• Home
  • /
  • Crypto
  • /
  • Voor 5000 euro bitcoin kopen? Zo betaal je de minste kosten

Investeren in Bitcoin kan heel interessant zijn. Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat je geld op de bank laten staan lang niet altijd interessant is. Inflatie en zeer lage rente percentages zorgen er zelfs voor dat je geld op de bank minder waard wordt.

Je kunt zelf bepalen hoeveel je investeert natuurlijk maar omdat het een kooi rond bedrag is hebben we besloten een artikel te schrijven rondom 5000 euro Bitcoin kopen.


Hoe moet ik 5000 euro Bitcoin kopen?

Heel simpel: om Bitcoin aan te schaffen dien je een account aan te maken bij een online crypto broker. Er zijn er een stuk of 7 waar je terecht kunt, echter rekenen ze allemaal transactiekosten die fors kunnen oplopen, zeker bij hogere bedragen.

Om zo goedkoop mogelijk uit te zijn bij het kopen van 5000 euro aan Bitcoin hebben we een stappenplan beschreven waarin we het stap voor stap uitleggen. Door deze stappen te volgen weet je zeker dat je voor de GOEDKOOPSTE en veiligste manier investeert. 

Stappenplan 5000 euro Bitcoin kopen

  • 1. Maak een keuze voor een crypto platform: We vertelden je net al wat over de kosten per platform. Bitvavo is de goedkoopste en meest aangeraden optie. Het platform is makkelijk te gebruiken en je betaalt hier de laagste transactiekosten van Nederland. Ook krijg je nog eens 1000€ gratis handelsbonus. Dit houdt in dat je over de 1e duizend euro helemaal geen kosten betaalt! Maak hier gratis je account aan
  • 2. Stort 5000 euro: Nadat je jouw account hebt aangemaakt kun je het bedrag dat je wil investeren overmaken. Dit kan gewoon via iDeal. Let op; bij bedragen groter dan vijfduizend euro kan het zijn dat je bank vraagt om je stortingslimiet te verhogen. Dit kun je doen of je kunt gewoon 2 x een lager bedrag overmaken.
  • 3. Investeren in Bitcoin: Klik bij de crypto exchange waar je staat ingeschreven op Bitcoin. Je komt in een nieuw scherm terecht. Selecteer voor hoeveel euro je Bitcoin wilt kopen. Je krijgt direct te zien hoeveel je terugkrijgt en hoeveel kosten je betaalt voor je transactie.

Hoeveel is 5000 euro in Bitcoin?

De Bitcoin koers kan iedere minuut wel veranderen. Soms met hele kleine stapjes, en soms met grotere veranderingen. Je kunt de live koers hieronder bekijken om te zien hoeveel 5000 euro in Bitcoin is.

Voer onderin de tabel het bedrag 5000 in. De prijs zal direct worden omgerekend in BTC. Vervolgens kun je op de knop klikken om direct doorgestuurd te worden naar de bijbehorende aanbieder (Bitvavo).

Of je nou besluit om 1000 euro bitcoin te kopen of meer. Een vraag die veel mensen zichzelf stellen is; Is Bitcoin een vorm van digitaal goud? Dat is moeilijk te zeggen. Ook de koers van Bitcoin is vaak genoeg hevig op en neer geschommeld, iets wat je niet per sé met goud ziet. Toch heeft het genoeg kenmerken die te vergelijken zijn met goud. 

Zo kunnen er nooit meer extra Bitcoin worden aangemaakt, net als dat je geen extra goud kunt bijmaken. Omdat het aanbod dus steeds kleiner wordt, zal de prijs op lange termijn alleen maar toenemen als de vraag gelijk blijft of toeneemt. Dit is de reden dat veel mensen in Bitcoin willen handelen. Er zijn ook genoeg beleggers die liever in andere cryptovaluta handelen of in aandelen.

Leestip: 500 euro bitcoin kopen en 100 euro bitcoin kopen
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>