• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 tips om de beste elektrische leaseauto te vinden 

Wil jij je steentje bijdragen aan het milieu? Ruil je brandstofauto dan in voor een elektrische auto. Het nadeel van deze auto’s is alleen dat ze nog steeds behoorlijk duur zijn. Daarom besluit je misschien om nog even te wachten. Zonde, want je kunt een elektrische auto leasen. Om jou te helpen, hebben we in deze tekst 4 tips om de beste elektrische leaseauto te vinden op een rijtje gezet.

1. Zet je wensen en behoeften op een rijtje

Sommige mensen storten zich direct op het aanbod leaseauto’s als zij voor private lease elektrisch gaan. Dit is alleen niet de beste aanpak, want je ontdekt dan al snel dat het aanbod ontzettend groot is. Hierdoor lijkt het al snel alsof je zoekt naar een speld in een hooiberg. Zet daarom eerst je wensen en behoeften op een rijtje voordat je aan de zoektocht begint. Bepaal bijvoorbeeld welke opties de elektrische auto moet hebben en wat de actieradius van de accu moet zijn. Op basis hiervan kun je filteren in het aanbod, waardoor het makkelijker wordt om de beste elektrische leaseauto te vinden.

2. Bepaal hoeveel je te besteden hebt

Begin niet direct aan de zoektocht als je je wensen en behoeften in kaart hebt gebracht, maar bepaal ook hoeveel je te besteden hebt. Je hoeft niet naar de totaalprijs van de auto te kijken, want bij private lease betaal je een vast bedrag per maand. Bereken daarom eerst hoeveel je iedere maand maximaal kunt missen. Houd er hierbij rekening mee dat er bij deze leasevorm nauwelijks bijkomende kosten zijn. Je betaalt alleen de stroom voor het opladen van de accu zelf, evenals eventuele boetes. Zaken als reparatie en onderhoud zijn bij de leaseprijs inbegrepen.

3. Vergelijk leaseauto’s met elkaar

Weet je wat je wensen en behoeften zijn en heb je bepaald hoeveel te besteden hebt? Dan wordt het tijd om naar elektrische leaseauto’s te kijken. Richt je hierbij niet tot slechts één aanbieder, maar bekijk het aanbod van verschillende partijen. Sluit bovendien nooit een contract af zonder elektrische leaseauto’s met elkaar te vergelijken. Je voorkomt zo dat je onnodig veel betaalt of een contract afsluit tegen slechte(re) voorwaarden. Voor het vergelijken van elektrische leaseauto’s kun je een vergelijkingssite gebruiken. Zo’n site helpt je namelijk om binnen de kortste keren de beste elektrische leaseauto te vinden.

4. Maak een proefrit

Heb je een elektrische leaseauto gevonden die aan alle wensen en behoeften voldoet? Sluit dan niet direct een leasecontract af, maar maak altijd eerst een proefrit. Je wilt immers wel een elektrische auto leasen met een hoog rijcomfort. Het is verstandig om in verschillende soorten auto’s te rijden. Op deze manier ontdek je namelijk wat je wel en niet fijn vindt en dat helpt je om de beste elektrische leaseauto te kiezen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>