• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 tips voor als je bedrijf heel snel groeit

Wat als je bedrijf razendsnel groeit? Dit lijkt misschien een luxeprobleem. Jaren droomde je van het moment dat de zaken zo goed zouden gaan. Nu is het eindelijk zo ver en overvalt het je misschien. Een bedrijf dat stevig groeit, brengt namelijk ook vraagstukken met zich mee. Want hoe kun je de toenemende vraag naar jouw producten en diensten blijven beantwoorden? Welke dingen mag je niet vergeten zodat de groei blijft aanhouden en jij tegelijkertijd niet je kalmte hoeft te verliezen? In dit artikel zetten we vier belangrijke aandachtspunten op een rij. 

1. Investeer in nieuwe kantoorruimte 

Zodra je bedrijf heel snel gaat groeien, is de kans groot dat je ook nieuwe medewerkers nodig hebt om de vraag te beantwoorden. Dit betekent echter ook dat je moet gaan kijken naar grotere kantoorruimte. Hier komt best wel wat bij kijken. Niet alleen bij het vinden van kantoor in het juiste formaat, maar ook de juiste locatie en eentje die past binnen het budget van het bedrijf. 

Bij het kiezen van de juiste locatie is het verstandig om voor een lokaal gelegen plek te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een Zuidas kantoor in Amsterdam. Deze is heel gemakkelijk bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer en er komen dagelijks ontzettend veel mensen langs. Hierdoor sta je dichter bij de klant en kunnen medewerkers eenvoudig heen en weer reizen. 

2. Optimaliseer processen 

Vele handen maken licht werk. Als jouw ooit middelgrote bedrijf nu uitgroeit tot een groot bedrijf, dan denk je waarschijnlijk dat je ook heel wat nieuwe medewerkers nodig gaat hebben. Waarschijnlijk is dit ook het geval. Maar dat betekent niet dat je echt enorm hoeft uit te breiden. Nu je bedrijven groter wordt, is het namelijk ook nodig om de processen te optimaliseren. Door efficiënter te werken en de juiste apparatuur te gebruiken, kan veel bespaard worden op arbeidskosten. Optimaliseer daarom altijd eerst de processen voordat je nieuwe medewerkers aanneemt. Want dan pas kun je echt zien wat er nodig is. 

3. Blijf dicht bij de klant staan 

Soms groeit een bedrijf zo hard dat men het oorspronkelijke doel uit het oog verliest. Ooit startte je dit bedrijf met een doel. Om de klant te bereiken en persoonlijk contact te houden. Hoe groter een bedrijf wordt, hoe lastiger dit wordt. Je staat minder dicht bij de klant als je bedrijf steeds meer lagen krijgt. Als er steeds meer personeel komt en er veel beslissingen moeten worden gemaakt. 

Toch is het belangrijk om dit niet te vergeten. Om ondernemer te blijven met hart voor de klant. Niet alleen alles op zakelijk vlak te regelen, maar ook dat persoonlijke contact te waarborgen. Daarom is een kantoor in Amsterdam bijvoorbeeld een goed idee. Dat je op een centrale plek blijft waar je klanten kunt ontvangen en kunt inspireren. Hoe dichter je bij de klant blijft, hoe beter dit zal zijn voor het imago van je bedrijf. 

4. Pak je rust 

Een bedrijf dat snel groei doormaakt is fantastisch, maar vraagt ook heel veel van je. Je zal niet de eerste ondernemer zijn die uitgeschakeld wordt door een burn-out. Probeer daarom ook goed aan jezelf te blijven denken en je rust te pakken. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>