• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 tips om te besparen bij nieuwe spullen kopen

Je hebt af en toe nieuwe spullen nodig: daar kom je natuurlijk niet onderuit. Maar je kunt er wel voor kiezen om slimme aankopen te doen, waarmee je zoveel mogelijk geld bespaart. Op zoek naar tips? Lees dan verder. In deze blog delen we vijf praktische tips om te besparen bij het kopen van nieuwe spullen, zonder in te leveren op kwaliteit of stijl.

Online winkelen

Online winkelen is steeds populairder. En dat heeft verschillende belangrijke redenen. Je kunt het lekker vanuit huis doen, op het tijdstip dat voor jou uitkomt. Maar de belangrijkste voordelen zijn toch wel dat je doorgaans meer bespaart en dat je een veel groter aanbod hebt om uit te kiezen. Zo vind je de perfecte items, zoals een nieuw Samsung Galaxy S23 hoesje. Voor ieders smaak en wensen is er iets te vinden. Je bent dus niet meer beperkt tot het kleine aanbod in een fysieke winkel, maar je kunt veel meer opties vergelijken. Kies daarom vaker voor online winkelen en neem er de tijd voor.

Vergelijk prijzen

Het is natuurlijk makkelijk om gewoon iets te kopen dat je tegenkomt, maar dan is de kans groot dat je niet voor de voordeligste optie gaat. Voordat je het item in je winkelmandje gooit, is het slim om wat onderzoek te doen. Vergelijk prijzen bij verschillende winkels, zeker als het gaat om een item dat op meerdere plekken verkrijgbaar is. Soms vind je dezelfde producten ergens anders voor een lagere prijs of zijn er aanbiedingen beschikbaar. Het loont al gauw de moeite om de tijd te nemen, om een betere aankoop te kiezen.

Aanbiedingen en kortingen

Let goed op aanbiedingen en kortingen, want deze kun je heel vaak vinden. Het is soms alleen nodig om een beetje geduld op te brengen. Koop nieuwe spullen, of in ieder geval de grotere aankopen, tijdens bekende kortingsdagen zoals Black Friday en Cyber Monday. Door deze dagen alvast in je agenda te zetten, mis je niets. Winkels hebben daarnaast vaak seizoensgebonden uitverkoop en speciale aanbiedingen. Dus als je niet per se direct iets nodig hebt, kun je wachten op het juiste moment om toe te slaan. En koop je winterkleding in de zomer of zomerse spullen in de winter, want dan vind je items vaak voor zachtere prijzen. Of maak gebruik van speciale spaarprogramma’s, waarbij je punten verdient bij elke aankoop. Dit is onder andere mogelijk bij de supermarkt. Deze punten kunnen later worden ingewisseld voor kortingen of gratis producten. Daarnaast zijn er ook cashback-websites en -apps die je geld teruggeven voor aankopen bij winkels.

Kwaliteit

Hoewel het een sport is om op zoek te gaan naar het voordeligste item, is dit niet altijd een slimme keuze. Neem elektronische apparaten als voorbeeld: je wilt vooral dat deze items zo lang mogelijk meegaan. Kies daarom voor kwaliteit, als het gaat om spullen waar je lang gebruik van wilt maken. Je wilt immers voorkomen dat je snel weer een vervangend product nodig hebt, omdat je eerder voor een matige kwaliteit bent gegaan. Een extra tip: lees recensies en vraag vrienden of kennissen om hun ervaringen te delen. Dit helpt je namelijk om in te schatten of je een juiste keuze maakt met je nieuwe aankoop.

Tweedehands items

Nieuw is niet altijd beter. Bedenk ook eens of tweedehands spullen een optie zijn. Natuurlijk wil je niet al je spullen tweedehands in huis halen, maar er zijn zeker mogelijkheden. Meubels, gereedschap of kleding: er is een grote tweedehands markt voor. En dat is mooi meegenomen, want hiermee kun je vaak flink besparen. Veel tweedehands spullen verkeren nog in een uitstekende staat: dit kun je als vereiste stellen bij aankopen. Vergeet niet om de staat van het product te controleren.

Met deze vijf tips kun je slimmer winkelen, prijzen vergelijken en aanbiedingen vinden die je aankopen zo voordelig mogelijk maken. Neem er wel de tijd voor: dat heeft alleen maar voordelen voor je portemonnee!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>