• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 opleidingen met een hoog salaris potentieel

Ben je op zoek naar een opleiding met een hoog salaris potentieel? Zoek niet verder! In dit artikel worden vijf opleidingen uitgelicht die jouw carrière een vliegende start kunnen geven. 

Bedrijfskunde 

Een van de meest populaire opleidingen met een hoog salaris potentieel is HBO bedrijfskunde. Als bedrijfskundig specialist kan jij een sleutelrol vervullen binnen een bedrijf. Je hebt namelijk kennis van diverse disciplines zoals financiën, bedrijfsmanagement en marketing waarbij er veel overlap is met andere vakgebieden zoals organisatiekunde, bedrijfseconomie en psychologie. Daarnaast kan je als bedrijfskundige bij veel verschillende organisaties terecht, van multinationals tot non-profitorganisaties. Als je aan de slag gaat als bedrijfskundige, kun je een gemiddeld startsalaris verwachten tussen de € 2.500,- en € 3.500,- bruto per maand. 

Elektrotechniek 

Elektrotechniek is een andere beroepsgroep waar momenteel veel behoefte aan is. Als elektrotechnicus kun je je specialiseren in bijvoorbeeld het ontwerpen of het onderhouden van (bestaande) elektronische systemen. Na het volgen van een cursus elektrotechniek, kan je bijvoorbeeld aan de slag gaan als monteur elektrotechniek, engineer, servicetechnicus of hardware engineer. Voor de beginnende elektrotechnicus ligt het gemiddelde bruto maandsalaris ook tussen de € 2.500,- en € 3.500,-. 

Geneeskunde 

Ben je op zoek naar een bèta studie, dan is geneeskunde wellicht iets voor jou. Als arts kun je op veel verschillende plekken werken, bijvoorbeeld in een ziekenhuis, verpleeghuis, huisartsenpraktijk of in het buitenland als tropenarts. Als specialist is het salaris potentieel nog groter, maar daarvoor moet je wel eerst een specialisatie afgerond hebben. Het gemiddelde bruto maandsalaris voor een beginnend fulltime basisarts ligt tussen de € 3.000,- en € 5.500,-. 

Rechten 

Een opleiding rechten kan ook een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een beroep met een hoog salaris potentieel. Wanneer je de opleiding rechten hebt afgerond, kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan als advocaat, notaris of bedrijfsjurist. Het gemiddelde startsalaris voor een jurist ligt ongeveer tussen de € 3.000,- en € 4.000,- bruto per maand. Als je je specialiseert tot advocaat of notaris ligt het startsalaris mogelijk nog hoger. 

IT 

Tot slot is de IT-sector een branche die in toenemende mate op zoek is naar goed opgeleide krachten. Als IT’er kun je je specialiseren in een scala aan mogelijke beroepen zoals software development, systeembeheer, software engineer of cybersecurity specialist. Het gemiddelde maandsalaris voor een IT’er ligt tussen de € 3.000,- en € 4.000,- bruto. Indien je jezelf verder ontwikkelt en meer ervaring opdoet, kun je al snel doorgroeien naar hogere functies en een hoger salaris verdienen. 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er diverse opleidingen die een hoog salaris potentieel hebben. Naast bedrijfskunde en elektrotechniek zijn geneeskunde, rechten en IT populaire keuzes onder scholieren. We raden je aan om een opleiding te kiezen die bij jou past en waar jij interesse in hebt, want alleen dan zul je gemotiveerd genoeg zijn om er het beste uit te halen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>