• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 tips om te besparen op je boodschappen

Boodschappen zijn de laatste jaren flink duurder geworden en hierdoor komen steeds meer huishoudens in de financiële problemen. Veel mensen weten het niet, maar door bewust op jouw uitgavenpatroon te letten, kun je flink wat centen besparen. Volg daarom de onderstaande 5 tips en je zult aan het einde van de maand weer genoeg geld overhouden.

1. Gebruik een boodschappenlijstje

Vaak gaan mensen zonder een boodschappenlijstje winkelen en komen ze met allerlei producten thuis die ze helemaal niet nodig hebben. Winkels zijn namelijk zo ingericht dat klanten verleid worden om impulsaankopen te doen.

Een boodschappenlijstje lost dit probleem op, want door alleen te kopen wat op jouw lijstje staat, zul je nooit meer met overbodige artikelen thuiskomen.

2. Let op de aanbiedingen en kortingen

Veel supermarkten geven hun klanten wekelijks flinke aanbiedingen. Let daarom goed op de folders die je in de brievenbus krijgt en zoek de kortingen uit die voor jou belangrijk zijn. Koop bovendien de aanbiedingen in het groot in en sla deze op in jouw voorraadkasten. Hiermee kun je per maand wel tientallen euro’s besparen.

3. Maak een eigen groentetuin en fruittuin

Het kopen van groente en fruit kan al snel aardig in de papieren lopen. Maak daarom een eigen groentetuin en fruittuin, zodat je deze producten zelf kunt gaan verbouwen in jouw tuin. Hierdoor kun je tegen een veel lagere kostprijs jouw groente en fruit verkrijgen. Bovendien geeft het hebben van een eigen moestuin veel voldoening en het is ook nog eens leuk om te doen.

Jouw groentetuin beschermen tegen ziektes en ongedierte is een punt waar je zeker op moet letten bij het starten van jouw eigen groentetuin. Doe dit op een biologische manier, zodat je geen nare pesticiden binnenkrijgt tijdens het eten van jouw tuinspullen.

Neem ook de tijd om goed uit te zoeken welke producten je nodig hebt om jouw fruittuin beschermen effectief aan te kunnen pakken. Hierdoor zul je geen misoogst hebben en lekker kunnen genieten van gezonde producten uit jouw eigen tuin.

4. Vergelijk prijzen tussen winkels

Elke winkel hanteert andere prijzen voor dezelfde producten. Doe hier jouw voordeel mee en kijk voor elk artikel dat je nodig hebt bij welke winkel deze het goedkoopste is. Zet bovendien alles overzichtelijk op papier of in een spreadsheet op de computer, want dan kun je de verschillende prijzen goed zien en met elkaar vergelijken.

5. Koop zo veel mogelijk huismerken

Huismerken zijn veel goedkoper dan de dure A-merken en hebben meestal toch een uitstekende kwaliteit. Vaak komen deze producten zelfs uit dezelfde fabriek als die van de A-merken. Probeer daarom de huismerken eens uit en kijk welke artikelen het beste bij jou passen. Per jaar kan deze tip alleen al je wel honderden euro’s besparen!

Conclusie

Boodschappen worden met de dag duurder. Gebruik daarom een boodschappenlijstje en let op de aanbiedingen van supermarkten. Vergelijk de prijzen tussen de winkels en koop zo veel mogelijk huismerken. Leg tot slot als je de ruimte ervoor hebt een groentetuin aan en verbouw je eigen spullen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>