Het is voor ieder bedrijf belangrijk om voortdurend nieuwe klanten te werven. Toch is het aantrekken van nieuwe klanten met alle drukte die bij een eigen bedrijf hoort iets dat er bij veel ondernemers te weinig van komt. In dit artikel geven we je vijf praktische en eenvoudige manieren om je bedrijf te promoten. Met onze tips krijgt je bedrijf een grotere bekendheid en zal je klantenbestand zeker groeien!

Posters drukken

Een poster laten drukken is een goede manier om je bedrijf te promoten. Uit wetenschappelijk onderzoek is zelfs gebleken dat een goede poster meerdere positieve gevoelens oproept bij mensen. 

In het straatbeeld zie je op veel plekken posters omdat het simpelweg voor een groot bereik zorgt. Bedenk voordat je de poster laat ontwerpen goed wat je boodschap is en wat je met de poster wil bereiken. Je kunt posters drukken in diverse formaten, met alleen tekst of juist alleen een afbeelding of een combinatie hiervan. Zorg ervoor dat je ontwerp in het oog springt en mensen prikkelt om meer te weten te komen over je bedrijf.

LinkedIn

LinkedIn is ideaal om binding te krijgen en te houden met je klanten. Kies om te beginnen voor een zakelijke profielfoto en voor een duidelijke omschrijving. wees actief op LinkedIn door artikelen die passen bij de uitstraling van je bedrijf te liken en door zelf blogs te schrijven. Deel een connectie verzoek met mensen die je ontmoet hebt zodat je bereik op LinkedIn steeds groter wordt. Werk ook je LinkedIn pagina regelmatig bij zodat deze altijd up to date is.

Sponsoring

Wordt sponsor van een leuk plaatselijk evenement. Je steunt hiermee een vereniging in je omgeving en kweekt ook nog eens goodwill bij mensen doordat je bereid bent om een financiële bijdrage te leveren aan een gezellig evenement. Tijdens het event zal de naam van je bedrijf op meerdere plekken zichtbaar zijn en je hebt meteen de ideale gelegenheid om te netwerken. Na afloop kun je op je LinkedIn pagina nog een foto van de activiteit delen met daarbij een leuke tekst over je bedrijf. Dit levert je vast en zeker een heleboel likes op.

Visitekaartjes

Visitekaartjes lijken de laatste jaren iets minder populair te worden. Dat is jammer want met een visitekaartje kun je je bedrijf goed promoten. Je potentiële klanten kunnen al je gegevens in een oogopslag op het visitekaartje vinden. Het is handig om altijd een voorraadje visitekaartjes bij je te hebben, zodat je altijd de mogelijkheid hebt om deze uit te delen.

Reclame op je auto

De laatste tip die we voor je hebben is om je bedrijf te promoten door reclame te maken op je auto. Zeker als je voor je werk veel onderweg bent is het een ideale manier om je bedrijf te promoten. Er zijn diverse bedrijven die op een profesionele manier autostickers maken. Maak een leuke tekst, kies voor een goede lay-out en zet je auto af en toe op een drukke locatie om goed reclame te maken voor je bedrijf.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>