• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 voordelen van affiliate marketing voor bedrijven

Heb jij een eigen bedrijf, werk je nauw samen met iemand die eigen baas is of zou je graag een eigen bedrijf willen opstarten? Dan zou het interessant kunnen zijn je te verdiepen in de wereld van affiliate marketing. Dit is een online manier om extra inkomen te genereren als je een website of webwinkel beheert. Zo kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week genieten van een passief inkomen, zonder hier zelf ook maar iets voor hoeven te doen.

Of je nu een blog beheert of een online winkel hebt, door gebruik te maken van affiliate marketing en affiliate links kun je een extra zakcentje verdienen naast je gebruikelijke inkomsten. Denk bijvoorbeeld aan het promoten van een online kortingscode als je een reisblog hebt, het aanbevelen van een bepaald cosmeticamerk als je graag schrijft over make-up, fashion en lifestyle, of het op aanvraag aanbieden van specifieke producten in je eigen webshop. Naast affiliate marketing bestaan er natuurlijk nog veel meer strategieën om te verdienen en je bedrijf te laten groeien, waaronder social media marketing, influencer marketing, e-mail marketing en content marketing. De meeste gebruikers zijn er echter over uit dat affiliate marketing een van de meest simpele en voordelige methodes is om de beste resultaten te behalen. Lees dus snel verder en ontdek hier 5 voordelen van affiliate marketing voor bedrijven. 

1. Weinig startkapitaal

Ben je op zoek naar een manier om meer klanten of lezers te werven, maar staat jouw project nog in de kinderschoenen en heb je dus weinig geld tot je beschikking om te investeren in marketing en andere strategieën? Probeer dan affiliate marketing uit als eerste opstap: dit is een kosteneffectieve manier waarin je geen bakken met geld hoeft te investeren, maar die wel direct resultaten oplevert. Zo blijft je nieuwe blog of online bedrijf financieel gezond en houd je je bedrijfskosten zo laag mogelijk, terwijl je toch geld ontvangt! 

2. Eenvoudige en snelle implementatie 

Als je je affiliate link of reclame eenmaal geplaatst hebt, wat overigens een gemakkelijk en kort proces is, hoef je er hierna bijna nooit meer op terug te komen. Door voor affiliate marketing te kiezen, weet je namelijk van tevoren al dat je niet urenlang kwijt zult zijn aan ingewikkelde updates en dat je dus kunt genieten van een passief inkomen dankzij een paar snelle acties. 

3. Laag risico

Je krijgt als affiliate pas betaald als jouw aanbod of aanbeveling ook daadwerkelijk heeft geleid tot een aankoop. Je kunt het dus zien als een beloning die afhankelijk is van het resultaat achteraf, niet van de inspanning vooraf. Dit betekent echter ook dat je niet van tevoren hoeft te investeren in dure marketing strategieën die voor jouw project uiteindelijk niet rendabel blijken te zijn. Het creëren van affiliate marketingverkeer houdt dus een laag risico met in de meeste gevallen een goede afloop.

4. Vergroting naamsbekendheid

Door producten of diensten aan te bieden waar online shoppers, lezers en social media gebruikers al fan van zijn, vergroot je het bereik en het aantal bezoekers van jouw pagina of webwinkel. Dit zit zo: online consumenten waren toch al op zoek naar een manier om in aanraking te komen met het product in kwestie, dus waarom zou je er dan niet voor zorgen dat zij dit via jou kunnen aanschaffen? Zo profiteer je van een win-win situatie voor beide partijen: jij promoot een product of dienst dat de klant bereikt door op jouw affiliate link te klikken – waardoor jij verdient! – terwijl de klant zelf natuurlijk ook tevreden is omdat hij/zij het product heeft gevonden waar hij/zij naar op zoek was. 

5. Doorlopend inkomen

Het grootste voordeel van affiliate marketing is eigenlijk vanzelfsprekend: je verdient altijd van een passief inkomen, waar je ook maar bent en wat je ook maar aan het doen bent. Als zelfstandige kan het moeilijk zijn je los te maken van je eigen bedrijf omdat niet werken meestal betekent dat er geen geld in het laatje komt, maar dankzij affiliate marketing hoef je hier niet meer bang voor te zijn! Als je de advertenties, posts, blogs of links eenmaal geplaatst hebt, zijn deze uiteraard altijd ter beschikking voor iedereen op het internet: overdag, ‘s nachts, in Nederland en in het buitenland. Zo kun je dus de volgende keer met een gerust hart een welverdiende pauze nemen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>