Als je op zoek bent naar manieren om geld te besparen in je woning dan zijn er een aantal eenvoudige tips die je kunt volgen. Ik heb 5 handige tips voor je op een rijtje gezet die jou zullen helpen om te besparen op kosten in je woning!

Vervang oude gloeilampen door energiezuinige LED-verlichting

Investeer in LED-verlichting om je elektriciteitskosten te verlagen. LED-verlichting is een van de meest energie-efficiënte verlichtingstechnologieën die er zijn en is een goede manier om op de korte en lange termijn geld te besparen op je energierekening. Keuze volop in de diverse soorten. Ga bijvoorbeeld voor een dimbare lamp of een LED-spotje. Bovendien zijn LED-lampen milieuvriendelijker omdat ze geen schadelijke stoffen zoals kwik bevatten. Daarom produceren ze ook minder warmte dan gloeilampen, waardoor er minder energie nodig is om je woning koel te houden. Kortom, door het vervangen van gloeilampen door LED-verlichting kun je op de lange termijn een hoop geld besparen. Bovendien zijn LED-lampen beter voor het milieu, waardoor je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Gebruik minder apparaten

Wellicht voor de hand liggend, maar toch ook weer vaak vergeten: verminder het aantal apparaten dat je aan hebt staan. Kijk of je dezelfde taken kunt voltooien met minder apparaten en zet die apparaten uit als je ze niet gebruikt. Laat ook je telefoonoplader niet onnodig in het stopcontact zitten zonder je telefoon aangesloten te hebben.

Energielabel F of A?

Kies apparaten met een goede energie-efficiëntie classificatie om energie te besparen tijdens het gebruik. Ga bijvoorbeeld naar een lagere energieklasse voor je wasmachine of koelkast. Apparaten met energielabel A zijn ontworpen om minder stroom te verbruiken, waardoor je meer geld bespaart op je energierekening. Investeringen in energiezuinige apparaten kunnen je dus op de lange termijn veel geld besparen. 

Water, water, water

Verminder het waterverbruik. Installeer een waterbesparende douchekop – door de invoer van water te verminderen, kunt u kosten besparen. Minder de toilet doorspoelen en een energiezuinige kraan in de keuken en badkamer kunnen ook helpen. Waar vaak niet aan gedacht wordt is de waterboiler. Verminder de tijd die de warmwaterboiler aanstaat; beperk de duur waarop de warmwaterboiler aan staat of beperk het aantal keren dat je hem per dag aanzet. Als je een tuin hebt kun je het regenwater hergebruiken voor tuinklussen bijvoorbeeld. Dat scheelt weer een hoop water uit de kraan. En tot slot, pas simpele manieren toe. Eenvoudige tips zoals het korter douchen, het wassen van je auto met een emmer water in plaats van met de tuinslang en het gebruiken van minder water bij het koken, kunnen je ongetwijfeld helpen om kosten te besparen door minder water te verbruiken.

Goede isolatie

Heeft je woning enkelglas? Probeer het dan te vervangen door dubbelglas. Dit helpt enorm om de warmte in huis te behouden, waardoor je minder stookkosten hoeft te betalen. Ook isolatiemateriaal als folie achter de verwarming is een handige tip om je woning slim en duurzaam te verwarmen. Folie weerkaatst de warmte.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>