• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 handige tips om slimmer te winkelen en geld te besparen

Alles wordt steeds duurder. De inflatie is voor iedereen merkbaar, dus ook voor jou. Het is begrijpelijk dat je zo goedkoop mogelijk alle benodigde producten wilt aanschaffen. Hoe kun je zo slim en goedkoop mogelijk winkelen? Deze vraag wordt hieronder uitgebreid beantwoord. Je leest namelijk meer over maar liefst 5 handige tips om slimmer te winkelen en geld te besparen. Op die manier kun jij blijven genieten van alle producten die je liefhebt, zonder te veel geld uit te geven.

Maak een lijstje van de producten die je nodig hebt

Kortingen, leuke verpakkingen, reclames op televisie. Het zijn allerlei manieren in de marketingwereld, die ingezet worden om jou aan te zetten tot het kopen van producten. Winkels zetten deze marketingstrategieën in, zodat zij zo veel mogelijk consumenten kunnen winnen. Logisch, maar niet altijd even voordelig voor jouw portemonnee. Het gevaar is dat je veel meer koopt dan je eigenlijk nodig hebt. Hoe voorkom je dit? Nou, door een lijstje te maken! Zet op dit lijstje alles wat je graag wilt kopen, voordat je de desbetreffende winkel inloopt. Probeer dit lijstje te beperken tot de producten die je daadwerkelijk nodig hebt. Of het nou gaat om een supermarkt, kledingwinkel of een andere winkel. Je kunt de mogelijke verleidingen het beste voor zijn.

Gebruik een vergelijkingswebsite

Soms ben je op zoek naar een bepaald product van een specifieke categorie, zoals cadeaus, wonen, sport of spel. Dan is de keuze reuze. Het helpt dan ook niet mee dat hetzelfde soort product wordt aangeboden door een andere aanbieder. Jij wilt immers een bepaald product kopen voor de laagste prijs. Hiervoor kun je een vergelijkingswebsite gebruiken, zoals de vergelijkingswebsite Maakjouwkeuze. Dergelijke websites vergelijken producten met elkaar om jou een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven.

Zoek naar producten met kortingsstickers

Timing is belangrijk. Als je naar een supermarkt gaat, is het fijn om zo voordelig mogelijk uit te zijn. Als je vlak voor sluitingstijd naar de supermarkt gaat, is de kans groter dat je producten vindt met een kortingssticker. Kortingsstickers worden namelijk vaak aan het einde van de avond op producten geplakt.

Online bestellen

Online winkelen biedt een handige uitkomst voor mensen met weinig tijd. Heb je weinig tijd of heb je een grote hoeveelheid boodschappen nodig? Dan helpt het online bestellen van je boodschappen of producten zeker om slimmer te winkelen.

Kijk vooral naar de onderste schappen in de winkel

Als je de goedkoopste producten wilt vinden in een fysieke winkel, kijk dan naar de onderste schappen. De eerste producten die opvallen, zijn de producten op ooghoogte. Hier spelen winkels slim op in. Vaak zetten zij merkproducten op ooghoogte neer. De goedkopere producten, zoals B-merken, zijn doorgaans in de onderste schappen te vinden. Door verder te kijken dan de producten op ooghoogte, kun jij veel geld besparen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>