Zorg er dan voor dat je alvast thuis wat gegeten hebt voor vertrek.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>